Lehet adni a cicának csirkecsontot?
Figyelt kérdés
2009. aug. 10. 08:00
1/11 anonim válasza:
Bordacsontot, meg a mellecsontját igen, a csigolyákat meg csöves csontokat( láb, comb, szárny) nem.
2/11 anonim válasza:
Pici csontot ne nagyon adj neki szerintem, mert könnyen beakad a szájpadlásába vagy megfulladhat.
3/11 anonim válasza:
Én a cicámnak csak a csont porcogóját adom mivel nem tudja elrágni a csontot és egyébként is vannak benne olyan szálak amik felsérthetik a cica száját.
4/11 anonim válasza:
Nem kutya, ne adj neki. Én a porcot engedem csak lerágni, de egyből el is veszem a cicáim elől, ha az már nincs rajt.
5/11 anonim válasza:
szerintem meg adhatsz, az enyém pl megeszi a csirkemell csontot mindig, mikor nem filét veszek... a macska egy ragadozó állat, a természetben sem válogatja ki, hogy na ez porcocska, ezt megeszem jujujj itt egy csont, azt véletlenül se :)
6/11 anonim válasza:
mi adunk a cicának,és semmi baja nincs tőle,max amit nem tud elrágni azt otthagyja...esetleg ha félted,odaülhetsz mellé,amig megeszi
7/11 anonim válasza:
Az enyém csirkenyakat szokott kapni,és nagyon szereti,nincs tőle semmi baja!
8/11 anonim válasza:
Én soha többé nem adok neki, csak esetleg nagyon kis darabokat. Pár éve az egyik cicámnak beakadt a szájpadlásába, nem vettem észre és mikor legközelebb előkerült, már nagyon beteg volt. Kukacok voltak a szájába és nem látott a csipától. Kiszedtem és ápolgattam mindenféle módon, még infúziót is kötöttem be neki, mert kiszáradt. De sajnos már nem lehetett megmenteni!
9/11 anonim válasza:
10 éve tartok macskát, jeleneg is 7-t. A csirkecsontot mindig MINDIG odaadom neki. Vastagabbakat persze csak a nyagyoknak. Torkán akadást úgy lehet megakadályozni, hogy nem éhgyomora adjuk neki, ezért nem eszik olyan mohón, és nem akad meg a torkán.
Macska ragadozó állat, a torka nagyon kemény. Horgászok úgyhogy sokszor nyers halat is kapnak.
Ha véletlenül megakadna a torkán: Várnák vele egy pár órát hátha lenyeli valahogy. Ez bevált. Ha nem sikerül lenyelnie (még nem fordult elő) elviszem állatorvoshoz. Semmikép nem nyulok hozzá, mert azzal 100%, hogy megölöm.
10/11 anonim válasza:
Szerintem ez egy marhaság az enyémek már kiskoruktól kapnak szinte. És a csirkecomcsont sem okoz nekik gondot egy kis darabot sem hagynak belőle. Van hogy össze is vesznek rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!