Szokta valaki a macskáját vonaton/autóban utaztatni? Hogy bírja a cicus?
Van egy csini hordozója abban utazik, jól bírja a vonatot / autót egyaránt, nagyon szerencsés vagyok vele.
Mondjuk pici korától szoktatva is volt hozzá. Csendesen pihenget közben, nem hisztizik, nem próbál szabadulni, nézelődik, szaglászgat :)
A hordozóját annyira szereti hogy amikor megérkezünk az úti célhoz nem is engedi hogy eltegyem a szekrénybe, mert imád benne / körülötte játszani, napközben van olyan hogy abban alszik, tehát abszolút nem tart tőle vagy efféle.
Én elég sokat utazom vele mivel egyedül lakom így nekem nincs olyan hogy eltűnök 3 napra az isten háta mögé ha ahhoz van kedvem, mindig viszem magammal bárhová is megyek. Nagyon laza cica ilyen téren, minden új helyzetet nagyon könnyedén kezel. :)
Eddigi leghosszabb utunk Lengyelországig vitt minket, az több mint 6 óra volt kocsival.
Én úgy csinálom hogy aznap amikor utazunk akkor nem kap előtte enni. Amíg utazunk én nem etetem mert nem rizikózom meg hogy esetleg felkavarodjon a gyomra és hányjon a kocsiban vagy ilyesmi.
A cicák olyanok (már amelyeknek egészséges az anyagcseréje) hogy addig tudják tartani a vizeletet / kakit amíg egy ürítésre alkalmas lehetőség kínálkozik. Szóval nem fog a hordozójában maga alá csinálni, kibírja szépen amíg odaérünk.
Vízzel meg szoktam kínálni ha hosszú az út, de nem jellemző hogy kérne belőle.
A hordozóban megáll az anyagcsere teljesen :D Legalábbis én így fogom fel, sem befelé nem megy semmi sem kifelé :).
Hűűűű, köszönöm a segítséget :)
Nekünk szerencsére csak maximum 3 órás utakról lenne szó, de akkor az gyerekjáték a lengyelországi úthoz képest. Meg gondolom, ha kicsi korától szoktatva van, hogy utazik, akkor biztosan jobban viseli. Ez nálunk is így lenne.
Szia,
mi is gyakran utazunk Balatonra(1,2 óra), boxukban, nálunk reggeli akkor van, de nem kell se iszi, se eszi nekik (próbáltam..)Kiskoruk óta megy az utazás, otthon pedig elöl van a box, hogy ne mindig csak a negatív élmény (pl doki..) kötődjön hozzá, a nagyobbik többször alszik benne, én pedig bele szoktam dobálni neki szárazkaját,hogy pozitív megerősítés legyen. Idén nyáron Ausztriába utaztunk a cicákkal nyaralni, kb 5 órás út volt pihenőkkel, nem volt semmi, bár már elkezdtek hisztizni..
Mindig bekötöm övvel a dobozt, olyat vegyél, amit be lehet.
Előző cicámmal egyetemistaként kéthetente vonatoztunk, ill buszoztunk anno, ő nagyon nyugisan viselte,ő sem evett és ivott közben, wc sem volt soha.
Szóval otthoni gyakorlás után nyugodtan vágj bele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!