Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ivartalanítás utáni duzzanat....

Bhell777 kérdése:

Ivartalanítás utáni duzzanat. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Csütörtökön ivartalanították az 5 hónapos nőstény kiscicámat. Rendben volt minden, hamar magához tért, játszott is már aznap este, evett, ivott. Másnap már kicsit bágyadt volt, gondolom fájt neki de a kedvével meg az evéssel továbbra sem volt gond. Tegnap este elkezdett neki picit megdagadni a seb, de nem nyalja, gallér van rajta, a viselkedésében továbbra sincs változás, eleget alszik, dorombol is, nem bánja ha megnézem a sebét sem. Mára kicsit nagyobb lett a duzzanat. Vajon mi lehet ez? Simán a műtét következménye vagy esetleg a belső varrás mozdulhatott el? Volt valakinek hasonló tapasztalat hogy nem rögtön a műtét után hanem később jött ez elő?
2012. okt. 15. 11:10
 1/9 anonim ***** válasza:
telemehetett a seb vér alvadékokkal, és savas gennyel. ez normális egy szintig. DE!!!!! senki sem modnja meg így látatlanban, hogy mi baja a kutyádnak. valószínűleg nem nagy a baj, de az állatorvosodat ha felhívod, fél perc alatt elmondja, hogy vidd vissza, megnézi, vagy megnyugtat hogy nincs semmi baj.
2012. okt. 15. 11:48
 2/9 anonim ***** válasza:

Azok a belső felszívódó varratok. Nekem most 3 lány macskámat is ivartalanították, mind a 3nak egyformán volt bedagadva a seb, úgyhogy teljesen normális. Varratszedéskor is még be volt dagadva, nem mondott rá semmit az orvos.

És nekik sem egyből, hanem pár nappal a műtét után.

2012. okt. 15. 11:49
 3/9 A kérdező kommentje:
az első válaszolónak írom hogy kiscicám van :) és tudom hogy így látatlanban nem könnyű válaszolni, természetesen felhívtam már az orvost is, vissza is viszem csak nyugtalan vagyok, és gondoltam ha másnak is volt hasonló tapasztalata esetleg tud valami megnyugtató magyarázattal szolgálni :)
2012. okt. 15. 11:53
 4/9 anonim ***** válasza:
egyedi esetek, tragédiák mindig vannak. azonban ha egészséges volt a macska a műtét elött, szinte esélytelen hogy most komolyabb baja legyen ettől, főleg ha vissza viszed az orvoshoz és figyelsz rá. :) bár minden állat olyan gazdikat kapna, mint ahogy figyelünk rájuk :(
2012. okt. 15. 11:56
 5/9 A kérdező kommentje:

A második válaszolónak köszönöm a hozzászólást, ez megnyugtatott kicsit, remélem az orvos is ezt mondja majd :)

A harmadik válaszolónak pedig: igen teljesen egészséges volt előtte és most sem tűnik rossz kedvűnek, nem is látom rajta hogy fájna neki, az orvos a legbiztosabb csak estig még sok idő van és megijedtem, nagyon szeretem a cicáimat, mindent próbálok megadni nekik :)

2012. okt. 15. 12:00
 6/9 blackcats ***** válasza:
Biztos minden rendben van a cicusoddal, ha eszik, játszik, dorombol és nem levert nagy gond nem lehet :-)Az én cicusomnál nem volt ilyen tünet, de hozzá kell tennem, hogy extra áron ivartalanították! Drukk a pici cicafülnek :-)
2012. okt. 15. 14:18
 7/9 anonim ***** válasza:
begyulladt neki.Pár hete ez volt nálunk is.Ilyenkor kap antibiotikumot a fertőzés elkerülése végett és nekünk kenni kellet kék krémmel+előtte betadinos tisztítás.
2012. okt. 15. 14:21
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm blackcats :) Remélem minden rendben lesz a kisbabámmal!

Az utolsó válaszolónak is köszönöm, a cica műtét után közvetlenül kapott antibiotikumot a gyulladás megelőzése végett, de ettől még könnyen meglehet hogy ez a gond, majd este kiderül a dokinál!

2012. okt. 15. 14:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Kisebb duzzanat kb. két hétig normális velejárója a műtétnek.
2012. okt. 15. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!