S. O. S Ha a szomszéd mérgezi a macskákat, mit tehetek?
Gondolom megpróbáltál beszélni vele...tagadta vagy elismerte a bűnét? Szerintem beszélj az önkormányzattal vagy valamilyen állatvédő szervvel! Remélem sikerül megállítanod a szomszédod e fajta viselkedését!
2013. jan. 3. 12:02
Nem törvényes.Szólj a szomszédnak,hogy ne tegyen ki mérget.Ha nem megy,akkor állatvédőknek lehet szólni.
2013. jan. 3. 12:28
3/12 A kérdező kommentje:
valahol azt olvastam hogy még így sem lehet rábizonyítani a szándékosságot,mert h pl.patkányoknak,egérnek teszi ki.az ha meg az én macskám megy át más telkére,az én gondom.a gazdi felelőssége.de ezek nem szobacicák,hanem utcán nevelkedtek.meg különben is ennyit képtelenség bevinni.
Ha az egérnek, patkánynak teszi ki, akkor azt kérheted, hogy ne tegye olyan helyre a mérget, ahol a cicák hozzáférhetnek, vagyis tegye zárt helységbe, pl kamrába, kint az udvaron, meg úgy is vadásznak a cicák. Viszont, ha mérgezett egerett fognak az állataid, akkor sajnos arról senki sem tehet, viszont minden ilyen fajta mérgezést " gyógyítani " tudod, ha van otthon K-vitaminod (orvosoddal is felirathatod, adagolását beszeld meg az állatorvossal), de a semminél az is jobb, ha sok tejet kapnak (szintén K-vitamin tartalma miatt). Remélem segítettem! (első válaszoló)
2013. jan. 3. 13:12
Tarts a macskáidat, a saját portádon belül!
2013. jan. 3. 13:12
6/12 A kérdező kommentje:
Vannak macskabiztos kerítések! Nézz utána a neten!
2013. jan. 3. 13:47
A saját udvarába azt tesz ki amit akar. Mit keresett ott a macskád? Kijárós macskákkal ez történik, ha meg akarod óvni, macskabiztos kerítés, vagy tartsd bent és akkor elél veled akár 20 évig.
2013. jan. 3. 14:18
9/12 anonim válasza:
Erre van a pl:tápboltokban kötelezően elhelyezendő mérgező doboz, amihez csak legfeljebb a patkány fér hozá, de ha közvetetten mérgeződik akkor is baj van.
Szólj neki, hogy alakítson ki neki egy dobozt úgy hogy a két nyílás közvetlenül a fal tövében legyen, a fallal párhuzamosan. egyébként sokkal hatékonyabb módszer mint a vaktában kihelyezés, mivel rossz a látásuk ezért a fal tövében közlekednek, így biztosan betalálnak és nyugodt búvóhelye van a méreg elfogyasztásához. A falunkban valaki majdnem három doboznyit kirakott és örült neki, hogy hogy viszik a patkányok egyik napról a másikra, de a harmadik doboz felénél a Rotweiler-e kihasalt.
2013. jan. 4. 20:54
10/12 anonim válasza:
falfalfalfalfalfalfalfalfalfalfalfalfalfalfalfalfalfalfalfal
bejárat-> <-bejárat
z d
o _____ o
(felülnézet) b |Méreg| b
o o
dobozdobozdoboz
2013. jan. 4. 21:00
Kapcsolódó kérdések: