Azt hiszem az én macskáim nem tudják elolvasni a gyakorikerdesek.hu-t, mert itt mindenki azt írja, hogy a prémium kajából kevesebb kell nekik. Én prémiummal etetek, mert megtehetem, de őszintén akkor sem voltak semmivel sem rosszabb állapotban a macskáim, mikor nem prémiumot ettek ráadásul ugyanannyi idő alatt betömik, mint a sima reklámozott mindenféléket. Lehet el kellene olvastatni velük valahogy, hogy napi "fél marékkal" be kell érniük? A macskáim se nem férgesek, se nem dagadtak, egyszerűen ugyanannyi kell nekik a prémiumból is mint a reklámosból. Hogy is van ez? Jó, hogy nincs benne színezék sem meg miegymás persze, hogy nem árt neki, de minek vakítani a népet, hogy kevesebb is elég?
Nem vakítás. Amit olvastál, azt általában kutyáknál olvashattad.
Minél nagyobb egy kutya annál inkább igaz. A kissúlyú macskáknál nincs olyan nagy különbség.
De pl. Az én nagy kutyáimnak a prémiumból fél kiló kell naponta, a gagyi tápból 1 kiló.
Tehát minél nagyobb az állat anál nagyobb a különbség.
2009. aug. 25. 16:38
2/11 anonim válasza:
és tudod mi a vicc? nálunk 3 cica van, teljesen jó kondiban vannak. mindig van a tálkájukban táp, tehát akkor esznek amikor csak akarnak. az egyik tálkában Hill's van, abból is a legdrágább, a másik tálkában pedig "sima" mezei macskatáp. amég nem tesszük ki a márkátlant, megeszik a hills-t, de ahogy előkerül a másik annak látnak neki nagy lelkesen, és amég el nem fogy, a kutyának se kell a hill1s
2009. aug. 25. 16:39
3/11 anonim válasza:
előzőnek.
Igen számít az ízfokozó és egyéb baromságok. Sajnos nem azt kívánják ami jó is nekik
2009. aug. 25. 16:43
4/11 A kérdező kommentje:
Az enyémek közül az egyik az öt kilójával túlszárnyalta a nyolc kilósnak való adagot. Szeretik különben nagyon, azzal nincs baj.
Egyébként macskáknál is olvastam, nem is keveset, jó írja le, hogy jobbak az összetevői meg mit tudom én, de ilyet, hogy kevesebbet eszik belőle. Szegény ember meg megveszi, aztán pofára esik. Jó erre lehet mondani, hogy akkor ne tartson macskát, ami megint hülyeség, mert állatok milliói élen boldogan teljes életet full extrás kaja nélkül, meg mi is mi mindent megeszünk.. Most akkor kösse fel magát az is, aki nem tud bio kaját rakni a gyerek elé reggel? Mert kb így kezelik azokat, akik nem vesznek drága kajákat az állatoknak... Én örülök neki, mert szeretik meg minden, de azért nem jött el a földi paradicsom miatta, szerintem túl ajnározzák az emberek.
2009. aug. 25. 16:44
5/11 anonim válasza:
Szerintem nem olcsóbb és nem esznek látványosan kevesebbet belőle (nálunk kint van a száraz egész nap, akkor esznek belőle, amikor akarnak. Nem dagik.). A különbséget meg akkor veszed szerintem észre, amikor 10 évesek és még mindig egészségesek lesznek. Nekem a legmeggyőzőbb érv a prémium táp mellett az volt, amikor megtdtam, hogy mi történt a az egyik cicám szülőjével. Őt whiskassal etették éveken keresztül, a gazdija arra ment haza, hogy a cica élettelenül fekszik a földön. Bevitte az állatkórházba, ahol kiderült, hogy régóta húgyköve lehet, amitől kómába esett. Műtét, 1 hét kórház, 150 e ft. A lényeg viszont, hogy életben maradt. A doli szerint az olcsó tápoktól lesznek nagyrészt az ilyen jellegű betegségek.
2009. aug. 25. 17:08
6/11 anonim válasza:
Az én macskáim látványosan energikusabbak tőle. Én megtehetem és nekem ennyit megér. Ha megtehetem miért ne.
De nem mindig volt így, volt olyan időszak is amikor csak bolti kajára futotta, attól sem volt lelkiismeretfurdallásom, és nem is itélek el senkit érte.
Amikor jó idők járnak én is jó kaját eszem és a cicák is, amikor rossz idők járnak én is rossz kaját eszem és a cicák is. Ennyi.
2009. aug. 25. 18:41
7/11 anonim válasza:
Én sosem mondtam ilyent, hogy kevesebb kell a prémiumból. Szerintem ez hülyeség.
2009. aug. 25. 19:06
8/11 anonim válasza:
Ha nem adsz neki többet belőle, nem fog többet enni...
2009. aug. 25. 19:51
9/11 anonim válasza:
17:18-nak: Igazad lehet, az én cicám már fél évesen húgyköves lett, ami ilyen korban nagyon ritka. Szerencsére időben vittem orvoshoz, így nem kellett műteni, de azóta csak speciális prémium tápot ehet. Amikor megpróbáltam olcsó, kommersz táppal etetni, visszatért a betegsége. Most már meg sem kockáztatom.
2009. aug. 25. 23:05
10/11 A kérdező kommentje:
Igen, ha nem adok neki többet belőle nem fog többet enni ez nyilvánvaló. De ha annyit igényel, akkor biztos nem fogom egész nap hallgatni, hogy visít mert éhes. Ha túletetném egy dagadt tehén lenne de nem az. Pont normális.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!