Eddig még soha nem volt cicám, és most gondolkodom, hogy örökbe fogadnék egyet. Mit tanácsoltok fiú, vagy lány cica a "könnyebb" eset. Illetve hogyan lehet szobatisztaságra szoktatni? Kutyusom volt, szóval vele végig csináltam.
Mindegy, milyen cica-úgyis ivartalanítani kell. Ha kandúr, akkor azért, mert ivarosan jelöl a lakásban és oltárian bűzös, ha nőstény,akkor tüzel-az kínlódás (nem csak a cicának).Néha a nőstények lehet, hogy bújósabbak, de ez sem mindig igaz.
Szobatiszta egy cica rövid alatt lesz-ráteszed az alomra, kaparsz neki egy kicsit, tudni fogja, mi van. Ezt megismétled egy-kétszer és kész.
Olvass azért a cicatartásról, táplálásról sokat, más egy kicsit, mint a kutya.Ők ugyanis több fehérjét (húst )esznek, inni alig isznak a természetben.Nálunk pl több vizes edény is van a lakásban. Érdemes jó minőségű, magas hústartalmú táppal etetni (nem szupermarketes) és mellé marha, csirkehúst adni.
Kaparófa-macskabútor ajánlatos, hogy ne a bútorokat karmolja szét. Fésülni kell, játék olcsón is megoldható, ablakot, erkélyt biztonságossá kell tenni, sok mérgező növény is van, kábeleket is szeretik rágni.Stb,stb..
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__578403-elmon..
Lányt hozz, mert az emberek többsége fiút visz haza. Azért ,mert pár ezer Ft-tal olcsóbb az ivartalanítás, vagy aki nem ivartalanít, ő azért visz fiút, mert az nem szül.
A többi kérdésedre a többiek már válaszoltak.
Kellemes cicázást! :)
A lány macska nyálában kevesebb az allergiát okozó anyag, nekem ezért lett lány cicusom. Valóban többe kerül neki az ivartalanítás, anélkül meg kínszenvedés. Az enyém csak és kizárólag benti, így az elején úgy voltam vele, hogy mivel sose fog kandúrral találkozni, így nem ivartalanítom. Az első tüzelés második napján könyörögve hívtam az állatorvost, hogy adjon időpontot.
A szobatisztaság nálunk rém egyszerűen ment. Amikor hazahoztam, kapott enni, és amikor befejezte felkaptam és ráraktam az alomra. Azonnal tudta, mit hogy kell, azóta sem volt semmi gond :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!