Mennyi gond van egy Perzsa cicával?
Nekem exotic van, a perzsa rövidszőrű változata!
A szőre nagyon tömött, nem olyan hosszú, mint a perzsáé, de tömött! Heti 2x kell fésülnöm, különben a nyak résznél összefilcesedik! Vedlésnél, napi 1x van fésülés!
A szemeket, napi 2x kell törölnöm, bórvízzel, reggel, és este! Csak speckó Royal Canin persian tápot esznek, mert a szájukkal, azt a tápszemet tudják felvenni!
A mi Mufurcunk ivartalanított fiú volt, elég nyugodt természetű, de amúgy se volt az a garázda lélek, szóval ilyen szempontból nem volt vele gond. Sose csinált semmi rosszaságot.
Inkább a szőre az, amivel gond lehet, mert napi szinten kell kefélni, különben összecsomósodik, és nagy filces darabokban lóg a macskáról. Aztán azokat nehéz levagdosni. Főleg ha megunja, hogy macerálják, akkor aztán lehet utána rohangálni az ollóval, meg pláne az olyan helyeken, ahol amúgy is kényes, pl. a hasa, na ahhoz fel kell kötni a gatyát. Ja, és persze bent tartott cicánál törvényszerű a szép hosszú szőrszál mindenfelé (ágyon, szőnyegen, függönyön, kajában).
Főleg macskakaját adtunk neki, maradékokat soha, így nem tudom mennyire válogatós, meg apukám elkényeztette mindenféle húsokkal.
Elég szép kort megért, 14 vagy 15 éves volt asszem, amikor elpusztult.
Nekem is van perzsa cicám. Nyugodt, kedves, csak ajánlani tudom. Naponta fésülöm, így is van szőrszál, itt-ott.
Hagyományos fésűvel fésülöm, pedig van cica kefénk is, azt nem szereti. Tényleg késülj fel minden szösz, szőr összeszedő eszközzel. Ma már fésültem, mégis a bordó ülőgarnitúrán már ott a szőre..Kimenős fekete, sötét nadrágban már le sem ülök, mert azon is meglátszik..
Ha így vesszük, a szőre miatt van sok gond vele..de megéri!
Köszönöm szépen az eddigi válaszolóknak! :)
Miáúú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!