Az árt a cicának ha épp tüzel, és nem engedjük össze kandúrral?
Már két éves a cicám, kimondottan szobacica. Nincs kiivartalanítva, több okból. Én félek az esetleges szövődményektől, szállítani szinte lehetetlenség, stb. Szóval a tüzelési időszakban egy hétig próbáljuk elviselni az örök nyávogását, és a fenék rángatását.
Az idén viszont már most tüzel negyedszerre az előző években csak kétszer tette. Én nehezen de elviselem ilyenkor, de félek, hogy valami baja lesz. Szegénykémnek tönkre fognak menni az idegei. Mit tanácsolnátok, van valami más lehetőségünk, vagy csak az ivartalanítás jöhet szóba?
Nekünk a múlkor tüzelt a macskám,és totál dilis lett.
Társasházban lakunk.Kiakart ugrani az ablakon este a 3 emeletről.Aztán nekem jött a macska,támadott.
Én meg kib*sztam a tetőre! ott nyávogott 2 órán keresztül,be nem jöhetett mert zárva tartottam az ablakot.
Nyávogott az ablaknál.
Baja nem lesz tőle, csak a saját és a ti idegeiteket teszi gajra.
Az ivartalanítás tényleg teljesen kilőve? Sok problémától megkímélne :)
Nekem is szobacicám van (lány), amint eléri a megfelelő kort, elvisszük ivartalaníttatni.
Szerintem sokkal egyszerűbb lenne a cica élete és a tiétek is, ha ivartalanítanád. Elhiszem, hogy aggódsz érte,de sokkal kevésbé viseli meg ez a műtét a cicát mint egy esetleges terhesség, vagy hogy egy évben 4x így szenved.
A műtét utáni időt pedig talán könnyebb is lenne kivárni, mint egy évben 4x azt hogy "bedilizik".
Hidd el nem lesz semmi baja.
Menjél el az állatorvoshoz, írassál fel vele Proverát, tüzeléskor heti egy fél szem, és a probléma meg van oldva. Bár hozzá teszem, hogy ha igazán szeretnéd, akkor ivartalaníttatnád.
És csak csendben kérdezem, hogy ha még macskahordóba sem mered betenni, akkor állatorvoshoz hogy szoktátok vinni??? Mert gondolom azért az oltásokat csak megkapta....
Kedves Válaszoló!
Tényleg megkéne csináltatni az ivartalanítást, mert valami miatt csak ki lett találva...
A cicád pedig sokkal-de sokkal nyugodtabb lesz ivartalanítás után, ez tény, megváltozik a cica személyisége, persze csak az, hogy nyugodtabb lesz, de semmi más.
Pont ez kéne nektek, és a cicára ráférne akkor csak egy kis kivizsgálás, fogkő leszedetés, fogak állapotának megviszgálása, stb.
Itt az ideje elvinni, ha szereted igazán, akkor ezt minimum megteszed érte.
Remélem segítettem, sok sikert a műtéthez.
puszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!