Megeszik egy macska egy majdnem felnőtt csirkét? Lehetséges, hogy úgy üti el az autó, hogy nincs rajta semmilyen sérülés?
Volt 2 macskám. A szomszéd öregasszony tavaly kitalálta, hogy a macskáim hordják el a tyúkudvarából a tojásait. Mondtam, hogy kifizetem, de neki az nem kellett, zárjam be őket, hogy ne tudjanak átmenni. Jó vicc, mondtam, hogy akkor inkább ő csináljon zárt tyúkudvart, és akkor semmilyen kártevő nem jut be. Egyébként meg arról nem hallott még, hogy a tyúkok megeszik a saját tojásukat? A macskáim elé tettem a tojást, de hozzá se nyúltak, fogalmuk sem volt mi az. Az öregasszony arra alapozta a gyanút, hogy látta a macskáimat a tyúkudvarban.
Másnap megtaláltam az út mentén az egyik cicámat kimúlva. Nem volt rajta semmi sérülés, de arra gondoltam, hogy elütötte az autó. Vagy mégsem?
Az idén megint kezdte a nyanya. Most meg a majdnem felnőtt csirkéit hordja el állítólag a macskám. Mondtam, hogy kifizetem, azt nem fogadta el. Pateroljam el a macskát a háztól. Mondtam neki, hogy ezt mégis hogy gondolja, a kislányom imádja, meg mégis mi a bizonyíték? Erre azt mondta, hogy állítólag az összes szomszéd panaszkodik a macskámra, mert bejár lopkodni a konyhákba, mert nem etetem rendesen. Na, bumm. Napi 3 konzerv macskakaját felfal itthon. Más kaja nem is kell neki, se száraztáp, se házi maradék. Akkor nem lehet annyira éhes.
Most mit csináljak ezzel a nyanyával? Félek, hogy ezt a macskát is megmérgezi.
Én is azt javaslom, hogy zárd be hosszabb időre a cicát, mert akkor ha továbbra is lopkodja valami a tyúkokat, akkot biztos nem a macskád az...
Amúgy ahogy értelmeztem van férjed, addig, míg te terhes vagy, megtehet annyit, hogy ő takarítja a macskaalmot. Szerintem.
Amúgy tényleg elpusztulhatott belső sérüléstől is a cicád, ha elütötték, de gyanús a szomszéd.
Amúgy egy kifejlett tyúkot meg tud ölni egy macska, de nem szokásuk, és pláne nem tudná elcipelni onnan.
Sokkal inkább nyest vagy menyét a tolvaj...
Amúgy a tojásos dolgot mond el neki, hogy a macskád hozzá sem nyúlt és egyébként tényleg nem tudná elvinni onnan.
Szóval legyen kicsit szobacica, míg ki nem derül, miféle állat a tettes (sőt, ember is lophatja a tyúkokat, simán előfordul ilyen...)
Jelents fel az antsz-nel ,hogy nem jol tartja a tyukjait. Meg akkor is, ha jol tartja. A apeh-nal, ha arulja a tojasokat/madarat, es nem ad szamlat rola.
Macskat fesd at. Es hazud azt, a masikat mar elajandekoztad.
A férjem reggel 6-kor megy el és este 7-kor jön meg. Kitakarítaná elvileg a macskaalmot, de amennyit egy felnőtt macska piszkít, annyira büdös, hogy egész nap nem bírnám ki.
Egyébként bárkinek mesélem, mindenki azt mondja, hogy hülye ez. Meg még nagyvonalú voltam, hogy felajánlottam, hogy kifizetem. Végülis az, hogy látta a tyúkudvarban nem bizonyít semmit. Mégis hogy van bőr a képén azt kérni, hogy pusztítsam el a macskám?
A macska jobban szeretni a húst, mint a silány konzervet. A mai konzervek pedig semmit nem érnek, hiába adsz neki sokat. Olyan ez, mintha te emberként csak kenyeret ennél meg némi vizet és semmi mást, vagy csak krumplifőzeléket. Érted, szóval valami ehetőt, ami eltelít rendesen, és még meg is tudsz hízni tőle, de mégis éhesnek fogod magad érezni és totál vitaminhiányos leszel...
Sok háziállattal is ez van, hogy a gazda tömi a silány konzervvel, mert az neki kényelmes, de nem tudja, hogy a tápértéke valójában a nulla közelében és az állat szenved tőle.
Egyébként tapasztalat, hogy egy felnőtt macska simán kinyír egy majdnem felnőtt csirkét. Az még zsengébb falat és könnyebben elbánik vele lévén butuskább is egy fiatal baromfi az idősebbnél.
Nálunk sokszor éjszakázott a kamrában egy közelben élő macska. Na annak a gazdája is ilyen felelőtlen volt, mint itt a Kérdező. Ő is mindig kieresztette a szomszédaihoz és az utcára a macskát. És az se etette rendesen. Nem fogta fel, hogy ez nem egy gondos gazda, aki így bánik a macskájával.... Undorító volt, hogy mindig átjön a bolhás macska, de igazából sajnáltuk is szerencsétlent. Ezért telente nyitva hagytuk neki a kamrát, ahol melegebb volt, és volt egy kuckósabb rész, ahol elvolt éjszakánként.
Egyszer egy karácsony előtti napok estéjén bementünk a kamrába, keresni a karácsonyfa-állványt. Hát mit látunk? A macska mellett egy közepes méretű tyúk... Már félig kitépve a tollai, a macska szája csupa vér...
És belegondolva, sokszor találtunk már máskor is tollmaradványokat a kamra közelében, azok egyébként vadgalamb tollak voltak, akikből szintén sok van erre.
Szóval aki azt képzeli, hogy a macskája ilyesmire nem képes, az se normális....
Egyébként pedig aki macskát tart, az gondoskodjon zárható macskafuttatóról a saját udvarán, vagy pedig tartsa lakásban az állatát, és akkor nem fog elszökni.
Abnormális dolog, hogy összevissza járkálnak más ember magánterületén és közterületeken háziállatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!