Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy macska vagy kettő?

Egy macska vagy kettő?

Figyelt kérdés

Panelben szeretnék macskát tartani, sok tapasztalatom van állattartással kapcsolatban, de mégsem tudom eldönteni, hogy ha heti többször este érek haza, nem-e jobb a cicának ha nem egyedül van hanem van egy társa, testvére.

A másik oldalon viszont lehet h.2 állatnak tényleg kevés élettér egy 40-50m2es terület....az is lehet, hogy esténként nem tudnék annyi időt szánni 2 macskára mint egyre...persze kiscicáknál a kezdetleges nevelési és megszokási idő alatt nem hagynám magukra, ezek az alap dolgok maguktól értetődnek, későbbre gondolok.

Mit gondoltok erről, mi lehetne az optimális megoldás? Reggel 8tól este 8ig nem kukul meg a cica otthon egyedül?

2009. aug. 30. 15:26
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
*rászoknak 2 alomra
2009. aug. 31. 14:43
 12/20 anonim ***** válasza:

Na, akkor megírom én is az álláspontomat.

Vagy egy se, vagy kettő.

Nekem eleinte egy volt, utcáról mentett. Mi ketten vagyunk, de így is nagyon sokat volt egyedül. Kezdett furcsán viselkedni, ezért hoztam egy társat neki. A nagyobbik egy éves volt, mikor a kicsi jött. Egy hétig ment a morgás, de utána megszerették egymást, kergetőznek, bunyóznak, együtt alszanak :)

Mindazonáltal ha két macska mellett döntesz, egyszerre hozd el őket, és lehetőleg testvérek legyenek. Ez azért is jó, mert így nem fertőzik meg egymást.

60 négyzetméteren élek, kertkapcsolat nélkül.

2009. aug. 31. 20:28
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem igaz hogy két macska dupla gond, viszont dupla élvezet. :) És használnak közös alomtálcát.

Nekem is két cicám, van és egy rakás ismerősömnek is (mind lakásban), és nincs ilyen gond!

2009. szept. 2. 17:42
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:)
2009. szept. 3. 09:23
 15/20 A kérdező kommentje:
Ha testvérpár akkor mindegy a nemek eloszlása?
2009. szept. 3. 09:26
 16/20 anonim ***** válasza:
25%
A testvérpároknál a nemek eloszlása mindegy, a magatartásukban inkább pozitív visszajelzés található, valamint a párosodás veszélye szinte 100 százalékban kizárható.
2009. szept. 3. 18:25
 17/20 anonim ***** válasza:

Akkor is ivartalanítani kell őket, ha testvérek. A különneműek bizony szaporodhatnak egymással. Másrészt meg a kandúr jelölget, a nőstény meg hangosan nyávogva tüzel. Ők is szenvednek, és a gazdájuk is.

Az, hogy egy- vagy különneműek, a viszonyuk szempontjából mindegy, csak szólok, hogy nem lehet kizárni a szaporodást.

2009. szept. 3. 18:39
 18/20 anonim ***** válasza:
Az eddigi tapasztalataim során- több macskakölyök életét végigkísérve (testvérekről lévén szó)- nem tapasztaltam egyszer sem szaporodást, ennek reményében mertem a kijelentést tenni.
2009. szept. 4. 15:02
 19/20 anonim ***** válasza:
Lakásban tartok két cicát. Először csak 1 volt, de sokat volt itthon egyedül, ezért kapott egy társat. Nagyon jól elvannak, semmi gond nincs velük. Egy almot használnak, külön tálból esznek. Nagyon hálásak és szeretetre méltóak, és ők is szeretnek bennünket.
2009. szept. 4. 21:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Én kipróbáltam egy cicával is két cicával is. Kettővel jobb. :)
2009. szept. 4. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!