15 hónapos ivartalan kandúromnak idegeire megy az új kiscica. Mit tehetek?
A kiscica 2 hónapja van velünk. Eddig jól megvoltak, de mostanában az idegeire megy. Nem hagyja békén amikor pihenni akar, folyton játszik a farkával, ilyesmik... Így nagymacskám folyton feszüült, rosszkedvű, és agresszív! Rendszeresen megtámad. Ha a kiscica nincs a közelben, nyugodt, kedves, bújuk szeret. De mivel 40 nm-en élünk így hárman, 98%-ban a közelben van.
A Kicsit isnagyon szeretem, semmiképp nem akarok megválni tőle!
Mit tehetek?
Előbb-útobb megszokja! így volt vele egyik ismim is.
Végén megszokta,és együtt játszanak most már :)
Persze azóta a kiscica már nagy >O<
Sajnos nem sokat tudsz tenni ez ellen... A kandúr féltékeny a kicsire, védi a "területét". Nekem is volt egy ilyen macskám, kicsin aranyos volt kedves nagy lett.. és bekattant..szinte már utálatos volt mindennel ami élt és mozgott..harapott,karmolt..szerintem el lett kényesztetve..:D
Max annyit tehetsz hogy a kicsivel sokat játszol, így nem a nagyot piszkálja hanem alszik.:) Amikor felnő megnyugszik a kicsi, és talán megszokják egymást.
Az az idegesítő, hogy egyszer már megszokták egymmsást, és tök jól elvoltak. Gondolom ahogy nő a kicsi, egyre többet van ébren is, többet zavarja, és az a baj.
Csak az a gond, hogy ilyenkor engem támad meg, és már konkrétan félek a saját macskámtól. :(
De utolsó válaszoló jó ötletet adott! Be fogok szerezni egy csomó új játékot. Lehet hogy a régieket már unja. Hátha akkor nem csak macskafarokkal akar majd játszani. :)
2 lehetoseged van. Vagy varsz amig a nagy elfogadja (de lehet, hogy sose fogja), vagy odaadod a kicsit valakinek, akarmennyire szereted is.
Nalam ugyanez volt, a nagy kandur nem fogadta el a kicsit, vegul odaadtam egy kislanynak, azota a nagy meg kedvesebb mint elotte volt.
Szerettem volna en is megtartani, de megiscsak a naggyal toltottem el tobb idot.
De remelem a tied megbekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!