Igaz hogy rákkeltő hatású a macskáknak való fogamzásgátló?
"Tartós, tehát éveken át történő szedés esetén rendszerint petefészek ciszták, keletkeznek vagy méhgyulladás alakul ki, amelynek műtéti ellátása jóval költségesebb, mint egy normál ivartalanításé. A tabletta beadása macskának külön "tudomány". Gyakran nem eszik meg az ételbe rejtett tablettát, vagy kiköpik. Ha nem eszik meg a teljes adagot, nem tudhatjuk, hogy elég gyógyszert fogyasztott-e el. Ezért ezt én nem szoktam ajánlani. Ugyanakkor a tablettát nehéz elég mélyen a cica szájába tenni úgy, hogy azt lenyelje, de közben ne harapja meg a kezünket. Tehát nyugodtan adható a tabletta, ha biztosak vagyunk abban, hogy a cica elfogyasztja. Viszont csak akkor alkalmazza, ha csak egy ciklust akar alom nélkül megúszni. Ellenkező esetben a műtétet javaslom. Tisztelettel: dr. Keleti Zoltán . Állategészségház, Vértesszőlős"
Hosszú távon káros, ideiglenes adhatod nekik, ha sikerül rendesen lenyeletni. Addig is gyűjtsetek az ivartalanításra, tavasz elejéig el kéne végeztetni.
Igen, hosszabb távon káros, és nem biztonságos!
Az előttem szóló prímán leírta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!