Ez igaz lenne vagy csak tévhit?
Én is ismerem a szót. És mivel ott használják, ahol kismacska születik, nem ivartalanítanak, évente 8-10 macska születik egy anyától, ne mondd nekem, hogy mindet megtartják és mind 20 évig él. Tehát fogyóeszköz. De minek is magyarázzak, a magad fajták úgyse fogják fel.
A kérdésre válaszolva, ha egy "hülyegyerek" összevissza nyavar egy macskát, lehetséges, hogy kínjában összefossa magát, vagy olyan dolgokat megnyom, hogy meg is döglik.
Ha nagyon fiatal a macska akkor a hasa / végbelének környéke simogatásától beindul az ürítési kényszere, ahogyan előttem már remekül kifejtették, mivel az anyamacska is ezáltal készteti kakilásra / pisilésre a kiscicákat.
Az, hogy sokat simogatod a cicát, nem fog hasmenést okozni egyáltalán, felnőtt illetve nagyobb kölyök cicánál sem okoz semmit a hasisimi, nekem a 3.5 hós kiscicám is mutogatta nekem a hasát szabályosan mert imádja ha ott simogatom, széklete pedig mindemellett tökéletes volt / most is az. A nagy cicám is mikor rájön, külön kéri a has-simit.
A "sima" ésszel történő simogatás nem okoz semmi olyasmit amit írtál, kiscicánál sem :). Esetleg az agyongyirgyózás okozhat olyat hogy kakil kínjában a cicus amikor gyomrozzák vagy nyomkodják a hasát, ezért nagyon találó is a kifejezés.
Tejet pedig ne igyon a macska, a tehéntej egy növényevő állat kicsinye számára van "tervezve", tehát nem fog semmit adni egy ragadozónak, a hasmenésen kívül.
de jót mosolyogtam pár válaszon :)
Az anyamacska a nemiszervek nyalogatásával ingerli a kölyköket ürítésre.
Ha te egy 4 hetes kölyöknek simogatod a hasát attól nem lesz hasmenése,ugyanez igaz egy 2-5.9 hónaposra és a felnőtt macskákra is.
Egyszóval simogathatod a hasát nem lesz semmi baja.
A hasmenést baktérium,férgek vagy rossz táplálás okozza,de nyomkodni nem kell a macska hasát hisz az nem jó neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!