Mit csináljak, ha a kismacska semmi mást nem eszik meg, csak a macskaszalámit?
A világért nem akarlak megbántani de, akinek nincs pénze az ne tartson állatot mert nekik is vannak igényeik, ahogy neked is. Az én mindenevő házi kosztos macskáim is gyűlölik a macskaszalámit. Ritka gusztustalan dolog nem is veszek nekik. Persze valamelyik megeszi. Az ízlést nem lehet megváltoztatni. Szerintem keress gazdit neki és ha anyagilag rendbe jössz akkor szerezz egy másikat. Az állatoknak kell a megfelelő gondozás, étel, oltások, féregtelenítés még azoknak is, akik bent vannak ugyanis a cipővel az utcáról ugyanúgy behozod a bolhákat, féreglárvát, betegségeket stb.
A macska is egy élőlény, mint bárki más nem várhatod el tőle, hogy egy életen át egyfajta vackot egyen, amit gyűlöl. Ez neki egy kínlódás. A főzeléket meg végképp nem fogja megenni. A házi koszt a fűszerekkel stb. hát nem az állatoknak lett kitalálva. Mi is csak akkor adunk nekik ilyet ha nem fűszeres vagy ilyesmi.
Hát én macskaszalámit nem adnék neki! Házi kosztot sem nagyon, mert azok nem macskáknak való pl.: tészta, fűszeres dolgok, krumpli, rizs, és zsíros dolgok.
Vegyél neki 10 kg közepes vagy jobb minőségű tápot, ha leosztod, nagyjából napi 120 ft-ra jön ki! Így a cicád rendben lesz emésztésileg, szőrileg, fogazatilag!
Ha nem akarsz külön költeni rá, akkor ne tarts macskát!
Pl.: a halak sem ennék meg a túrós tésztát, és a hörcsög sem enne csirkepaprikást! Mindnek külön kaját kell venni!
Gondolom orvosi ellátásra sem költenél.
Nem tudom tudod e, hány kisgyerek irogat ide naponta, mert a macskája beteg, de a szülei nem engedik, hogy orvoshoz vigye. El tudod képzelni, hogy játszódik le ilyenkor a gyerekek fejében? Mindenki írja neki, hogy vigye gyorsan, mert elpusztul, de nem engedik neki, mert "nincs pénz"! Nem tartom ezt jó gyereknevelésnek, hogy végig kell nézni, ahogy a macska kivérzik, kiszárad stb.... és mivel oltást meg semmit se kapna a macska, ez várna rá előbb utóbb vagy még előtte elütné egy autó,, mert ivarosan járná az utakat.
Elképesztő milyen emberek vannak!
És azt se hiszem el, hogy nincs napi 130Ft normális macskatápra, amit ki lehetne pótolni néha házikoszttal, de nem valami fűszeres, zsíros dologgal. Egyszerűen nem szereted az állatokat, vagy inkább fel sem fogod mit jelent egy állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!