Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak? A macskám...

Mit csináljak? A macskám rettenetesen finnyás.

Figyelt kérdés
Szinte semmit nem eszik meg a száraztápon (Kitekat, Whiskas) és az alutasakos(Kitekat, Whiskas)kaján kívül. Vettem neki kicsit olcsóbb alutasakos kaját... nem kell neki. Eddig kétnaponta kapott konzervet (nem márkás), már azt sem eszi meg. Vettem egy másik fajta szintén nem márkásat, megpróbálta elásni a konyhapadlóba. A Whiskas konzervre bezzeg egyből rábukott. Nem eszi meg a főtt tojást, főzeléket, rizst szafttal, tarhonyát pörkölttel, sajtot. Lassan egy hete száraz tápot eszik. Ti hogyan szoktattátok rá a macskátokat. hogy mindent megegyen?
2012. dec. 13. 11:02
1 2 3
 21/30 Vicuska87 ***** válasza:
0%
Hát a tarhonyás pörköltből, annyi mindent tud hasznosítani a cica szervezete, hogy ihaj!
2012. dec. 13. 15:12
 22/30 A kérdező kommentje:
A kutyámat sem "konyhamalacnak" tartom, mégis (a száraz táp, a kutyaszalámi,a falatkák, a hús és némi csont mellett még a féreghajtóért is pitizik, képes kikunyerálni a kovászos uborkát a tányéramból, feleszi a lehullott almát, körtét meggyet és a fáról eszi a cseresznyét. 11éves, az állatorvos mindig mondja, hogy fél életét letagadhatná és hogy biztos tartósítjuk valamivel vagy nála van az örök élet kulcsa :)
2012. dec. 13. 15:14
 23/30 A kérdező kommentje:
Heti két evőkanál pöritől senkinek és semminek nem lesz semmi baja xD
2012. dec. 13. 15:16
 24/30 A kérdező kommentje:
Jó, hogy nem találod ki, hogy azért lesz világvége, mert pár szem rizst akarok adni a macskámnak havonta egyszer hússal...
2012. dec. 13. 15:19
 25/30 A kérdező kommentje:
Havi egyszer ennél macskakaját lehet jobban csillogna a hajad vagy selymesebb lenne a bőröd xD
2012. dec. 13. 15:21
 26/30 A kérdező kommentje:
Remélem kartonszám hordod haza a szénsavmentes ásványvizet a macskádnak mer'hogy ki tudja mi folyik a csapból...
2012. dec. 13. 15:24
 27/30 anonim ***** válasza:

Azt meg légyszíves mondd el hogy hol lehet 5000-ért prémium tápot venni, ugyanis jelenleg én 15ezret fizetek havonta macskakajára, abból a "szar" fajtából.

A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.

Az elég sok, egy macskára költesz annyit? Az én 5 macskám kajája havonta egész pontosan 16.250 Ft. Prémium szárazzal és egy olcsóbb, (nem a drága Whiskas, de nem is Sparos vagy Tescos) nedvessel. Egy macskára az 3.250Ft havonta.

Csak megéri a "drágább", de kiadósabb prémium táp :)

Ha gondolod, mondok oldalt, ahonnan rendelni szoktam.

2012. dec. 13. 17:09
 28/30 Mecse ***** válasza:
100%

Lehet hogy nagyon elkéstem a partyból, de azért leírom amit gondolok.

Azt hiszem itt az a válaszoló aki ennyire kérdezgeti hogy mitől jobb a prémium az egyazon emberke aki kérdezte is hogy a cicája miért nem eszi meg a Félixet (ha jól emlékszem) meg hogy bekaparja a padlóba, és én mondtam neki hogy várja ki hogy tényleg megéhezzen.

Neki válaszolnék -én egyébként akkor sem szúrtam le azért mivel etet, mondtam hogy kapjon mellé husit és egyebeket és akkor nem lesz semmi gond-.

A Royal Canin árára tényleg rádob az hogy az a legismertebb "drága" eledel, ezt nem tagadom, és azt sem hogy lehet hasonló minőségűt venni olcsóbb áron (mint ahogy el is jött az Acana vagy Orijen neve, de mondhatnám a Joserát vagy a Brit-et is), viszont amiért prémium az a fehérje százalék ami benne leledzik, és a fehérje minőség.

Nem tartalmaz állati "mellékterméket", nem "húsliszt" az alapja a fehérjének ami benne van, amit rengeteg más eledel megpróbál húsként prezentálni, nem tartalmaz ízfokozót (ez már ki lett fejtve), nem tartalmaz gabonát, nem tartalmaz mesterséges színezéket :).

Én speciel egy pici állatboltban veszem a RC-t a cicáimnak, és csak addig fognak ezt enni amíg a nagyobb macsom 1 éves lesz, utána átállunk olyan tápra amit mindketten ehetnek az apróbb cicámmal is (Cat & Kitten formulák), és ebben a pici állatboltban kimérve lehet RC-t kapni, majdnem 2500 forinttal olcsóbban 4 kilóra vetítve mint hogyha zacskóstól venném, mivel a szép csomagolást ami zárható is, nem kell beletenni az árba és így nem is kell kifizetni. Így megtartok egy zacsit, és azt töltöm újra mindig :)

Meg lehet találni a módokat hogy ehessen a cicus minőségi kaját, vagy ha pedig nem, akkor lehet husit adni neki kiegészítésképpen a mellé ami hiányzik a tápjából alkalmasint :)

2012. dec. 13. 17:23
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a macska etetése nagyon fontos dolog.Lehet,hogy hülye vagyok és túl szoktam pörögni a kis szörny kajálását, de én is szeretek enni,ezért fontosnak tartom,hogy ő is szeressen. Valahogy így korrekt.

Felnőtt korában került hozzám a cica,ezért már megvoltak a kialakult táplálkozási szokásai, de kis odafigyeléssel,és nagy kitartással ezt meg lehetett változtatni.

Az első fontos dolog,hogy száraz tápból olyat veszek neki,ami megfelel-tehát sterlizált,benti macskáknak valót. CSAK olyat kap.A Friskiest használom alap tápnak,ebbe szoktam 1:1 arányba keverni prémium tápokat.

Fontos,hogy ne hízzon el a cica,ezért a sok játék mellett a kajára is ügyelni kell. Én reggelire adok neki egy tasakos kaja 60%át, majd este kapja a következő 40%ot és végül estre/éjszakára egy kis ropogtatni valót. Ha napközben van időm,akkor kifésülgetem a bundiját (ezt utálja), vagy próbálom beszoktatni a vivődobozába (ezt gyűlöli). Sajnos mindkettőre szükség van,így meg kell szoktatni a cicával, De mindig kap jutalom falatkákat (szőrcsomó ellenit és fogtisztítót) és ezzel napközben se éhezik a kis drága. Elvben ennek a kajának kb a dupláját kellene neki adni,de kigigyeltem,hogy attól hízni kezd. A tasakos kajánál figyelek rá,hogy minden nap más fajtájút és más cégtől valót adjak neki (ami bejött neki felix-de csak a darabos, MIANMOR és a friskies-ezeket válzogatom).

Tanács: én nem neten rendelek kaját, szerintem az én fogyasztásomnál ez nem gazdaságos, DE kb havonta járok állatboltba. MINDIG van valami olyan akció, ami elfogadható kajára vonatkozik. Szerintem h valaki kicsit odafigyel, akkor sokezer forintot takaríthat meg, miközben a cicája se szart eszik-már bocsánat.

2012. dec. 14. 05:49
 30/30 A kérdező kommentje:
Eddig "napi" háromszor kapott enni. Reggel egy egész alutasakos Whiskas vagy Kitekat mindig más ízben, délben két evőkanál konzerv (általában kettő van megbontva, így egyik nap ilyen, a másikon olyan (így is nyolc féle ízt váltogatok,hogy ne lehessen kedvenc)) este és éjszakára száraz táp Whiskas vagy Kitekat. Ha főzök mindig ejtek le véletlenül nyers húst, mindig hagyok a főttből olyat amit nem fűszerezek. Egyszerűen nem értem miért nem eszi meg a konzervet és az egyéb olyan finomságokat amiért más macska él-hal.
2012. dec. 14. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!