Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mitől "horpaszos" cicám hasa?...

Mitől "horpaszos" cicám hasa? További info lent.

Figyelt kérdés
Szobában lakó, kertbe kijáró 1.5 éves szuka cicám az utóbbi időben soványnak tűnik, annak ellenére, hogy jó az étvágya bár nagyon válogatós. A "soványság" csak a horpaszára igaz, mert egyébként van valamennyi háj a teste többi részén. A férgahajtás ellenére sem javult a helyzet, pedig az elmúlt 4 hónapban 2-szer is kezeltük pasztával. Mitől van ez a horpaszosság? Mit csináljak, hogy megint kerekebb legyen? 1 éves koráig duckóbb volt társainál. Szőre egészséges, csillogó, szemei tiszták. Házi kosztot nem fogad el, alutasakos eledelt kap szárazzal kombinálva.
2009. aug. 12. 22:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Azt olvastam, hogy az állatok akkor egészségesek, ha ilyen kis csinosak. Ne girhes legyen, de egyszerűen kifejezve ne tüntesse el a bordáit a háj. Az megrövidíti az életét. Ha nem girhes, csak nem duci, akkor normális, ne hizlald fel.
2009. aug. 12. 22:55
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem túl sovány, csak néha félelmetesen homorú a horpasza. Ahogy nézem a többi macskának nem ennyire vékony itt a teste. Ezért aggódom. Néha úgy tűnik, mintha direkt behúzná, nem tudom ez mennyire lehetséges. Ezért is nem vittem orvoshoz, mert van amikor egészséges normál testű macska látszatát kelti, de van amikor olyan mintha behúzná a hasát annyira amennyire csak tudja.
2009. aug. 12. 23:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem négyből az egyik lány ilyen és egyébként semmi baja. Lehet alkati, ő amúgy is hosszú macska, mit tenne oda? :) Egyik rokonom volt nálunk a múltkor megnézte és közölte, Úristen milyen hosszú macska. Van két hasonló, úgy különböztette meg őket, hogy a hosszú meg a másik. Tiéd nem nyúlánkabb?
2009. aug. 12. 23:17
 4/12 A kérdező kommentje:
Arra döntöttem, hogy lefotózom és megmutatom Nektek. Nyúlánkabb? Ne is tudom, sokat nőtt a nyáron, nyúltak a lábacskái is. Jövök a képpel!
2009. aug. 12. 23:20
 5/12 A kérdező kommentje:

Íme a képek több oldalról fotózva: (Most készült mindegyik)

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Értitek már mi a dilemmám? Soványnak tűnik, holott nem az!

2009. aug. 13. 00:05
 6/12 anonim ***** válasza:

Ivatalanított? Az enyém amelyik ilyen, lány és először akkor esett be az oldala, mikor kipakolták. Azóta meg már nem volt olyan kerekded. Meg mondom hosszú is. :) Szerintem csak felülről furcsa néz ki soványnak, amúgy teljesen normális. Ha nem zörögnek a csontjai akkor ilyen alkat. Mi sem vagyunk egyformák.

Ez az enyém:

[link]

Szerintem dettó mint a tiéd, csak az enyém egy színű és nem feltűnő felülről. De semmi baja. :)

2009. aug. 13. 00:16
 7/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szép a cicád.

Még ivartalanítás előtt vagyunk, nagy a dilemma. Nem szeretnénk se cicuskákat (vagyis szeretnénk, de nem merünk vállalni most), és nem szeretnénk végleg megfosztani az anyaságtól sem, meg a kockázatok stb...

Fogibogyit sem kaphat mindig. NEHÉZ ÜGY. Az idő sürget.

De ez a hasbehúzás...frászt kapok. Sokszor rajtakapom, hogy nem horpaszt egyáltalán. Ennyire civilizált lett, hogy gizdáskodik :D

Az az igazság, hogy annyira bánt, ha baja lenne, mert tényleg naplót vezetünk a fogamzásgátlásáról, a bolhairtásokról, féreghajtásokról. Mindig van előtte étel, minimum 2-féle (alutálkás + száraz). Megveszem neki a legjobbat amit a pénztárcám megenged. Rengeteget foglalkozunk vele, a nap 24 órájából 20-at vele vagyunk.

Persze lehet az a baj, hogy már túlságosan rágörcsölünk, hogy nehogy bármi baj történjen.

2009. aug. 13. 00:34
 8/12 anonim ***** válasza:
Én ivartalaníttattam őket, mert sokkal egyszerűbb, kis cicát én is szeretnék néha, de mindig van olyan, amelyik nem kell senkinek, akkor abból választok. :) Élik világukat nagy boldogan, nem hiányzik nekik az anyaság, egy macska szerintem nem is tudja, hogy lehetne-e neki, olyat elvileg nem is fognak fel nagyon, hogy jövő, csak az van ami most, szerintem ilyenről abszolút gőze sincs, hogy anyaság, csak ha épp van. De akkor is csak azért, mert ez van.
2009. aug. 13. 01:01
 9/12 anonim ***** válasza:

Mit mond a doki?

Ha fogamzásgátlót kap, nincs méhgyulladása? Nincs daganata? Milyen a vérképe? Lehet, hogy csak valamilyen anyag hiányzik neki és azért néz így ki?

Ha aggódsz érte, akkor vizsgáltasd ki rendesen.

És felejtsd el a fogamzásgátlót. Olyan nagy adag hormont tartalmaz, hogy biztos daganatos lesz tőle a macska.

Ivartalaníttasd, egy állatnak nincs olyan, "hogy elveszed az anyaságot" mert érzelmileg nem lesz anya, csupán ösztön, ugyanúgy ahogy ösztön hogy elzavarja a kölykeit elválasztás után.

2009. aug. 13. 06:39
 10/12 A kérdező kommentje:

Ki fogtok nevetni, de a cicám mielőtt ivarérett lett, gyakran játszott a zoknikkal. Vagyis a fekete bokazoknikat hurcipálta fel-alá a lakásban. Összepakolt 3-4 db-ot egy helyre, mikor egybe volt mind kezdte előlről. Több zoknikát is felneveltünk a télen. :) Ahogy vége lett a zokniszezonnak vége lett ennek is és kezdődött az igazi "tüzelés".

Ez még idén volt, szóval nem kapott sok gyógyszer, mert eddig 4x tüzelt életében.

2009. aug. 13. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!