Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szobacica. Hogy győzzem meg a...

Szobacica. Hogy győzzem meg a szüleimet? (lentebb)

Figyelt kérdés

a szüleim szerint nem vagyok képes megtanítani egy macskát hogyan kell rászoktatni a vécére, leszoktatni a bútorok kaparásáról. pedig a nagybátyámnak öt macskája van és mindig figyelem hogyan gondozza őket és nekem is jól megy.

hogy győzzem meg őket hogy lehessen szoba cicám? (kint nem szeretnék, minden szomszédban óriási kutyák, ráadásul az utcánkban elég nagy a forgalom, láttam ott elcsapott macskákat.)

2012. dec. 30. 10:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

ha esetleg az anyagi helyzetet miatt nem akarják akkor mondd el nekik h mindenből lehet kapni olcsóbbat és akkor hátha. és ne mondjátok mosst zt h az olcsó az mindig rossz mert nekem 2 macskám van és hiába tehetjük meg nem vesszük meg nekik az 500 ft-os kaját mikor pont ugyan az van a 150 FT-osban is.

tehát az árak úgy nagyjából:

cica wc aminek teteje és ajtaja is van tehát nem lesz olyan büdös: 3000 ft

5 kg alom: 400 ft (egy hónapra kb 2x5kg)

száraztáp: 300ft/kg vagy pedig 1200-1600 ft ha előre csomagoltat veszel

körömvágó olló: 600 ft

konzerv: 150 ft-tól

plusz 3 tálka a víznek, száraznak és konzervnek. ezek az árak Fressnapf-os árak, mi oda járunk.

DE! Azt is vedd számításba h nem tudod előre milyen lesz a macskád. Nekem a lány cicám egy kényes, tipikus "Miss P*csa" imádom, de neki csak 4000ft-os alom jó, atombiztos szagmegkötő macskawécé és társai. egyszerűen nem megy bele más alomba, csak ebbe az egybe. ha más fajtát vettünk a szőnyegre járt. nekem két macskám van tehát gyorsan fogy a kaja, mi a kettőre kb 3ezret költünk kajára egy hónapban + száraztáp

2012. dec. 30. 22:08
 12/15 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nem könnyű meggyőzni a szülőket, én is átéltem. De ha kitartóan próbálkozol, sikerülhet. Én is évekig próbáltam győzködni őket. Aztán összeismerkedtem a párommal, aki nem tudom, hogyan, de rávette őket, hogy kaphassak egy cicát. Az előszoba lett neki berendezve, így nem kellett azon aggódni, hogy kint valami baja lesz, de a lakásban sem garázdálkodhatott bármikor, csak ha otthon voltunk mert anyukám nem örült volna, ha mindent összemászkál. Most három éves a cica, és odáig jutottunk, hogy a cica lett anyukám szeme fénye, mindig dicsekszik, hogy milyen szép és okos, és apukám is odáig van érte, most már teljesen szobacica lett, és anya sem haragszik annyira, ha felmászik az asztalra, és néha elcsen egy kis husikát :).

Ezt azért írtam le, hogy lásd, van pozitív példa, és ha sikerül meggyőzni a szüleidet, lehet, hogy a te cicád is a család szeme fényévé válik.

Ha nem hiszik, hogy rá tudod szoktatni az alomra, erre is van megoldás. Mi a második cicánkat menhelyről fogadtuk örökbe, ahonnan addig nem engednek új gazdihoz egy kiscicát, amíg nem kapta meg a megfelelő féregtelenítést, és alomra nincs szoktatva. A mi cicánk hét hetesen teljesen szobatisztán érkezett hozzánk, azóta sem voltak gondjai az alomhasználattal.

Mondd el nekik, hogy mennyire vágysz rá, hogy képes vagy gondozni, etetni, kitakarítani az almot, orvoshoz vinni, ha kell. Ha rövid szőrű a cica, akkor a fésüléssel se kell sokat bajlódni. Mi csak akkor fésüljük őket, ha vedlenek, hogy tisztálkodáskor ne nyeljenek le annyi szőrt, de egyébként fésülés nélkül is mindig szép, fényes a bundájuk, és egyáltalán nem gubancolódik.

És tényleg nem kerül olyan sokba cicát tartani. A szükséges dolgok beszerzésére csak egyszeri összeget kell szánni, almot is lehet venni jó áron, és macskaeledelből sem szükséges a legdrágábbat kapnia. Az ivartalanítás jelent egy nagyobb összeget, de ez is csak egyszeri alkalom, és oltásra is csak évente egyszer kell elvinni.

Egy kicsit hosszúra sikerült, de remélem tudtam egy kicsit segíteni, és pozitív példával bátorítani, hogy megéri győzködni a szülőket.

2012. dec. 31. 10:30
 13/15 A kérdező kommentje:

sikerült!

meg is van a cicám egy whiskas cica nagyon szép. cirmi lett a neve.

2013. febr. 5. 21:15
 14/15 anonim ***** válasza:
Jaj de jó, örülök, hogy sikerült! :)
2013. febr. 5. 22:54
 15/15 A kérdező kommentje:
köszi!
2013. febr. 6. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!