Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mire számítsak?

Manoka003 kérdése:

Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Jövő hét folyamán megyek cicát örökbe fogadni menhelyről

Mire figyeljek oda ?

1-2-3 évesre gondoltam.

Hamar megszokja ,majd az új környezetet ?

2012. okt. 27. 18:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Emberek, azt kérdezte, mire figyeljen oda! Én leírtam hogy ezekre! Miért mit írjak, hogy elég cuki legyen a pofija, vagy mi?

De ha nektek az a hobbitok, hogy beteg macskákat hordoztok haza havonta és már átéltetek vagy 20 halálesetet és szerintetek ez jó érzés, hát gratulálok. Én inkább maradok egy makkegészséges állatnál, akiről tudom, hogy jó tartási körülmények között és jó bánásmóddal 20 évet is simán megélhet.

Egy állat elvesztése nagyon fáj, nem akarom évente többször is átélni, csak mert szegény beteg cicák. A menhelyen is megkapják bizonyos szinten a gondolkodást.

2012. okt. 29. 11:31
 12/15 anonim ***** válasza:
Otthon is lehet karantén? ezek szerint mindenki rendelkezik egy teljesen sterilizálható boxszal, és fel van rá készülve, hogy a macska olyan állapotban érkezik, hogy már az állatorvos se tudja meggyógyítani. Menhelyen ez mindennapos... De a laikus, aki azt mondja, hogy csak a cuki cicust érdemes választani, aki még életében nem járt egy menhely belső részén, csak azt látja, hogy "milyen arik a macskák a menhelyen", és "szegény beteg cicákat ki viszi haza?" Hadd világosítsalak fel: amelyik annyira beteg, hogy esélye sincs, azt elaltatja az ottani orvos (már ha ráér a marhasok ivartalanítás és gyógyítás között), amelyik sanszos, hogy meggyógyul, azt kezeli.
2012. okt. 30. 21:11
 13/15 anonim ***** válasza:

És amelyik csak annyira beteg, hogy otthon kezelni lehet - esetleg még jobban is, mint a menhelyen, ahol megoszlik a figyelem, kevesebb idő jut-egy-egy állatra, azt ------- otthon is lehet kezelni.

Karantén pedig otthon is lehet. Elzárni a többi állattól (ha van) és lehet kezelni, lást fent.

2012. okt. 30. 22:56
 14/15 anonim ***** válasza:

Most miért ilyen durván vitatkoztok ?

Legalább már cicások tartsunk össze, néha úgyis olyan hülye megjegyzéseket kapunk azoktól, akik nem "ennyire" macsek bolondok..

Na, szép napot mindenkinek, és béke veletek!

Szintén egy cic tulajdonos.

2012. okt. 31. 04:03
 15/15 anonim ***** válasza:
58%

Akkor csak vigye haza a beteg cicát, adományozzon a menhelynek, otthon pedig költsön egy csomó pénzt állatorvosra! (Még az sem biztos, hogy meg tudja a macskát gyógyítani.)

Ráadásul pluszban betegítse meg az esetleg otthon tartott macskát, mert lehetetlen dolog megfelelő karantént biztosítani otthon (a kórokozók terjednek cipőtalpon, kárpiton, gyakorlatilag MINDENEN!) Mindegy, részemről lezártnak tekintem a vitát...

2012. okt. 31. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!