A cicánk idáljig az alomba pisilt de néhány napja nem hajlando oda pisilni de ha igen akor is ritkán teszi, inkáb a növények mellé teszi meg igazábol ahol neki épen tetszik! Miért? És mit javasoltok mit tegyünk?! Köszi elöre is!
Az én cicóm mindig rendes cica volt, az alomba pisilt. Aztán elköltöztünk, és az óta időnként a kádba kakil (bár ez egy fokkal jobb helyzet). Azóta sem tudtam leszoktatni róla... Esetünkben nyilvánvalóan a költözés váltotta ezt ki, de nem értem miért.
Nem lehet hogy valami változott, és egy kicsit kevesebbet foglalkozol vele mint eddig? talán még ez lehet...
A macskariasztó spray sajnos semmit nem ér.
És én sem bírom ki hogy ne szóljak hozzá: Egyrészt a cica el tudja kaparni az alomba nagykorában is. Az enyém 8 kilós, és megoldja.
Másrészt lakásban is boldog és teljes életet élhet. Ha azt szokja meg, akkor tök mindegy neki. Ha egy kerti cicát egy idő után lakásba zárnak, az valóban állatkinzás, egyébként nem.
Sziasztok! Nekünk van egy olyan kis finnyás "dögünk"(akit imádunk!!), hogy nem hajlandó ugyanoda pisilni, ahová már kakált vagy fordítva. Ezt úgy vettük észre, hogy, ha nem voltunk otthon és bele volt kakilva az alomba, akkor a pisit máshová végezte.Ha bele volt pisilve, akkor általában az alom mellé kakált.
Vettünk (egy kisebb) alomtálcát a nagyobb mellé, azóta a "kis piszok" mindent jó helyre tesz. A pisit az egyikbe, a kakit a másikba, de mindig váltogatja.
Az alom takarítása tényleg nagyon fontos, illetve a minősége ( a mi cicánk nem szereti az illatos almot, vagy azt, amelyik nem csomósodik). Jól bevásároltunk vele, de nagyon szeretjük, ezért megteszünk mindent, hogy jól érezze magát ÉS LAKÁSBAN TARTJUK.
15:42
Nagyon tévedsz, mert ivartalanítva van. Ennek ellenére elmászkál itthonról, mert nagyon kíváncsi és imádja hajkurászni a környék macskáit.
Ha az, hogy állandóan felugrik magától az ölembe dorombolva és hozzádörgölőzik, majd a mellső lábaival elkezd dagasztani, a macskáknál az utálat jele, akkor tényleg utál. Sőt, ha így van, engem utál a világon a legjobban, mert másnál ezt nem csinálja.
13:03
Az én "dögöm" is hasonlóan viselkedik. Reggel mikor kiengedem (és ha szerencsém van addig nem bent végezte el a dolgát, ahol éppen szimpatikus volt neki), rögtön rohan a terasz előtti fenyőfa alá. Az a kedvenc helye, mert ott jó puha a föld. Mindig tojik és pisil is reggel, de soha sem egy lyukba csinálja. Először ás, elvégzi az egyiket, betemeti, aztán kicsit arrébb megint ás és elvégzi a másikat is.
Hogy ezt macskáéknál mért nem lehet egyszerre elintézni...?! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!