Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskáim a fülüket vakarják...

Macskáim a fülüket vakarják elég sokszor?

Figyelt kérdés

Kb egy hónapja vettem észre és nagyon gyanúsnak tűnt nekem.Három cicám van. Nyáron egy kóbor kölyök cicát fogadtam be ,egészséges de a fülei koszosak voltak(még nem tudtam állatorvoshoz vinni), nem foglalkoztam ezzel. De most megijedtem mert mind a 3an rázzák a fejüket és nagyon vakarják. Most hó végén nem tudom elvinni őket állat orvoshoz, de muszáj lesz.most is itt vakarta a fülét az egyik cicum és kiesett valami darabka a füléből aztán megnéztem neki és nem belül hanem a szélénél a tövénél véres volt. :( szoval aggódók hogy mi lehet a baja.Szerintetek mi lehet: fülatka,vagy rühes. Vagy lehet nincs semmi bajuk csak túlreagálom,máskor is szokták vakarni a fülüket,de nem ilyen sokszor..... akkor is néha azt veszem észre hogy hátra húzzák a fülüket, de nem félnek ilyenkor hanem alszanak és felébrednek sokáig hátrahúzva marad a füle nem mindigg csak mostanában .vagy hülye vagyok és nincs is semmi bajuk.?

[link]

[link] ez a másik füle

Ki lehet tisztitani a fülüket,vagy ink ne nyuljak hozzá

2012. okt. 30. 16:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ez szinte biztos hogy fülatka az enyémeknek is volt, ráadásul elég súlyos.

Mindenképpen vidd el őket dokihoz fülpucira.

Az én cicáim kaptak fülcseppet (sajnos már nem emlékszem a nevére, talán otrivin, de nem biztos), azt kb két hétig kellett használni, utána meg fülmosó folyadékot még több mint egy hónapig. És még stronghold cseppet is a nyakukba.

Egy dolog fontos! Semmiképp ne hagyd félbe a kezelést ha úgy tűnik hogy már jobban vannak. Én elkövettem ezt a hibát többször is, és végül mindig visszaestek. Ezért is lett végül olyan súlyos a dolog, hogy két hónapon keresztül kellett őket kezelni, ráadásul ez így már igen sokba is került. Ez egyértelműen az én hibám volt, tanultam is belőle. Azóta úgy betartok minden orvosi utasítást mint a kisangyal. :)

2012. okt. 30. 22:29
 12/18 anonim ***** válasza:
Hello! Nekünk 2 cicánk van, nekik 8000 ft volt az első kezelés, de úgy hogy, csak az egyiknek pucolták ki a fülét és sajnos még mindig nem múlt el. Azóta mióta az orvos kipucolta a fülét én havonta mindig kitísztitom, és az orvos is kiszokta 2 havonta, de még mindig nem múlt el. Pedig Surolan fülcseppet használtunk 2500 ft, és advocate rácseppentőst 2000ft *2.A többi a munkadíj gondolom.
2012. okt. 31. 10:52
 13/18 A kérdező kommentje:
uhh bas*ki :S mióta kezdted el tisztitani a cicákfülét? azon gondolkodom hogy én tisztítanám ki nekik és vennék egy állatpatikába valami cseppet. de állatorvoshoz kéne vinnem,na majd meglátom anyukám hogy dönt.Szerintetek a három macska fültisztiása mennyi lenne a dokinál?:S
2012. okt. 31. 17:55
 14/18 anonim ***** válasza:

Hát a fültisztítás nem lenne olyan drága szerintem, 1000- 2000 ft- nál többet nem kér el a 3 cica pucolásáért. Nekünk valami 300 ft- ra kiírva a rendelőbe.De pl azt már ingyen szokták, csak párperc az egész.

Viszont a rácseppentős és Surolan fülcsepp az már 8500 körül van a 3 cicádnak. Szóval nem lehet másképp megoldani, sajnos ilyen drága és ráadásul nagyon nehezen múlik el, egy kezelés nekünk nem volt elég.

2012. nov. 1. 14:43
 15/18 anonim ***** válasza:
Először mindenképp az állatorvosnak kellene kitisztítani mert ő a nagy részét kiszedi és meglátod hogy kell majd neked csinálni otthon.
2012. nov. 1. 14:46
 16/18 A kérdező kommentje:

elvittem az egyikőjüket.Jó drága volt:S

A fülvizsgálat +fültisztitási munkadij=4200 Ft volt....

A 10g-os fülcsepp 3200 Ft volt(marha kicsi remélem elég lesz mind a 3 cicának) + 3szor 0,4ml-es kenőcs amit a hátukra kell kenni 5800Ft.

Szoval összesen kb 14 000 Ft-ot fizettem.

:SS

2012. nov. 16. 20:31
 17/18 Mecse ***** válasza:

Nagyon örülök hogy elvitted legalább egyiküket :)

Nem kérted meg az orvost hogy mutassa meg esetleg hogyan kell kitakarítani szakszerűen a fülét és akkor otthon meg tudnád csinálni? Akkor "csak" a gyógykészítményekért kellene fizetned legközelebb ha mondjuk ilyen történik.

Remélem mondjuk hogy nem történik, csak mondom :).

2012. nov. 16. 21:23
 18/18 A kérdező kommentje:

dehogynem,figyeltem hogy csinálja és ugyanugy csinálta ahogy én is csak ő erősebben tisztitotta ki,mint én

:)

2012. nov. 17. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!