Mi történik a lánymacskáknál, miután volt hancur a kandurral?
9 hónaposan ne engedd össze pározni.
álltalában a túl fiatal macskák ha ellenek akkor nem képesek felnevelni a kiscicákat. ami azt jelenti hogy egyáltalán még teje sincsen, és kicsiket csak úgy el potyogtatja. hiába szeded össze öket, nincs teje nincsenek semmi anyai ösztönei, a kicsik éhen halnak.
aztán késöbb ez már nem lesz gond gondos anya lesz a következöknél. de a túl fiatal macskában nincs még anyai ösztön.
MAcskától függ...a vemhesség ideje, 2 és fél-3 és fél hónap közé esik, de a hasa gömböjödéséből is látszik, eheti pont ugyanazt amit eddig, de valószínűleg gyakrabban lesz éhes, de túletetni se kell, hisz a kövér apróságok nehezíthetik a szülést...
A macskák utána nem véreznek, egész pontosan "mossák" magukat...de vigyázni kell mert igyekeznek eldugott helyen szülni, ha csak nincsenek egyedül csak a gazdára utalva. Ezzel az a baj, hogy bemászhatnak például a ruhásszekrénybe, és valljuk be elég kellemetlen ha ott szül, mivel a ruhák fele véres lesz, és a szagot nehéz eltüntetni.
A legjobb ha csinálsz neki egy kényelmes fészket, melyet függönnyel, vagy valami rongydarabbal el lehet takarni, így a védettség érzetét kelted benne.
Továbbá, igyekezz a lehető legtöbbet foglalkozni a cicával...nem kell állatorvoshoz hurcolni ha nincs baj, ugyanis, ha kiszakítod megszokott környezetéből, bizalmatlanná válhat, és a bizalom nagyon fontos...ha a cica nem bízik a gazdiban, igyekszik a lehető legjobban eldugni a kölyköket.
Nekem 5 macskám van, kertes ház révén, mind kint született és ott nött fel...néha nem árt a levegő a benti macseknak se, így ha van erkély, oda is kirakhatod a "fészket". Ha kertes házban laksz, akkor engedd ki a macskát, és ha a kicsit már tudnak járni, engedd őket mozogni, játszani a fűben!
amit az előző válaszoló mondott nem igaz.Nekem van egy anyamacskám.Alig volt 1 éves mikor megszülte a 3 kicsinyét és volt teje is.Mára már szépen felnőttek.Most lesz 2 éves és újjab kiscicákat hozott a világra a mult hónapban.Szóval erről ennyit.A macska kora nem számít ha fel tuxdja nevelni a kicsiket.
Olyan kaját adjál az anyacicának amit ő is szeret. és annyi ennivalót adj neki amennyit megkíván.Furcsán fog viselkedni a terhesség alatt és rengeteget fog enni.A szülésnél meg nem kell semmi xtra korházos dolgot elintézni.A macskák maguktól megszülik a kicsiket.Amikor világrajöttek a kicsik a kandúroktól külön kell tartani.Egy külön szobában legyenek az anyamacskával a kiscicák.A teje miatt ne aggódj a kor tényleg nem lényeg.Lehet teje a macskádnak.A szoptatás alatt is sokat ell ennie annyit adj akkor is amennyit megkíván.3-4 hónapos korban már szép lassan lehet össze lehet szoktatni a többi macskával.Aztán már szobatisztaságra meg ilyesmire kell megtanítanod ha nem akarod hogy a padlóra vélgezze el a dolgát.
És javaslom hogy mikor már a macskák felnőttek ivartalanítsd a nőstény cicádat,mert ha már lyen fiatalon kezdte nem fog leszokni a kandurokról.Az én macskám is ilyen.Ő is fiatalon kezte világrahozni a kinyieit és most 8 gyerekes anya a cicám és még csak most lesz 2 éves szoval én is ivartalaníthatom :)
Az elsö válaszoló vagyok.
de igenis számit. lehet hogy egy fiatal macska is felneveli és képes rá. de nagyon gyakran elöfordul amit leírtam. és a következö elléskor már semmi gond nincs. inkább várd meg az öszi tüzelést, ha benti mindegy melyik szezonban ellik, de ha nem akarsz csalódni akkor várj. persz lehetséges hogy éppen a te cicád már érett rá, de ezt nem mondja meg neked elöre.
Kedves Utólsó előtti válaszadó!
Nagyon köszönöm a kultúrált és szakszavakban gazdag válaszodat! Igazán boldog vagyok, hogy ilyen bő a szókincsed. A macskatartásról nem kell kioktatni, az megy. A probléma abból ered, hogy kislány macskám még nem volt. Mindig csak kandúrok voltak, náluk meg ilyen probléma nem merült fel, kint laktak az udvaron. Nem foglalkoztam különösebben a szexuális szokásukkal. Azt is tudom, hogy az állatok csak a fajfenntartás érdekében csinálják, de attól függetlenül még az orvos is megmondta, hogy ez nekik ilyenkor nem jó érzés. Mármint a párzási időszak. És nem csak magától az "aktus"-tól.
De azért nagyon köszönöm a válaszodat, még ha az egy kicsit moderálatlan is volt.
És a többieknek is nagyon-nagyon köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!