Ha egy macska húzza a lábát, hogyan tudom meg, hogy eltört-e, vagy nem?
Kedves "szeretekfőzni"!
Én sem erővel tapogatom meg a macskám lábát, hanem szépen, finoman, és nem húzom, vagy ilyesmi! Nameg, mért gyógyítanám meg otthon? Mindig beviszem az állatorvoshoz az összes állatomat, ha valami nem stimmel vele!
Nem budapesti vagyok. Nem tudom te pontoztál e le, neki szólt, tény, nem írtam oda, rosszul jött ki.
Holnap még elviheted orvoshoz délelőtt, akkor még van rendes rendelés, nem ügyelet.
1, Először nézd meg, nincs-e benne valahol tüske, üvegszilánk stb. Finoman nézd át, ekkor még ne tapogasd, mert mélyebbre nyomhatod az idegentestet.
2, Óvatosan tapogasd neki végig, érezni fogod, ha valami elváltozás (pl. törés) lépett fel. Ha bizonytalan vagy, akkor kezdd a másik lábával, hogy tudd, milyen a tapintása, ha rendben van.
Figyeld a macskát, a leggyakoribb az izomprobléma (pl. rándulás, túlerőltetés). Gyakori, hogy a macska ilyenkor már 3 lábon ugrál, és folyamatosan felemeli a lábát, de időnként mégis használja a kaparófáját (az ösztön erősebb, még ha fáj is neki, élesíti a karmait). Ilyenkor egyértelmű, hogy nincs eltörve a lába.
Törésnél inkább kinyújtva tartják, nem emelik fel (a felemelés olyasmi, mint amikor a kutya pacsit ad), és sokszor látszatra is észrevehető, hogy ferde, vagy valahol be van dagadva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!