Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Van egy gyönyörű szép fajtiszt...

Van egy gyönyörű szép fajtiszta fóka jegyű Sziámi kandúr kiscicám. Még nem ivar érett, de ha az lesz, szeretném hirdetni Interneten a fedeztetést. Valaki le tudná nekem írni, hogy egy ilyen macska pároztatása hogy működik?

Figyelt kérdés
Össze kell zárni őket, egy nagyobb helyen, vagy majd nekem kell elvinni a kandúrt ?

2013. jan. 1. 10:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%

Senkit nem szeretnék megbántani de itt mindenki jön a törzskönyves meg kiállítási minőségű macskákkal...

Én sem tartom pozitív dolognak ha valaki csak azért tart macskát mert pénzt akar belőle csinálni és szaporítja, de mi abban a rossz ha valakinek mondjuk van egy szép sziámi cicája és esetleg szeretne kiscicákat?

Már nem azért de a mai világban nem mindenkinek van pénze 80.000 - 100.000 ft-os kiállítási minőségű macskákra.

2013. febr. 19. 13:08
 12/18 Mecse ***** válasza:
51%

Nem is fogom megerőltetni magam az érveléssel de annyit elmondok hogy SENKI nem mondta hogy mindenkinek törzskönyves macskát kellene tartania.

A menhelyekről való örökbefogadást ugyanennyire bátorítja és támogatja itt mindenki, a baj ott kezdődik hogy valaki fajtacicának KINÉZŐ macskát akar, mert a KINÉZET az fontos, de fizetni nem akar azért, hogy BIZTOS legyen hogy az a macska tényleg az, aminek kinéz.

Attól hogy valami sziáminak néz ki még nem lesz az, tudod? És a tenyésztők el sem tudom neked mondani mennyi pénzt költenek rá hogy nemesítsék a fajtát, hogy megőrizzék az értékeit amiért az emberek szeretik és amiért jellegzetes, ami a sziámit sziámivá teszi.

Az ő munkájukat fizeted meg azzal hogy kifizeted a törzskönyvet, azt hogy a macskád nem lesz beteg, nem temeted el 9 hónaposan.

A törzskönyv nem arra van hogy lobogtasd az embertársaid előtt, nem is ismerek olyan embert akinek törzskönyves macskája van és ezzel felvágna, bármilyen szinten is.

És tudod ahhoz hogy egy fajta olyan maradjon amilyen, azért kellenek a kiállítások (amiket én magam sem szeretek, de céljuk van), hogy a típusos macskákat ki tudják tüntetni, hogy a kiemelkedően típusos macskák vérvonalának továbbvitele még simábban menjen, hogy ne az legyen hogy 2 év múlva ha a szaporítókon múlna, lehet hogy a sziámi már göndör szőrű lapos pofijú lenne, mert "csak ezt kevertünk bele meg csak azt kevertünk bele, néhány fincsi genetikai betegséggel ehehehhehe miért baj ez, minek a szűrés, az pénzkidobás".

Picit végiggondolni a dolgokat nem olyan fájdalmas vagy igen?

2013. febr. 19. 13:53
 13/18 anonim ***** válasza:
28%

Egy percig sem vontam ezt kétségbe. De ez ha jól tudom a "gyakori kérdések" oldal és ha az illető kérdezett valamit ezzel kapcsolatban akkor illene a kérdésére válaszolni és nem nekiesni hogy "Úristen szaporító!" és ezt minden egyes kommentben a fejéhez vágni

Elismerem a tenyésztők munkáját és ennek ellenkezőjét egy pillanatig sem állítottam.

A válaszodat pedig nem ártana kicsit illendőbben megfogalmaznod!

2013. febr. 19. 16:21
 14/18 Vicuska87 ***** válasza:
62%

Hát ettől illendőbben, szerintem nem lehet megfogalmazni valamit!

Aki szaporító, az szaprító...

2013. febr. 19. 16:24
 15/18 Mecse ***** válasza:
41%

Figyelmedbe ajánlanám hogy én voltam talán az egyetlen aki a kérdésre válaszolt az első oldalon.

Pontosan mi nem volt illendő abban amit mondtam? :D Komolyan feladom ezen a ponton már.

2013. febr. 19. 17:07
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Nem is neveztelek meg konkrétan h TE nem válaszoltál neki. Vagy igen?

Ezen felül pedig az utolsó mondatodra irányult az, hogy próbálj meg illedelmesebben fogalmazni mert úgy gondolom két idegen ember adja meg a kellő tiszteletet egymásnak.

De ne haragudj én ezen nem állok le vitázni sem veled sem mássaé!

Tisztelem a tenyésztők munkáját de én adott esetben ha egy sziámira vágynék kénytelen lennék megvenni 10.000 Ft-ért törzskönyv nélkül mert menhelyen nem találnék, törzskönyveset meg nem bírnék megfizetni. Ez mindenkinek a saját döntése!

Nem azzal van a baj hogy a véleményüket leírják az emberek hanem AHOGY leírják azt. (ezt nem kifejezetten neked szól)

A kérdés feltevője feltett egy ártatlan kérdést erre 10 ember nekiesett hogy SZAPORÍTÓ!

Sajnos ennek a szónak nem mindenki ismeri a jelentését és csak dobálóznak vele. De ha esetleg az illető mégis az lenne akkor gondolom az első komment után is rájött, hogy helytelen dolog!

2013. febr. 19. 17:45
 17/18 anonim ***** válasza:
44%

Üdv mindenkinek!

Mivan emberek ide veszekedni jártok?figyelitek azokat a kérdéseket amikre belehet írni hogy ivartalanítsd meg hogy szaporító? egyszerűen az eszem megáll ne haragudjatok de ha már hozzászóltok a macskás kérdésekre akkor legalább nektek van? hm pedig az érdekes lenne ha mindenki ivartalaníttatná a macskáját akkor honnan lehetne venni.

A kérdező kérdésére pedig válaszolva pedig mindig a nőstény cica megy a kandúrhoz és lehet hogy 1-2 napig ott kell hagyni attól függ hogy viszonyulnak egymáshoz ha 4-5 szor megtörtént a dolog akkor majdnem 100% hogy lesznek kiscicák. DE azért hozzáteszem hogy gondolod meg lehet hogy nem is lesznek érdeklődők a fedezésre,de ha mégis szeretnéd ezt csinálni kicsit nézz utána.

" 2 sziámi cica gazdija voltam "

2013. febr. 21. 14:18
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

Vicuska87 nevű felhasználó

de kur@vára ráérsz állandóan beszólogatni mindenkinek, menj inkább túrd a földet, vagy esetleg inkább szeretgessed az állatokat, de lehet azt se tudod hogy az mi, mert csak kihasználod őket.....!!!

2014. jan. 18. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!