A cicáknak lehet nyers húst is adni, vagy csak olyat amit előtte megfőztem?
Lehet főve is, és nyersen is!
Nyersen, mindig onnan vedd, ahonnan te is megennéd, és mindig friss legyen!!!!!!!!!!
Én amikor odaadom nekik, előtte lefagyasztom, 2-3 napra, majd reggel kiveszem, forró vízbe kiolvasztom, átmosom, és már ehetik is!
Köszönöm a válaszokat!
Tény, h az egeret nem főzi meg a cica mielőtt megeszi, de az a cica sokféle kórokozót be is tud vinni a nyers hússal, akár férgeket is.
Ezért tettem fel a kérdést.
Köszönöm szépen akik ténylegesen választ adtak! :)
arra figyelj oda, kis adagot adj, mert nyers hússal nagyon mohó.
amennyit eléraksz annyit töm magába, 5 perc múlva telehány mindent véres kajamaradékkal. :D
annyira szereti, hogy még a kutyával is megverekszik érte. :D
Disznó és marha hús TILOS! Én még főzve sem ajánlom.
"A sertéshús tartalmazhatja az Aujeszky-féle betegség vírusát, ami halálos a macskák és más húsevő állatok számára is. Sertéshúst és belsőségeket csak megfőzve adhatunk."
Aujeszky-féle betegség (álveszettség) tünetei A kórokozó a látszólag egészséges sertésben is jelen lehet. Ha ilyen sertéshúst (főleg gégét) a kutya vagy a macska elfogyaszt, rövid időn belül megbetegedhet. Az első tünetek általában 3-4 nappal a kórokozó szervezetbe kerülését követően jelentkeznek, és főleg az idegrendszeri tünetek dominálnak. A kutyák ingerlékenyekké válnak, nyálfolyás, bizonytalan járás alakulhat ki. Jellemző tünet a kíméletlen vakarózás, amely kezdetben a szájszöglet és a fej tájékán, később az egész testen megfigyelhető. A vakarózás olyan mértéket is elérhet, hogy a kutya bőrdarabokat harap ki magából, illetve esetenként öncsonkítások is lehetségesek. Az álveszettségnél a veszettséggel ellentétben állkapocsbénulás nem alakul ki. A beteg állat 1-2 napon belül bénulásos tünetek között elhullik.
Macskákban feltűnő a bőséges nyálzás, a keserves nyávogás, a pupillák egyenlőtlen tágassága és esetleg izomgörcsök jelentkezése. A megbetegedett macskák is kivétel nélkül elhullanak. A betegséget kutyákon és macskákon nem lehet gyógyítani, ezért a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt.
Sertéshúst vagy belsőségeit kizárólag főzve vagy sütve adjuk kedvenceinknek. Sertés- és vaddisznóhúst nyersen etetni nem szabad! Megbízható vakcinás védelem nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!