Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mikor lehet a kiscicáknak...

Mikor lehet a kiscicáknak tejet adni?

Figyelt kérdés
Az a baj hogy a cicám mióta megszült borzasztó vékony lett most 11 naposak a kicsik és nem tudom meddig bírja a macskám.
2009. aug. 30. 12:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

nekünk is ultravékony lett a cicamama a szülés után,de kb 3 hétig nem hozta elő a kicsiket

azota esznek mindent

2009. aug. 30. 12:23
 2/9 A kérdező kommentje:
Nekünk itt vannak a kicsik,de annyira sajnálom a macskámat
2009. aug. 30. 12:27
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

Nyugodtan önthetsz ki nekik egy kis tejet és nyomd bele az orrukat. Lehet, hogy egy kicsit prüszkölnek, de addig nyomkodd az orrukat, amíg nem lefetyelnek belőle legalább egy-kettőt. Lehet, hogy otthagyják, de ha éhesek lesznek eszükbe fog jutni, hogy ott van.

Arra vigyázz, ha otthagyod nekik, akkor ne tudják kiborítani.

2009. aug. 30. 12:42
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
Csak laktózmentes tejet adj nekik, mert a simától hasmenésük lehet! Ha a mama már nem szoptatja őket, ezt bármikortól adhatod nekik.
2009. aug. 30. 14:29
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
12:42-es vagyok. Igaza van az előttem szólónak (14:29-es).Megnéztem egy macska szakkönyvben(Nem vagyok fanatikus, csak régóta tartok macskát, bár mindig nagyobbakat kapok, nekik meg sosem adok tejet. Régebben foglalkoztam kiscicákkal, akkor még nem volt laktóz mentes tej), a ksicicáknak a következő keveréket ajánlják, hogy minden tápanyagot megkapjanak: zabpehely, tojássárgája és kecsketej v. laktózmentes tej keveréke.
2009. aug. 30. 14:37
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szülés után mind lefogynak, de ne félj nem lesz baja, vissza fog hízni :):) Télire majd szép dundi lesz :):) Nem kell félned, szerintem a tejadásról jókat írtak a többiek, ezzel segítheted az anyacicát :)
2009. aug. 30. 15:11
 7/9 anonim ***** válasza:

A kicsiknek tejpótló tápszert kell adni, a tehéntejtől hasmenésük lehet (sok macska laktózérzékeny), és a kölykök ebbe bele is pusztulhatnak! Arról nem is beszélve, hogy nincs benne a szükséges tápanyag, amit amúgy az anyatejjel kapnának, tehát alultápláltak lesznek, ha csak sima tejet kapnak.

A tápszert viszont akármikor elkezdheted nekik adni; ha maguktól nem lefetyelnek, tű nélküli fecskendővel etetheted őket, de ha ott az anyjuk, nem javaslom. Ha eszik a mamacica rendes tápot (sokat és táplálót), akkor nem lehet gond. Ha nem eszik, adj neki finomabbat. Szülés után mindig vékonyak, de ha amúgy nem volt vékony, akkor nem lehet baj.

Ha nagyon aggódsz, mutasd meg egy dokinak, ő biztos meg tudja mondani, mit tegyél, hogy a mamának és a kicsiknek is jó legyen.

2009. aug. 30. 16:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Fecskendővel nem szabad itini őket, mert könnyen letüdőzik. Cumisüveg vagy cseppentő a megfelelő.
2009. aug. 30. 17:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja, és a mamának junior tápod adjál, attól jobban fog erősödni!
2009. aug. 31. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!