Mit csináljak? A macskám rettenetesen finnyás.
Azt meg légyszíves mondd el hogy hol lehet 5000-ért prémium tápot venni, ugyanis jelenleg én 15ezret fizetek havonta macskakajára, abból a "szar" fajtából.
A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
Az elég sok, egy macskára költesz annyit? Az én 5 macskám kajája havonta egész pontosan 16.250 Ft. Prémium szárazzal és egy olcsóbb, (nem a drága Whiskas, de nem is Sparos vagy Tescos) nedvessel. Egy macskára az 3.250Ft havonta.
Csak megéri a "drágább", de kiadósabb prémium táp :)
Ha gondolod, mondok oldalt, ahonnan rendelni szoktam.
Lehet hogy nagyon elkéstem a partyból, de azért leírom amit gondolok.
Azt hiszem itt az a válaszoló aki ennyire kérdezgeti hogy mitől jobb a prémium az egyazon emberke aki kérdezte is hogy a cicája miért nem eszi meg a Félixet (ha jól emlékszem) meg hogy bekaparja a padlóba, és én mondtam neki hogy várja ki hogy tényleg megéhezzen.
Neki válaszolnék -én egyébként akkor sem szúrtam le azért mivel etet, mondtam hogy kapjon mellé husit és egyebeket és akkor nem lesz semmi gond-.
A Royal Canin árára tényleg rádob az hogy az a legismertebb "drága" eledel, ezt nem tagadom, és azt sem hogy lehet hasonló minőségűt venni olcsóbb áron (mint ahogy el is jött az Acana vagy Orijen neve, de mondhatnám a Joserát vagy a Brit-et is), viszont amiért prémium az a fehérje százalék ami benne leledzik, és a fehérje minőség.
Nem tartalmaz állati "mellékterméket", nem "húsliszt" az alapja a fehérjének ami benne van, amit rengeteg más eledel megpróbál húsként prezentálni, nem tartalmaz ízfokozót (ez már ki lett fejtve), nem tartalmaz gabonát, nem tartalmaz mesterséges színezéket :).
Én speciel egy pici állatboltban veszem a RC-t a cicáimnak, és csak addig fognak ezt enni amíg a nagyobb macsom 1 éves lesz, utána átállunk olyan tápra amit mindketten ehetnek az apróbb cicámmal is (Cat & Kitten formulák), és ebben a pici állatboltban kimérve lehet RC-t kapni, majdnem 2500 forinttal olcsóbban 4 kilóra vetítve mint hogyha zacskóstól venném, mivel a szép csomagolást ami zárható is, nem kell beletenni az árba és így nem is kell kifizetni. Így megtartok egy zacsit, és azt töltöm újra mindig :)
Meg lehet találni a módokat hogy ehessen a cicus minőségi kaját, vagy ha pedig nem, akkor lehet husit adni neki kiegészítésképpen a mellé ami hiányzik a tápjából alkalmasint :)
Szerintem a macska etetése nagyon fontos dolog.Lehet,hogy hülye vagyok és túl szoktam pörögni a kis szörny kajálását, de én is szeretek enni,ezért fontosnak tartom,hogy ő is szeressen. Valahogy így korrekt.
Felnőtt korában került hozzám a cica,ezért már megvoltak a kialakult táplálkozási szokásai, de kis odafigyeléssel,és nagy kitartással ezt meg lehetett változtatni.
Az első fontos dolog,hogy száraz tápból olyat veszek neki,ami megfelel-tehát sterlizált,benti macskáknak valót. CSAK olyat kap.A Friskiest használom alap tápnak,ebbe szoktam 1:1 arányba keverni prémium tápokat.
Fontos,hogy ne hízzon el a cica,ezért a sok játék mellett a kajára is ügyelni kell. Én reggelire adok neki egy tasakos kaja 60%át, majd este kapja a következő 40%ot és végül estre/éjszakára egy kis ropogtatni valót. Ha napközben van időm,akkor kifésülgetem a bundiját (ezt utálja), vagy próbálom beszoktatni a vivődobozába (ezt gyűlöli). Sajnos mindkettőre szükség van,így meg kell szoktatni a cicával, De mindig kap jutalom falatkákat (szőrcsomó ellenit és fogtisztítót) és ezzel napközben se éhezik a kis drága. Elvben ennek a kajának kb a dupláját kellene neki adni,de kigigyeltem,hogy attól hízni kezd. A tasakos kajánál figyelek rá,hogy minden nap más fajtájút és más cégtől valót adjak neki (ami bejött neki felix-de csak a darabos, MIANMOR és a friskies-ezeket válzogatom).
Tanács: én nem neten rendelek kaját, szerintem az én fogyasztásomnál ez nem gazdaságos, DE kb havonta járok állatboltba. MINDIG van valami olyan akció, ami elfogadható kajára vonatkozik. Szerintem h valaki kicsit odafigyel, akkor sokezer forintot takaríthat meg, miközben a cicája se szart eszik-már bocsánat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!