A kismacskám nagyon nyitogatja a száját, szerintem fáj neki. Megnéztem. Belenéztem a szájába és kicsi kb 4-5 miliméteres fehéres sárgás testű barnásfekete fejű kukacokat vagy nemistudommiket, és aggódom. Nincs ezellen valami gyógyszer? Vagy nem tudok rajta valahogy segíteni? Másnap újra megnéztem, és nem volt a szájában semmi. Mi lehetett ez? A lehető legtöbb információt szeretném ezekről tudni. Kérek mindenkit ha tud akármit is erről, írjon! Nagyon köszönöm előre is.
Hát remélem nem csontikukacok voltak mert akkor ez elég szörnyű. Én a helyedben már felkerestem volna az állatorvost!
2009. aug. 17. 19:30
2/13 anonim válasza:
A cicád férges! Azonnal intézkedj!
2009. aug. 17. 19:30
3/13 anonim válasza:
A cicád nemcsak férges, de már nagyon férges. Ha már a gyomorba, és onnan fel a szájba jutnak a férgek, akkor az akár halálos is lehet.
Nincs rendszeresen féreghajtózva? Az alap lenne egy kiscicánál (a nagynál is)
Menj a dokihoz.
2009. aug. 17. 19:42
4/13 anonim válasza:
a kiscica gyomrában nem lehet féreg, azon nagyon egyszerű okból hogy a gyomorsav lebontja a fehérjét. tehát olyan nincs hogy a kiscica gyomrából felmásznak a férgek... de azért jót nevettem rajta :D
amúgy tényleg csak egy állatorvos tudna megfelelő választ adni, javaslom keresd fel
2009. aug. 17. 19:53
5/13 anonim válasza:
Kedves előző, sajnos nincs igazad. Számtalan macskát és kutyát láttam, akik már férget hánytak. Ez a férgesség elég súlyos állapota. Menhelyre behozott kölyköknél gyakran előfordul és nem is mindegyik éli túl.
Mindjár megnézem a neten is, biztos találok neked valamit aminek hiszel.
2009. aug. 17. 20:14
6/13 anonim válasza:
helminthemesis: Féreghányás. Bélférgek kihányása vagy szájon keresztüli előtörése.
Te jó ég! Miért nem vitted állatorvoshoz a cicát, amint ezt észlelted? Ez nem kérdés, hogy el kell vinned! Miért kell még azzal is időt húzni, hogy ide írogatod a kérdést? Ilyenkor gondolkodás nélkül állatorvos, amint csak teheted! Az életébe is kerülhet.
2009. aug. 17. 22:44
9/13 anonim válasza:
Remélem már azóta voltál vele orvosnál.
2009. aug. 18. 12:59
10/13 anonim válasza:
Menj azonnal állatorvoshoz. Kb 1.000.- ft egy féreghajtás (2 doboz cigi, 2 gyros, 2 öblítő, 5 tábla csoki, 8-10 üveg ásványvíz és még sorolhatnám, amiket megveszel, mert kell - persze nem biztos, hogy minden), hát ez is KELL. A cicádnak. Enni adsz neki? Az nem drága?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!