Szobacica. Hogy győzzem meg a szüleimet? (lentebb)
a szüleim szerint nem vagyok képes megtanítani egy macskát hogyan kell rászoktatni a vécére, leszoktatni a bútorok kaparásáról. pedig a nagybátyámnak öt macskája van és mindig figyelem hogyan gondozza őket és nekem is jól megy.
hogy győzzem meg őket hogy lehessen szoba cicám? (kint nem szeretnék, minden szomszédban óriási kutyák, ráadásul az utcánkban elég nagy a forgalom, láttam ott elcsapott macskákat.)
Az helyes gondolkodás, hogy nem engeded ki, naponta írnak ide, gázolás, mérgezés, kutya miatt..
Zsebpénzed van? A macskának kell majd venni almot, ételt, ivartalanítás, orvosi ellátás, jó lenne, ha valamennyit bele tudnál adni. Vagy ha diákmunkán dolgozol, az is jó lenne.
A wc-re szoktatás nagyon könnyű, pár nap, de valamelyik egyből az alomra megy. Kell majd almot pucolni, macskát fésülni, de ezeket biztosan tudod. Mondd meg, hogy ezeket teljesen átvállalod.
Nem egyszerű egy macskát tiszességesen tartani (nem arra gondolok, akinek kint van, még alom sincs, maradékon él), úgyhogy érthető, hogy szüleid tartózkodnak tőle. A lakást macskabiztossá kell tenni, ablakokra rács, törékeny dolgok nem lehetnek elöl, virágok nem elérhető helyen, vagy bizony kifodrozzák a szélüket.
Hány éves vagy? Ha esetleg tudnál várni pár évet, míg lesz saját lakásod, úgy sokkal jobb, nem kell senki máshoz alkalmazkodni, annyi macskát viszel haza amennyit akarsz.
De azért próbálkozz, ha kitartóan győzködöd őket, talán megenyhülnek. Mutathatnál szüleidnek menhelyi macskákról képeket, hogy milyen sokan vannak és milyen aranyosak :)
Sehogy sem tudok őket rábeszélni! Egyenlőre téged is ők tartanak el, és addig neked nem sok beleszólásod van a dolgokba! Én is átéltem ezt!
Majd ha elköltözöl, és lesz saját kereseted, akkor annyi macskát tarthatsz, amennyit csak akarsz!
Annyiból vagy nehéz helyzetben, hogy a cicánál bármikor előjöhet valamilyen betegség. Gondolom anyukádék nem óhajtanak ilyesmit finanszírozni. Ha tegyük fel HCM-es lenne a macskád valamilyen véletlen során, hordhatnád minden hónapban szívultrahangra, meg kéne venni a gyógyszereket. Csak ez havi szinten 8-10 ezer Ft. Na persze lehet teljesen egészséges, de akkor is ott van az ivartalanítás kérdés, mert ugye anyukád biztos nem szeretné ha a cica bent hallatná a hangját egész nap vagy éppen jelölgetne.
Ezeket a kérdéseket is át kell rágni, nem csak a szép és jó oldalát. Ha mindent megbeszélsz a szüleiddel és ők rábólintanak az esetleges orvosi ellátások fizetésével együtt, akkor sok sikert az új cicához!
ja.
kösz szépen 8-as. sokat segítettél az önbizalmamon, de nem tudsz romba dönteni. neked nem jött be. attól még nekem sikerülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!