Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak? A macskám...

Mit csináljak? A macskám rettenetesen finnyás.

Figyelt kérdés
Szinte semmit nem eszik meg a száraztápon (Kitekat, Whiskas) és az alutasakos(Kitekat, Whiskas)kaján kívül. Vettem neki kicsit olcsóbb alutasakos kaját... nem kell neki. Eddig kétnaponta kapott konzervet (nem márkás), már azt sem eszi meg. Vettem egy másik fajta szintén nem márkásat, megpróbálta elásni a konyhapadlóba. A Whiskas konzervre bezzeg egyből rábukott. Nem eszi meg a főtt tojást, főzeléket, rizst szafttal, tarhonyát pörkölttel, sajtot. Lassan egy hete száraz tápot eszik. Ti hogyan szoktattátok rá a macskátokat. hogy mindent megegyen?
2012. dec. 13. 11:02
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Nos, akkor újra: mitől prémium a prémium?

Mert az van ráírva?

2012. dec. 13. 12:36
 12/30 Vicuska87 ***** válasza:
62%

Nem azért prémium, mert az van ráírva!

Prémum azért, amilyen vitaminok, ásványi anyagok vannak benne! Amit tartalamaz, azért prémium!

De nekem nem kell ajánló levél, mert csak a cicáimra rá kell nézni! Egészségesek, fényes, kiváló szörzet, ép fogazat, kiváló emésztés, napi 1 végtermék.

2012. dec. 13. 12:39
 13/30 sippara ***** válasza:
100%
Kedves Vicuska! A macskám whiskas-kitekat alutasakosat eszik (mást egyszerűen nem eszik meg, nem, egy hét, két hét után sem, inkább éhen döglik), szép fényes a szőre, egészséges, gyönyörűek a fogai, szintén napi egyszer végzi a "nagydolgát". Akkor most ettől a whiskas lesz prémium táp, vagy a cicám lesz prémium macska?
2012. dec. 13. 13:02
 14/30 anonim ***** válasza:
80%

A Whiskasban olyan mesterséges ízfokozó van, amire rászoknak a macskák, ezért utána mást nem hajlandóak megenni. És nem az olcsó tápok közé tartozik. Annyiért bőven van prémium is.

Nézd meg az Acana, Orijen tápok tartalmát.

Nagy kiszerelésben olcsóbb jóval a prémium táp, és ahogy Vicuska is mondta, abból kevesebbet esznek, mert tartalmasabb étel. És kevesebbet is wc-znek tőle.

Én akkor vagyok nyugodt, ha az állataim a tőlem telhetően legjobb ételt kapják.

De adhatsz nekik hentestől vásárolt nyesedék húst, az tényleg nem drága.

A maradékot meg nem értem. Nálam nincs maradék, annyit főzök, hogy mindenkinek egy-egy tányér étel jusson, nem pazarok, ezzel is lehet spórolni.

A maradék amúgy sem hiszem, hogy hús, hanem a megmaradt köret, rizs, krumpli, főzelékek. Ennyi pénzből bőven kijön a nyesedék hús.

Szárazból prémium tápot veszek, de nedvesből egy olcsóbb kategóriát, mivel 5 macskám van. De tudom, hogy a szárazban megvan minden vitamin ami kell nekik, de, hogy ne mindig ugyanazt egyék, kapnak egy kevés nedveset is.

2012. dec. 13. 13:12
 15/30 anonim ***** válasza:
46%
Jah és az én macskám is egészséges mint a makk;)
2012. dec. 13. 13:25
 16/30 A kérdező kommentje:

Jaj! Én egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ekkora vita kerekedik a kérdésemből :) Mivel szobacicáról beszélünk nem nagyon tudja lelökni a madárfészekből a tojást és felnyalni a földről... Fűszerek nélküli főtt vagy nyers húst szokott kapni. Én nem azt szeretném, hogy egy kiló főzeléken éljen hónapokig a macskám. Olvastam miket ehetnek és miket nem, állatorvost is megkérdeztem. Egyszerűen csak próbálom változatossá tenni az étrendjét.

[link]

2012. dec. 13. 14:19
 17/30 A kérdező kommentje:
Ti sem szeretnétek 1 hónapig a kedvenc kajátokon élni, mert megunnátok... Nem ehettek csipszet meg csokit folyamatosan csak mert prémium finomságú. Kell a gyümölcs és a zöldség is. Hetente egy-két kanál rizses hústól vagy vagy egy kis főtt tojástól esetleg főzelékre reszelt sajttól mégis mi baja lenne. Egy csomó mindent tud ezekből is hasznosítani, talán még többet is mint a konzervben vagy a tápban lévő ledarált prémium szamárpatából vagy bolhanyakörvből...
2012. dec. 13. 14:28
 18/30 anonim ***** válasza:

prémium finomságú

Nem prémium finomságú, hanem tartalmú :D

Abban megvan minden vitamin, és a macskák nem igénylik, hogy minden nap mást egyenek, nem emberek. Ragadozó állatok minden nap megeszik a zsákmányt, gondolod egyik nap répás ízesítésű nyulat eszik, másnak marha ízűt?

De azzal nincs baj, ha megfelelően főzöl rá.

2012. dec. 13. 14:47
 19/30 A kérdező kommentje:
Az édességre írtam, hogy prémium finomságú... Mókának szántam, nem tudom kifejezni a szarkazmust monitoron keresztül :)
2012. dec. 13. 15:02
 20/30 A kérdező kommentje:
Nem neked írtam, annak írtam aki le konyha malacozta azért mert tarhonyát akarok adni neki pörivel :)
2012. dec. 13. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!