Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért hagyja mindenki elleni...

Miért hagyja mindenki elleni a macskáját?

Figyelt kérdés
Tudjátok hogy ma Magyarországon 2 millió gazdátlan cica van? Azzal hogy hagyjátok hogy a macskátok folyamatosan szüljön (vagy akár évente egyszer), nem csak őt teszitek tönkre, de rontjátok ennek a 2 millió cicának az esélyeit arra, hogy gazdához jussanak.
2009. aug. 15. 19:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Jézusom, ezek nem normálisak. Nem természetes az ha ivartalanítjuk? És az mióta természetes hogy a macskát háziasítottuk? Az mióta természetes, hogy az ember ad neki enni? Az mióta természetes, hogy beengedjük a házunkba? De évente több ezer macsekot hagyni megszületni a nyomorba és agyoncsapni őket az természetes mi? Hihetetlen milyen emberek vannak. Az ilyennek javaslom, hogy ő is szüljön minden évben, és a lányának se hagyja hogy védekezzen, kezdje el 12 éves korban a szexuális életét. Borzalmas.
2009. aug. 15. 23:25
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

És az kimondottan idgesítő, hogy ez nem is túl bonyolult és drága eljárás.

Kijön 10000 Ft.-ból, és csak egyetlen napot kell a cicád mellett lenned hogy felügyeld. Utána meg már mintha mi se történt volna.

Akinek ez akkora probléma, az ne is vállaljon inkább állatot szerintem....

2009. aug. 15. 23:30
 13/17 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek. Nekem is az összes cicám ivartalanított. Szerintem ez lenne a természetes. Az ember annyi mindenbe beleszól, annyi mindent kontrollál, akkor a macskák szaporodását miért nem kontrollálja? Akkor jön az hogy az nem természetes...
2009. aug. 15. 23:36
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
A felelős állattartás egyik alapja az ivartalanítás.Már nem is szívessen nézek olyan oldalakat ahol cicákat kínálnak mert a legtöbben azt is oda írják hogy ha nem sikerül a cicákat gazdásítani akkor bizony legjobb esetben a menhelyre kerülnek.Sajnos olyat is hallottam ahol az állatorvos tanácsolja hogy legalább egyszer szüljön a cica,a kanduros gazdik meg úgy gondolkoznak nekik nem lesz bajuk mert a kandur nem viszi haza a kiscicákat.Ami igaz is cicákat nem de szörnyű halálos betegségeket hamar haza vihet a szerelmes fiú cica.Nagyon jó lenne ha olcsóbb lenne az ivartalanítás talán több ember vinné el a kedvencét és kevesebb kidobott megkínzott beteg állat kóborolna az utcán.
2009. aug. 16. 04:08
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nahát, az én kérdésem lett belinkelve :)

Na igen, akkor is nagyon mérges voltam a haszontalan válaszokra és még mindig nem értem ezeket a szánalmas kifogásokat, hogy a macskát meg kell hagyni természetesen blabla.

Tán az lenne a megoldás ha az ivartalanítás ingyen lenne. Isten bizony ha állatorvos lehetnék, ingyen kasztrálnék macskát. Nem érdekelne a deficit.

2009. aug. 16. 12:22
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek többsége bele sem gondol a nemkívánt szaporulatba. Vidéken a macska haszonállat. Egerészik és ahol állatok vannak, ott patkányt fog. Ez a haszna. Fogyóeszköz is, mert ha elüti egy kocsi, vagy felzabálja egy kutya, pótolni kell az eleven egérfogót. Emellett elenyésző, hogy évente többször kölyköl (ismerősnél 4 lánycica+1 db. baksi, a csajok KÉTHAVONTA kölykölnek!), mert a kölyökmacskától a legkönnyebb megszabadulni. Csak el kell dobni.

Az én idősebbik macskámhoz úgy jutottam, hogy az előző gazdija kidobta, mert szegényke - alom híjján - a sarokba piszkított. Szerencsére megtalálták, és behozták hozzám. Amikor felfedeztem, hogy "hölgy" az illető :), azonnal orvoshoz vittem. NÉGYEZER forintot fizettem az ivartalanításáért, pedig az interneten olvastam, h. helyenként változó 10-40 ezer Ft egy ilyen operáció. A faluban mindenki meg volt botránkozva, h. ENNYI pénzt kidobtam az ablakon, amikor el is dobhatnám az ivadékokat. (Hát még ha tudnák, hogy mennyi konzervet megeszik! :)) Szóval, sajnálják a pénzt, amikor olcsóbb a kölykök eldobálása.

2009. aug. 18. 00:26
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki, csak a felelőtlen cicatartók.
2009. aug. 20. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!