Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A cicámmank tumora van! Mit...

A cicámmank tumora van! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap állatorvosnál voltunk, ahol megállapította, hogy a 10 éves ivartalanított nőstény cicámnak tumora van a húgyhólyagja mellett. Fél éve van hátra műtét nélkül. Az orvos azt mondta vérvétel eredménye alapján eldönthető hogy van-e egyáltalán értelme a műtétnek. DE a bódításban végzett vérvétel is okozhat annyi komplikációt, hogy, szerinte érdemesebb lenne rögtön műteni inkább.

Ha értelmetlen műteni, mert már menthetetlen, akkor még több szenvedésnek teszem ki.Nem tudom, hogy bevállaljam-e a vérvétel kockázatát. Kérlek segítsetek, a szivünk szakad meg, mi a véleményetek?

2013. jan. 9. 18:10
1 2
 11/20 Maxitabi ***** válasza:
100%

Nálam az előző cicának volt daganata, 13 éves volt,amikor nőni kezdett az oldala.. Röntgen után műtötték,kivágta a doki- a hasfalon,majd kérdezte,elküldjük-e biopsziára (akkor 3000Ft volt) kiderült,a legagresszívabb daganatfajta.Mondta is rögtön, hogy ki fog újulni..

Vettem béres cseppet(cicásat),culevitet,flavint kapott,de 5 hónap múlva megint megnőtt a dudor az oldalán.. Kérdezte a doki-műtsük-e. Igent mondtam, mert így azt a pár hónapot is velünk lehetett még, műtétet jól viselte. A doki pedig mondta, hogy észre fogom venni, ha már nincs jól..

November közepéig jól volt,aztán amikor hányt és nehezen lélegzett,akkor tudtam, most kell elengednem..

Tehát, ha jól van, műttesd meg, hátha jóindulatú a daganat.A cicák,amíg esznek,isznak, játszanak, addig minden ok!

Ma már deutérium mentes vizet adnék a cicámnak,állítólag nagyon jó a daganatokra (embernek is)!!!

2013. jan. 10. 15:46
 12/20 A kérdező kommentje:

Sok kérdést és választ elolvastam erről a weboldalról és sok kérdésemre( mégha nem is tettem fel) választ kaptam. Mindig zavart, amikor nem tudtam meg egy történet végét......ma lenyugtatózva vért vettek Szoszótól. Ennek és a tüdőröntgen eredménye rendben volt, így mélyaltatatásban megnyitották. Sajnos, olyan helyen alakult ki a rák, amin műtéttel nem lehet segíteni. Most itt gunnyaszt..........mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat és a jó tanácsokat.

Átolvasom még az utolsó válaszokat, hátha segítenek. VETRI-DMG Liquid-et ajánlottak neki. Holnap, amikor visszaviszem ellenőrzésre, veszek.

2013. jan. 11. 18:23
 13/20 Vicuska87 ***** válasza:
Sajnálom, de hátha a Vetrivel kicsit jobban lesz, egy kicsit felturbózza, vagy lelassítja a tumor növekedését!
2013. jan. 11. 19:09
 14/20 A kérdező kommentje:
Maxitabi, megmondanád hogy a Culevitből mennyit adtál a cicádnak? Az enyém 3,5kg-os.
2013. jan. 12. 08:36
 15/20 A kérdező kommentje:
Szegénykém ma reggel elment.
2013. nov. 5. 09:11
 16/20 anonim ***** válasza:
Sajnálom szegényt, nyugodjon békében. :(
2013. nov. 5. 20:09
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Annyira üres lett a lakás, a legrosszabb az, amikor belépek a lakásba és egy tizedmásodpercig azt várom, hogy jöjjön elém......de majd biztos elmúlik. Szép helyre temettem. Kóbor kiscicaként fogadtam be. …..gondoltam, a panelélet is jobb a semminél. Most erdőben van, egy szép nagy fa elé temettem el. Kövekkel raktam körbe és virágot ültettem a sírjára. Sokan úgy gondolják "csak egy állat" ilyenre minek érzéseket fecsérelni, de sajnos azokat az érzéseket, amit embertársainktól várnánk el sokszor könnyebben megkapjuk az állatainktól. Ez nem kritika, hanem tény.

Tudom, hogy mit csináltam rosszul: az étkezést. Nem voltam elég körültekintő. Elég volt, hogy amit adtam neki azt szívesen ette. Azt hittem nem sz@rt adok neki, de a bizniszben semmi nem számít csak a pénz. Azt szeretném, hogy mindenki gondolja át és olvasson utána, hogy mivel eteti a rábízott állatot. Ha nem vagy körültekintő naponta mérgezed őket. Ma még szépek és elevenek, de biztosítsd nekik a holnapot is………………én már nem tudom. Na ennyit a hegyibeszédről, megyek sírni.

2013. nov. 7. 09:44
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem a te hibád, hogy a cicád beteg lett. Te a képességeid és legjobb tudásod szerint a legjobbat adtad neki, biztosan jó gazdája voltál. Tényleg fölösleges ezen rágódnod. A cicában eleve adott volt a daganatra való gén, ez ugyanolyan mint az embernél is: olyan is megbetegedhet pl. tüdőrákban, aki életében egy szél cigit se szívott el. Ez sajnos ilyen. Szóval ne ostorozd magad semmiképp.

Megértem a fájdalmadat, nekem az egyik macskám elveszett pár éve másfél hónapra, borzalmasan szenvedtem, én is ugyanezt éreztem, hogy üres a lakás, én még láttam is egy-egy pillanatra. Aztán akkor lett meg, amikor enyhült a fájdalom. Nálad is enyhülni fog, fel a fejjel. Szép élete volt a cicádnak egész biztosan, bár minden állat ilyen gazdáknál élhetne :)

2013. nov. 7. 20:01
 19/20 Maxitabi ***** válasza:

Szia,sajnálom én is.. Most már jó helyen van a cicád..

És tényleg ne hibáztasd magadat-én is így tettem egyébként...

Arra gondolj, hogy megadtál a cicádnak minden tőled telhetőt és hogy milyen szép élete volt veled!!

Sajna ahogy nálunk embereknél, úgy a cicáknál is gyakoribbak a daganatos betegségek-mert 1 felismerik,2 a környezeti ártalmak, 3 a táplálkozás stb sem túl egészséges-nekünk embereknek sem.

Ma már én is máshogy csinálok sok mindent a mostani cicáimmal, és ezt az előző macsesznek köszönhetem!!!

(Hogy felvidulj, olvasd el az Alfi macsek blogját)

2013. nov. 7. 20:42
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a szavaitokat, nagyon jól esett. Sokat tanultam a cicám betegsége alatt. Tudom mit kell másképp csinálnom.

Még egyszer köszönöm és azt kívánom hogy, mindenki leljen nagyon sok örömet kedvenceiben!

2013. nov. 8. 14:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!