Fannybaba8 kérdése:
Mi tegyek? Lövöldözik a cicákat.
Figyelt kérdés
Van egy cicusom akit 2 alkalommal is meglőttek sörétes puskával szerencsére mind a kettőször túl élte de mind a kétszer orvosi ellátásra szorult. Már nem is merjük kiengedni mert az utcánkban valaki lövöldözik a cicusokra és már több utcabeli macska is lövés áldozata lett. Mit tegyünk?2013. jan. 21. 16:07
11/17 A kérdező kommentje:
Utolsó: Szeretném de menne ki neki ugrik az ajtónak ha nem engedjük ki :(
2013. jan. 29. 19:01
12/17 anonim válasza:
Építs neki kennelt. Egy ivartalanított macskának annyi bőven elég, akkorát, hogy tudjon kint sütkérezni, szaladgálni.
13/17 A kérdező kommentje:
Igen ilyen kifutó félét kezdtünk építeni ami a kertnek több mint a negyede és egybe van kötve a házzal. Köszi a segitséget :)
2013. febr. 3. 08:25
14/17 anonim válasza:
Szia! Láttam,hogy már régebben írtál ide, de meg szeretném kérdezni, hogy jutottatok-e valamire a lövöldözős illetővel kapcsolatban. Nekünk két cicánk van, bentiek de pár naponta kimennek a kertbe velünk, mindig ott vannak a közelünkbe a lábunknál mint a kutyák :) Csak akkor érzik jól magukat kint ha mi is ott vagyunk és játszunk velük vagy akár ha tevékenykedünk a kertben akkor is szeretnek mellettünk lenni. Főleg télen vagy akár ha esik vagy fúj a szél és hűvösebb az idő eszük ágába sincsen kimenni legfeljebb pár percre körülnéznek a teraszon aztán már futnak is vissza. Sajnos az egyik cicánkat tavaly meglőtték légpuskával! Már sötét volt, kivittem a szemetet és a cicám jött ki velem aztán észrevettem hogy elment, hívtam is de nem jött vissza. Pont akkor este elmászkált (de messzire nem mehetett) fél órába sem telt és úgy kúszott elő, hogy nem tudott az első jobb lábára rá állni, folyamatosan sírt, sokkos állapotban volt. Azonnal hívtam az orvost és csak annyit tudtam neki mondani telóba hogy vagy elütötték vagy kutya kapta el. Aztán derült ki, hogy meglőtték. Úgy lőtték meg mintha egy embernek a könyökcsontjába lőttek volna,ezért is mondanom sem kell mennyire fájdalmas volt a cicának! Hál égnek a csontba belefúródva kipattant a golyó, de ha nem csontra megy a lövedék súlyosan roncsolhatta volna a belső szerveket. De így is eltörhetett volna a lába. És kezelésre is vittük mert fenn állt a fertőződés veszélye is és akkor egyből műteni kellett volna. Hál égnek rendbe jött és nem sántult le. Mai napig fel vagyunk háborodva, hogy ki képes ilyet tenni. Feljelentést akartunk tenni, de sajnos mi sem tudjuk ki az illető. Pedig a közelben van valahol, mert szoktuk hallani a puskát és sajnos többen is lövöldöznek errefelé. De nem a közvetlen szomszédságunkban, ezért sem tudjuk ki az. Viszont elterjedt a hír és az összes szomszédság és az utcánk is fel van háborodva. Hál égnek mi összetartó szomszédok vagyunk mindenki tudja kinek milyen állata van. Valaki mondta is nekünk,hogy pár utcával arrébb valaki írtja a macskákat, folyamatosan eltűnnek. És az egyik hátsó szomszédunknál ha átmegy a kertjébe a macska , onnan kimegy a tulsó oldalra akkor pont ott van az az utca,ahol mondták a lövöldözést. Én is már írtam ide az üggyel kapcsolatban és sokan védtek, sokan támadtak is minket és a pusatartókat védték hogy a mi hibánk volt hogy meglőtték. Ezért is írom le MI NEM AZOKAT AZ EMBEREKET BÁNTJUK, AKIK TARTANAK PUSKÁT! Hanem arra vagyunk mérgesek, aki egy állatot képes bántani szándékosan a puskájával! Nekünk is vannak ismerőseink akik tartanak puskát még is eszük ágában sincsen állatokra, más állatára lövöldözni! Mert ők felelősségteljes puskatartók! És tudják, hogy nem játék a fegyvertartás és a saját kertjükben sem lövöldöznek szórakozásból vagy mert éppen más macskája ott van a kertjükben.....És ez igen is állatkínzásnak minősül! És attól hogy valaki a saját kertjében lő le egy macskát, attól még nincsen joga lelőni! Ha pl. valaki a saját állatát kínozza teszem azt pl. éhezteti veri bármi, akkor joga van csinálni mert a saját telkén teszi??? Mert ilyeneket is írtak nekünk! Meg hogy miért is ne lőhetné le ha a kertbe kapar meg piszkít....Konkrétan a mi macskáink nem kaparásznak arra túl kényesek , csak bent az alomba végzik a dolgukat, jelőlni sem jelőlhetnek mivel ivartalanítva vannak. És nem tartjuk ésszerű megoldásnak ha valakit zavar más állata akkor csak lelövi és ennyi...a család, gyerekek meg otthon sírnak h miért lőtték le és ki. Ha a szomszédunk kutyája végig ugatja az egész éjszakát akkor lőjjük le vagy mérgezzük meg???? Nem! Nem ez a megoldás! Ezzel mi megtanulunk együtt élni a közösségben! Hozzánk is sok szomszéd macskája átjár, amit mi szeretünk is mert mindig nyomkodjuk őket. Szeretjük az állatokat és a szomszédaink is. És én konkrétan azokat a fegyvertartókat vetem meg akik heccből kiállnak a kertbe lövöldözni és egy jó röhögnek, hogy na ezt a macskát is eltaláltam!! Sajnos igen nehéz kideríteni ki lövi az állatokat, mert persze nem is akarunk ártatlan fegyvertartókat megvádolni semmivel. De ha biztos lenne ki az illető akkor már komoly ügy lenne belőle az biztos!
15/17 anonim válasza:
Előző vagyok! És bocsi hogy ilyen sokat írtam :)
16/17 A kérdező kommentje:
Utolsó:
Szia. Köszi hogy írtál mivel az utcában nem csak mi jártunk így ezért beszereltettünk 4 db kamerát és meg is lett az eredménye. Egy idős bácsi akiről mindenki azt hitte hogy milyen aranyos és kedves magához csalta a cicáinkat majd miután a macska haza felé tartott rájuk lőtt. Az az egy felvétel elég volt hogy szépen kioktassuk a bácsikát hogy most szépen állatkínzás miatt kihívjuk a rendőröket. Persze ő tagadta az egészet de mivel volt bizonyíték így 60000 Ft-ra megbüntették és elvették tőle a kölyök vizsla kutyáját akit azután mi fogadtunk be. A bácsika azóta az utcára se mer kimenni mert mindenki úgy néz rá hogy az csak na.
2013. márc. 14. 12:52
17/17 ParakeetLady válasza:
Ha kamerával meg tudtátok ezt figyelni, akkor hogyhogy nincs bizonyíték? Nem értem, félreolvastam talán dolgokat, vagy hogy lehet ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!