Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit adjak 3 hónapos kisciámnak...

Mit adjak 3 hónapos kisciámnak hogy hízzon?

Figyelt kérdés
Van egy 1 éves ivartalan kandúrom, és nemrég örökbefogadtam mellé egy kiscicát. Jó döntés volt, nagyon szeretik egymást. Csak hogy a kiscica nagyon vézna. Nem eszik egyszerre sokat, és hétköznapokon csak 2x vagy 3x tudom naponta megetetni. Nem tudok kitenni annyit hogy mindig legyen, mert a nagy megeszi előle. Így nagyon kis sovány szegényke, és korához képest szerintem elég kicsi. Jelenleg junior alutasakos kaján él, kap laktózmentes tejet, és vitamint is. Mit tehetnék még hogy jobban tudjon fejlődni?
2009. aug. 8. 19:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
52%
Próbáld a másiktól külön etetni.
2009. aug. 8. 19:42
 2/16 anonim ***** válasza:
62%
Rendszeresen féregtelenítve van? Ha férges az lehet oka a soványságnak.
2009. aug. 8. 19:44
 3/16 A kérdező kommentje:

Külön etetem őket, de akkor sem eszik sokat egyszerre. Otthagyja amit kiteszek elé.

Féregtelenítve volt x is miután befogadtam, és szobacica.

2009. aug. 8. 19:48
 4/16 A kérdező kommentje:
2x akart lenni. :)
2009. aug. 8. 19:49
 5/16 anonim ***** válasza:
67%
Amit előttem írtak, a féreghajtás nagyon jó ötlet, mindenképpen kapjon 2-3 alkalommal féreghajtót - mind a kettő!! A kicsinek én inkább valami jó minőségű tápot vagy magas hústartalmú konzervet adnék enni az alutasakos helyett, abban nem túl sok tápanyag van. A kajáját próbáld olyan helyre tenni, ahová a nagy nem fér be, csak a kicsi, hogy akkor ehessen, amikor akar.
2009. aug. 8. 19:50
 6/16 A kérdező kommentje:

Az bizztos hogy nem férgesek, azzal nem leht gond.

Én is gondoltam már erre, de nincs olyan hely a lakásban, ahova csak ő fér oda... Bár a nagy 7 kilós, mégiis mindenhova bepréseli magát.

Viszont az eledel váltás jó ötlet. Most Whiskast kap, mert nagyjából csak azt lehet kapni juniorban... De majd elmegyek egy szakboltba, ott biztos tudnak javasolni valamit. :)

2009. aug. 8. 19:54
 7/16 A kérdező kommentje:
Azért még várnék tippeket hízlaló cicafinomságokró. :)
2009. aug. 8. 20:17
 8/16 anonim ***** válasza:
75%
Adj neki macskatejet(boltokban lehet kapni kicsi üvegekben) vagy vegyél neki macskáknak készült jutalomfalatot, abban is sok a tápanyag.
2009. aug. 8. 20:31
 9/16 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem próbáld ki a Purina One macskatápot. Minden nagyobb boltban kapható. Középkategóriás táp és hús alapú, a cicák is szeretik.
2009. aug. 8. 23:22
 10/16 anonim ***** válasza:
64%

Nem lehet, hogy csak te látod véznának a cicát...?

Az én kismacskám kb. 4 hónapos, ugyancsak egy nagy mellé hoztam, aki ugyancsak eleszi előle a tápot. Engedi, hogy először a kicsi egyen, de utána beleeszik az övébe.

Az orvos viszont azt mondta, mikor kérdeztem, hogy nem túl vézna-e, és eszik-e eleget (napi kb. 1-1,5 alutálcát eszik), hogy rendben van a súlya, és eleget eszik.

Szóval lehet, hogy nem is vézna, csak a nagy mellett látod annak :)

2009. aug. 9. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!