Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi lenne a megfelelô idôpont...

Mi lenne a megfelelô idôpont az ivartalanìtàsra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 1éves nôstény cicàm, aki màr januàr òta mondhatni, hogy folyamatosan tûzel... Minket ez nem kifejezetten zavar, de ôt gondolom annàl inkàbb és mivel eldôntôttûk most màr azt is, hogy nem lesznek kiscicài szeretnénk megtenni a megfelelô lépéseket! Sikerûlt a pénzt is ôssze szedni rà, itt kûlfôldôn majdnem 3szor annyi, de a lényeg, hogy elvileg mostmàr lehet... Na szòval a kérdés az, hogy meg kell e vàrni a 2 tûzelés kôzti idôszakot? ùgy tudom, hogy akkor kevésbé veszélyes, mert hogy a szerv nem aktìv, vagy mi?!!! A màsik igen fontos kérdésem, hogy honnan veszem én azt észre, hogy épp nem tûzel? Sajnos nem sok kûlônbséget mutat, bàr ôszintén bevallva, nekem ùgytûnik ez folyamatos....

Kérlek titeket, hogy olyan gazdik ìrjanak, akik tùlvannak rajta, tapasztalatokra lennék kivàncsi. Igen, tudom, hogy hamarabb kellett volna, de sajnos eddig nem volt rà sok esély, viszont jobb késôn, mint soha!

2011. márc. 14. 10:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha folyamatos (és tüzelhet tényleg folyamatosan) akkor mindegy. Kicsit nagyobb a vérveszteség, de nem jelent gondot. Figyelj majd ha ébredezik, ha hideg, akkor takard be. 2nap múlva már meg se látszik rajta.
2011. márc. 14. 10:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Én még nem vagyok túl rajta, csak édesapám állatorvos. Megéri megvárni a 2 tüzeéés közti részt, mert ha tüzel, akkor sok vért fog veszíteni. Még akkor sem szabad ivartalanítani, ha már vemhes (lehetnek akármekkorák a picik), mert ilyenkor az erek tele vannak vérrel. (mondjuk máskor is, de ilyenkor megduzzadnak)

A tüzel/nem tüzel kérdésben nem tudom, hogy jól írnám-e ha azt írnám, hogy ha kevésbé vérzik. Ha tovább tüzel, mint kéne akkor mindenképp orvoshoz kell vinni. Nem akarok butaságot írni. :)

Sok szerencsét!

2011. márc. 14. 10:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért módosítanám az előttem szólót,akkor is, ha a papa állatorvos.

Nagyon sok vemhes állaton végzünk ivartalanítást.még mindíg jobb,mint a kicsiknek gazdát keresni. Sokszor mentett állatnál nem is tudjuk, hogy vemhes. Csak a végső stádiumban nem végezzük el a műtétet.

Igen vérveszteséggel jár, de kezelhető.

2011. márc. 14. 10:56
 4/5 anonim ***** válasza:
És még annyit, ha tényleg folyamatos, akkor nem lesz baja. Max egy kicsit több vérveszteség. Pislogtatni kell amíg alszik. Az a normális, ha 2-3 órán belül felébred. A légzését figyelni kell. Ne ilyedj meg, ha nyitott szemmel alszik. Ez a normális.
2011. márc. 14. 10:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Sziasztok, mindenkinek kôszônôm a vàlaszokat!! Akkor valòszìnû megyûnk amint kapunk idôpontot az orvosnàl, mert ez a jòkislàny sose hagynà abba magàtòl szerintem... :) àllandò a nyàvogàs :) amùgy nagyon cuki, kis plûssôkkel anyàskodik, fetreng a padlòn és amikor a hàtàt simogatom a popòt emelgeti làtszik rajta, hogy kattog... Remélem jobb lesz neki utàna... Kôszônôm mindenkinek!!
2011. márc. 15. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!