Miért hagyja mindenki elleni a macskáját?
És az kimondottan idgesítő, hogy ez nem is túl bonyolult és drága eljárás.
Kijön 10000 Ft.-ból, és csak egyetlen napot kell a cicád mellett lenned hogy felügyeld. Utána meg már mintha mi se történt volna.
Akinek ez akkora probléma, az ne is vállaljon inkább állatot szerintem....
Nahát, az én kérdésem lett belinkelve :)
Na igen, akkor is nagyon mérges voltam a haszontalan válaszokra és még mindig nem értem ezeket a szánalmas kifogásokat, hogy a macskát meg kell hagyni természetesen blabla.
Tán az lenne a megoldás ha az ivartalanítás ingyen lenne. Isten bizony ha állatorvos lehetnék, ingyen kasztrálnék macskát. Nem érdekelne a deficit.
Az emberek többsége bele sem gondol a nemkívánt szaporulatba. Vidéken a macska haszonállat. Egerészik és ahol állatok vannak, ott patkányt fog. Ez a haszna. Fogyóeszköz is, mert ha elüti egy kocsi, vagy felzabálja egy kutya, pótolni kell az eleven egérfogót. Emellett elenyésző, hogy évente többször kölyköl (ismerősnél 4 lánycica+1 db. baksi, a csajok KÉTHAVONTA kölykölnek!), mert a kölyökmacskától a legkönnyebb megszabadulni. Csak el kell dobni.
Az én idősebbik macskámhoz úgy jutottam, hogy az előző gazdija kidobta, mert szegényke - alom híjján - a sarokba piszkított. Szerencsére megtalálták, és behozták hozzám. Amikor felfedeztem, hogy "hölgy" az illető :), azonnal orvoshoz vittem. NÉGYEZER forintot fizettem az ivartalanításáért, pedig az interneten olvastam, h. helyenként változó 10-40 ezer Ft egy ilyen operáció. A faluban mindenki meg volt botránkozva, h. ENNYI pénzt kidobtam az ablakon, amikor el is dobhatnám az ivadékokat. (Hát még ha tudnák, hogy mennyi konzervet megeszik! :)) Szóval, sajnálják a pénzt, amikor olcsóbb a kölykök eldobálása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!