Igaz, hogy ahol van bolha ott van bélféreg is?
Ezt olvastam egy macskás oldalon...
Ez minden esetben igaz?
(persze előfordulhat a 2 együtt...)
Komplett marhaság, tök független a kettő egymástól.
Féreghajtani minden macskát évente legalább kétszer MUSZÁLY, akár van férge, akár nincsen.
Bolhairtani meg akkor kell a macskát, ha látod, hogy bolhás!
"A galandférgek biológiai ciklusának érdekessége, hogy a féreg kifejlõdéséhez egy köztigazdára is szükség van, amelyik lenyeli a petéket - ez a köztes gazda lehet gyík, béka, földigiliszta, vagy akár a BOLHA is. Házi kedvencünk a köztigazda elfogyasztásával fertõzõdik meg, és kialakulnak benne a kifejlett galandférgek. A kutya és a macska leggyakoribb galandférge a Dipylidium caninum (uborkamag képû galandféreg), melynek köztigazdái a BOLHÁK!"
Platypus - szokás szerint - helyes választ adott, és eddig ő az egyedüli...
Én is pár hónapja olvastam, hogy ha pl. férges macskából átugranak a bolhák az emberre, akkor mi is megfertőződhetünk. Szóval ez igenis valós veszély, a legtöbben nagyon okosnak tartják magukat és 0-24-ben kampányolnak az ivartalanítás mellett és mindenbe beleszólnak, a bolhákról azonban azt hiszik, hogy ártalmatlanok, csupán "megcsípnek" és kész. Pedig ez egyáltalán nem így van.
Tehát igen, a bolha és egyes férgek általában együtt járnak.
Köszönjük Platypus-nak!
Én is keresgéltem róla, de nem találtam. Mindent meg nem tudok fejből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!