A cicám mért pisil minden fele?
Nem volt más változás csak ez. A vesebetegségnél van az, hogy többet isznak, a húgykőnél nincs más tünet.
Nagyon vigyázzatok, ne várjatok sokáig! Előfordulhat hogy teljesen eldugul a húgyvezetéke, és abba 24 óra alatt belehalhat. Ilyenkor meg kell katéterezni, ami neketek is és a cicának is nagyon kellemetlen, több napon át tartó dolog, ráadásul elég drága is. Ha többször előfordul hogy teljesen eldugul, akkor pedig műteni is kell.
Én úgy jártam, hogy tudtam hogy beteg a cica, kapta is a gyógytápot. Már 1,5 éve csak azt kapta, és megkérdeztem a dokit, ehet e már mást mellé. Azt mondta megkockáztathatom, ha előjönnek megint a tünetek, legfeljebb megint nem kap mást, nagy baj nem történhet. De mégis történt... Már hónapok óta etettem mással is (természetesen minden nap gyógytápot kapott, az volt a fő eleség, csak pl adtam mellé valami húsit, vagy alutasakost is), és semmi tünetet nem mutatott, örültem. Aztán egyszer csak bumm! Egyik napról a máikra nem tudott pisilni. Katéterezés, majd műtét. Rémes volt. Rengeteg sírás, álmatlan éjszakák, sok szenvedés a cicának és persze sok pénz. Úgyhogy szerintem menjetek mihamarabb!
Nekem volt csak nem kapcsoltam össze:más lett a cica és a pisi szaga,büdi volt a cicus hátulja és rosszkedvű volt egy kicsit,bántotta a másik cicát és rámfújt(előtte soha)
nagyon sokat mosta a nemiszervét semmi durva csak aztán egyszer láttam ahogy legugol és nem jön a pisi aztán megint leguggolt szegénykém :( kérlek vidd el orvoshoz a cicát sőt a legjobb ha pisit is viszel rögtön.(üres alomtálcából,de nem csak a felülúszó kell hanem az alja is a pisinek mert ha vannak akkor abban az oxalát vagy gyakrabban struvit kristályok...)
És a jobbik eset a vesebaj sokkal rosszabb
ha pedig többet és édes illatút pisil akkor lehet cukorbeteg
MIndenképp orvos!
Ja és szörnyű volt de mi a katétert megúsztk,de előttünk pár nappal egy cicán az sem segített új kivezetést kellett volna neki csinálni és a gazdik nem vállalták...(dokim mesélte)annyit bőgtem mint soha
az én cicám csak 2 éves volt de idősebbeknél gyakoribb :(
11. vok.
Valóban, az még tünet volt, hogy sokat mosta nagyon a nemi szervét!
12. hozzászóló. Az én cicámnak ilyen műtétje volt. Elég szomorú, hogy nem vállalták a gazdái. 36 000 Ft.-ba került mindennel együtt. Tudom hogy ez nem olcsó, én is tartozásokba vertem magam miatta. De a cica azóta boldog teljes életet él, és ez megér bármilyen áldozatot!
Hát én is bármennyit kifizettem volna,sajnos nem vagyunk egyformák pedig nálunk van részletfizetés meg majd hozom az orvosnál.....nálunk is gyógyult a kis drága :)
Kérdező légyszi Írd majd meg mi lett vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!