Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ez igaz lenne vagy csak tévhit?

Ez igaz lenne vagy csak tévhit?

Figyelt kérdés
Az igaz hogy ha egy kismacskát sokat simogatunk akkor az megfostosodik?nem tudom hogy igaz-e.csak mert én még olyat is hallottam hogy ez hülyeség mert csak azért fosnak ilyenkor a macskák mert adunk nekik tejet és miután már nem szopik áttalakul kicsit a szervezetük és laktózérzékenyek lesznek.szóval nem tudom hogy melyik a helyes válasz.csak mert még nem volt fostos cicám aminek örülök:)
2012. nov. 30. 17:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
attól nem lesz hasmenése, hogy simogatod a hasát. attól csak beindul a kaki. Bogyókat szokott produkálni meg elkezd pisilni. De csak akkor ha 1-2 hónapos
2012. nov. 30. 18:33
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Én szegedi vagyok és nálunk úgy mondják, hogy lefososodik. :D Magyarul hasmenése lesz. Nem tévhit, de pl. engem azzal riogattak a nagyszüleim kicsi koromban, hogy azért nem szabad nyaggatni a kiscicákat, mert megbetegszenek a simogatástól, fosni fognak és meghalnak. Ami azért hülyeség és túlzás.
2012. nov. 30. 18:36
 13/23 anonim ***** válasza:
42%
bizonyos vidék szóhasználata - igen ismerem az ilyen bizonyos vidékeket, én alapból ivartalaníttatom a macskát, nem elletem. Nálam itt kezdődnek a dolgok. Pontozz le, onnan is látszik, hogy fáj az igazság.
2012. nov. 30. 18:44
 14/23 anonim ***** válasza:
49%
nem pontozok sehova, nem vagyok óvodás. de attól még nincs igazad, belekötsz valamibe, amiről halványlila fingod nincs.
2012. nov. 30. 19:04
 15/23 anonim ***** válasza:
31%

Én is ismerem a szót. És mivel ott használják, ahol kismacska születik, nem ivartalanítanak, évente 8-10 macska születik egy anyától, ne mondd nekem, hogy mindet megtartják és mind 20 évig él. Tehát fogyóeszköz. De minek is magyarázzak, a magad fajták úgyse fogják fel.

A kérdésre válaszolva, ha egy "hülyegyerek" összevissza nyavar egy macskát, lehetséges, hogy kínjában összefossa magát, vagy olyan dolgokat megnyom, hogy meg is döglik.

2012. nov. 30. 19:08
 16/23 Mecse ***** válasza:
100%

Ha nagyon fiatal a macska akkor a hasa / végbelének környéke simogatásától beindul az ürítési kényszere, ahogyan előttem már remekül kifejtették, mivel az anyamacska is ezáltal készteti kakilásra / pisilésre a kiscicákat.

Az, hogy sokat simogatod a cicát, nem fog hasmenést okozni egyáltalán, felnőtt illetve nagyobb kölyök cicánál sem okoz semmit a hasisimi, nekem a 3.5 hós kiscicám is mutogatta nekem a hasát szabályosan mert imádja ha ott simogatom, széklete pedig mindemellett tökéletes volt / most is az. A nagy cicám is mikor rájön, külön kéri a has-simit.

A "sima" ésszel történő simogatás nem okoz semmi olyasmit amit írtál, kiscicánál sem :). Esetleg az agyongyirgyózás okozhat olyat hogy kakil kínjában a cicus amikor gyomrozzák vagy nyomkodják a hasát, ezért nagyon találó is a kifejezés.

Tejet pedig ne igyon a macska, a tehéntej egy növényevő állat kicsinye számára van "tervezve", tehát nem fog semmit adni egy ragadozónak, a hasmenésen kívül.

2012. nov. 30. 19:20
 17/23 anonim ***** válasza:
Ha simized, attól nem lesz baja. Ha nyomkodod, bökdösöd, emelgeted, nyúzod, lehet baja!
2012. nov. 30. 20:23
 18/23 anonim ***** válasza:
60%
De tévhit ti sötétek. Három kiscicát neveltem fel cumiból, és összes kiscicáim száma 18 tehát elég sok kiscica seggét meg hasát törölgettem pont a kaki miatt és attól nem lesz hasmenése, hogy beindul a székelés. Ezt kell csinálni a kiscicákkal, hogy ne legyen székrekedésük. A székelés beindításától nem lesz hasmenése, hanem a vastagbelében lévő széklet kezd el ürülni. Hasmenése a tejtől lesz a bélférgektől, fertőzésektől meg ilyenek. Nem kell a f*szságot pofázni csak azért, mert parasztfölde legendáriumában ez így van benne. Nem tudtam, hogy vidéken ilyen ocsmányul beszélnek. "megfostosodik" meg társai. Hihetetlenül durva lelki világra utal.
2012. nov. 30. 21:17
 19/23 anonim ***** válasza:
A székelési inger nem azt jelenti, hogy mindent kifos magából. Csak az jön ki, ami már a vastagbelében van, az meg már szilárd halmazállapotú mivel a vékonybél és a vastagbél felszívja a nedvességet a salakanyagból, hogy ne legyen veszteség. Hasmenése például akkor van, ha tejet iszik. Mivel a laktózt nem tudja megemészteni a vékonybele,így a vastagbelében állnak neki a baktériumok de egy csomó gáz keletkezik közben és ez kiszorítja az emésztetlen székletet.
2012. nov. 30. 21:23
 20/23 anonim ***** válasza:

de jót mosolyogtam pár válaszon :)

Az anyamacska a nemiszervek nyalogatásával ingerli a kölyköket ürítésre.

Ha te egy 4 hetes kölyöknek simogatod a hasát attól nem lesz hasmenése,ugyanez igaz egy 2-5.9 hónaposra és a felnőtt macskákra is.

Egyszóval simogathatod a hasát nem lesz semmi baja.

A hasmenést baktérium,férgek vagy rossz táplálás okozza,de nyomkodni nem kell a macska hasát hisz az nem jó neki.

2012. dec. 1. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!