Szerintetek ez macskanátha?
Van egy másfél éves cicám, ma reggel ahogy megláttam csipás volt a szeme, kicsit fel van dagadva a szemhéja és piros is neki. És tüsszög is, meg kicsit szuszog ahogy a levegőt veszi. Eddig semmi baja nem volt, és most nagyon aggódom érte. Játszik is, eszik is meg iszik is rendesen, anyum szerint az a baja, hogy a szénpor belement a szemébe vagy ilyesmi, mert mi szénnel fűtünk, és ott szokott játszani a többi cicánkkal.
Állatorvoshoz nem akarja vinni, mert szerinte túl drága, meg a legközelebbi állatorvos is 40 km-re van, de tudom hogyha macskanátha, azt csak orvos gyógyíthatja... nem tudom mit csináljak, szerintetek keddig kibírná a cica? Mert akkor szokott jönni egy állatorvos körrendelésre, ha tényleg nátha akkor kihívnám én. Addig nem tudok neki valahogy segíteni? Mit csináljak vele? (Bocsánat a rengeteg kérdésért, de eddig egyik macskánkkal sem volt ilyen probléma)
Köszönöm a válaszokat.
Igen, hívd ki te az orvost.
Ismerem a szülők hozzáállását, hallottam olyat, hogy a macska véresre vakarta a fejét, a szülő meg azt mondta, hogy rácsöppent a meggy.
Nem mindig drága az orvos, lehet, hogy pár ezer Ft elég lesz.
Lehet, hogy macskanátha, biztosat nem tudok mondani. Elkaphatja a többi is, ezért kell mindenképp kezeltetni. Házi módszert sajnos nem tudok, majd a többiek talán. De kamillával ne kend a szemét, nem szokott beválni, sima vízzel töröld le. Az jó, hogy van étvágya, így még van esély időben elcsípni a betegséget.
Jobbulást a cicának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!