Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi lehet ez a cicám szőrében?

PrettyVillain kérdése:

Mi lehet ez a cicám szőrében?

Figyelt kérdés
A cicám szőrében pici fekete valamik vannak, olyan, mintha korpásodna. Amióta utoljára megfürdettem, azóta van ez nála, lehet megfázott a bőre? Eléggé kellemetlen, hogy ezeket a 'bör darabkákat' mindenhol ott hagyja, ahová leül, vagy lefekszik. Naponta fésülöm, de nem akar elmúlni. Nem bolhás, se nem atkás. Mitől alakulhatott ez ki?

2012. dec. 12. 18:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem ez bolhakakinak tűnik. A bolhák nem a cica szőrén szoktak időzni, hanem az alvóhelyén. Nedvesíts be egy zsebit, és azzal töröld le róla valahol a 'korpát' róla. Ha pirosas színezete lesz, bolhakaki.
2012. dec. 12. 18:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Zsepit. :)
2012. dec. 12. 18:49
 3/7 A kérdező kommentje:
A cica álltalában velem alszik, de az ágynemű hetente cserélve van, és az ágy is rendszeresen tisztítva. Ez azután jött ki rajta, hogy hazahoztam az állatorvostól. Lehet onnan hoztuk haza? Mondjuk nem találkoztam bolhával a lakásban, az ágyban főleg nem.
2012. dec. 12. 18:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Ott könnyen összeszedhetett vmi élősködőt. Ha az, a fronline combo segít, nem csak a bolhákat, hanem tetveket, rüheket, atkákat is megöli a cicán. Ha nem élősködő, elképzelni se tudom, mi lehet! Beteg volt, hogy orvoshoz vittétek?
2012. dec. 12. 19:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Menhelyi cica, kénytelenek voltunk orvoshoz vinni. Ott kiderült, hogy nem kapott meg egy oltást sem azok közül amit mondtak. Sőt, igazoló lapot sem kaptam, hogy örökbe fogadtam. ŰPlusz olyan férges volt, hogy a kiszáradás küszöbén állt, ha nem fogadom örörkbe és viszem orvoshoz, egy héten belül meghal. De ez kívülről nem látszott rajta. Nagyon sovány volt, azóta is alig változik a helyzet, pedig mindent megkap. Az előbb megfürdettem a bolha gyanú miatt, és egy nagy halott bolha esett le róla, amikor megtöröltem. Az lehet, hogy Más hozta a lakásba, és ráköltözött a cicára? Mert engem is eléggé 'szeretnek a bogarak' engem mégsem csípett meg semmi, amióta itt van.
2012. dec. 12. 19:28
 6/7 anonim ***** válasza:
A cicàkra cicabolha, a kutyákra kutyabolha, az emberre emberbolha megy csak, másfélét csak akkor csípnek meg, ha éheznek. Ha menhelyi cica, akkor még inkább gyanús, hogy valami élősködő. Ha féregtelenítve lett, akkor majd elkezd hìzni szépen, a külső élősködők nem okoznak fogyást.Tényleg a frontline combot ajánlom, 2500 ft, de megéri használi. Nekem szobacicám van, és már volt bolhás egyszer, szerintem az ablakon keresztül kapta meg, ilyesmi is előfordulhat. Örülök, hogy valakik még törődnek az állatokkal, remélem sok örömöd telik majd benne! :)
2012. dec. 12. 19:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot, holnap mindenképpen veszek. :)
2012. dec. 12. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!