Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kb.4 hónapos kismacskákat...

Kb.4 hónapos kismacskákat hogyan lehetne leszoktatni az asztalra/konyhapultra ugrálásról?

Figyelt kérdés

Bővebben: amíg kisebbek voltak, nem volt probléma, meg sem próbáltak felugrani, csak a dohányzóasztalra, de arról leszoktattuk őket egy pohár vízzel.

Mára minden nap arra kelek, hogy a konyhapultról, étkezőasztalról le van verve minden, ott mászkáltak. Amikor mi is a helységben vagyunk vagy egyáltalán ébren vagyunk eszükbe sem jut felugrani, csak éjjel.

A tasli vagy vízzel nyakonöntés nem használ, az utóbbi kb. annyira érdekli a kis majmokat, hogy elkezdik a tappancsukat nyalogatni csurom vizesen, még csak el sem futnak.

Ötletek?

2013. jan. 1. 19:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát,nem tudom.A vízzel leöntés be szokott válni.Vagy ha felmennek oda,nyomj az orrukhoz egy kis citromot,anak utálják a szagát.
2013. jan. 1. 19:49
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Nálam nincs az asztalon semmi törékeny, pulton se, vagy úgy, hogy ne tudják leverni. Este elpakolok minden poharat, étel nincs elérhető helyen.

Van macskatávoltartó permet, narancsolaj plusz víz, nekem a karácsonyfa van befújva, használ, talán a konyhában is jó lenne, káros anyag nincs benne, csak ha közelről megszagolom a fát, van egy kis narancs illata.

Vagy csukd be a konyha ajtót.

2013. jan. 1. 19:53
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat (jöhetnek még:)

A narancsos és a citromos dolgot majd kipróbáljuk.

A konyhapulton nincs semmi, csak pl. pirítós, mégis felugranak. Az asztalon is csak tányéralátét van, mégis felugranak oda is. A konyhaajtó bezárása nem opció, ott van az etetőtáljuk, nem akarom, hogy máshol hordják szét a szárazkaját.

2013. jan. 1. 20:19
 4/7 Vicuska87 ***** válasza:
56%

Hát akkor van egy rossz hírem!

Sehogy sem fogod őket leszoktatni onnan, ha a víz nem érdekli őket, a vízispricc ténleg hatásos de csak annál a macskánál, aki ki nem szereti a vizet.

Mindent el kell pakolni onnan, nálunk sincs semmi kaja törékeny, semmi-semmi sincs elöl hagyva!

2013. jan. 1. 20:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is volt ilyen gond. Én azt csináltam, hogy fogtam a macskát, felraktam az asztalra és ráfújtam a mosogatószer levegőjét. (nyilván mosogatószert nem csöpögtetek rá!) Annak utálják a szagát. Ezt 9-10 alkalommal megcsináltam egymás után, többet eszébe sem jutott felugrani.
2013. jan. 1. 20:49
 6/7 A kérdező kommentje:

"Sehogy sem fogod őket leszoktatni onnan, ha a víz nem érdekli őket, a vízispricc ténleg hatásos de csak annál a macskánál, aki ki nem szereti a vizet. "

Az még hagyján, hogy vízspricc nem érdekli, ezeket nyakon borítottam 3 deci vízzel és csak álltak egy helyben, aztán 1 perc múlva jöttek dorombolva bújni! :D

Nem azzal van a bajom, hogy törnek-zúznak, mert azt nincs mit, hanem hogy üvegasztal van, és minden nap tappancsnyomos :)

A mosogatószer-levegős is jó tipp,köszi :D

2013. jan. 1. 21:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Fejlemény: kipróbáltam a citromot, hát prüszkölve futottak szegények a lakás legmesszebbi pontjába tőle. Remélem megjegyezték, hogy a konyhapulton csak a citrom várja őket ezentúl :D
2013. jan. 2. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!