Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy vegyem rá anyát, hogy...

Hogy vegyem rá anyát, hogy legyen egy cicám? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok.12 éves lány vagyok.1 éve még egy gyönyörű családi házban laktunk, ott volt egy imádott cicám.Puszilgattam,ölelgettem annak ellenére hogy kinti cica volt,és a koszban futkározott.Sajnos amikor ide költöztünk (panellakás 6. emelet..) akkor meg kellett válnunk tőle, így anya munkatársához került.Egyszer látogattuk csak meg, mivel falunk lakott.Ennek az évnek az elején anya munkatársa mondta anyának, hogy a cica meghalt. Teljesen begolyóztam,öngyilkos akartam lenni ahogy megtudtam hogy az én drágaságom meghalt.Sokat gondolok rá, és 2 napja már csak vele álmodom.Annyira szeretnék még egy cicát.Már van egy aranyhalam, ami nem olyan kicsi és szoktam is vele beszélgetni mert annyira imádom az állatokat..és nehéz lenne csak úgy odaadni valakinek, pedig muszáj lenne ha szeretnék cicát. Nagyon kicsi helyen élünk, mindössze 2 szobás ez a lakás, és 5-en vagyunk (anya,papa,mama,húgom,én). Már így is 3-an vagyunk egy szobában, plusz a halam is. Én akkor is szeretnék egy cicát de senki nem engedi.Olyan jó lenne, hogy amikor hazamegyek egy édes cica vár és megölelgethetem.Amúgy is minden nap sírok valamiért..és egy cicától jobb kedvem lenne. Az anyagiakkal nincs is gond.De egy cica nem foglal sok helyet, nem? Mondanátok érveket, amivel meg tudom győzni anyuékat?

Zsebpénzt nem kapok, pedig ha kapnék akkor meg tudnám vásárolni a cica dolgait (alomtál,tálkák,stb.), és a cicát is beszerezném valahonnan :D

2012. okt. 5. 09:15
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
az utolsó ötlet jó, látni fogják hogy nem hülyeségre költöm a pénzt. csak akkor majd leordibálják a fejem hogy itt nem lesz macska -.-" :(
2012. okt. 5. 14:50
 22/29 anonim ***** válasza:
Sajnos bármennyire is nehéz, néha ha valamit nagyon szeretnénk, el kell viselnünk a konfliktusokat. Én is rettentően féltem, hogy apa leordítja a fejemet, hogy nem lehet macskám, de elmondtam neki, hogy szükségem van egy cica szeretetére, meg hogy én gondoskodom róla, és elfogadta:)
2012. okt. 5. 14:55
 23/29 anonim ***** válasza:
50%

Istenem, mégis hány évesek itt a válaszadók? Normálisak vagytok? Minek biztatjátok fel a kérdezőt, amikor megtiltották neki a macskát? :S

Kérdező! Legyen benned annyi tisztelet a családod iránt, hogy ha ők nem szeretnék, akkor NE vidd oda a macskát a tudtuk nélkül! Egy két szobás lakás 5 emberrel NAGYON KICSI egy macskának, nem beszélve arról, hogy NINCS JOGOD rákényszeríteni a családod egyik tagját sem, hogy akaratuk ellenére együtt éljenek egy állattal!

Ha egy kétszobás lakásban nyomorogtok öten, biztos vagyok benne, hogy nem annyira rózsás az anyagi helyzetetek... A macska sok pénzbe kerül, havonta venni kell neki almot és tápot, be kell neki adatni a megfelelő oltásokat (1 db kombinált oltás 9 ezer ft!!!). Ha nem oltatod be könnyen lehet beteg, és a kezelése szintén nagyon drága, vagy akár meg is halhat. Ivartalanítani is KELL, ami szintén nem olcsó.

Nekem két ivartalanított macskám van egy elég nagy házban, és hiába takarítok rendszeresen, minden tiszta szőr, és hajnalban már nem lehet tőlük aludni, mert nagyon hangosak.

Mégis mit fogsz csinálni, ha odaviszed a macskát, és anyukád kiteszi az utcára, vagy megmondja hogy tüntesd el a lakásból? Amikor gyerek voltam, az egyik barátnőm csinált ilyet, mert azt hitte hogy ha már ott lesz a cica, akkor már nem lesz szívük kitenni a szüleinek. Hát rosszul hitte...

2012. okt. 5. 16:45
 24/29 anonim ***** válasza:
Én (5, 14, 15) speciel 51 éves vagyok, de hogy jön ez ide? Nekem is van egy családom, épp 12 éves a gyerekem mint ez a kislány, és van két cicánk, egy kutyánk, két papagájunk, akváriumunk, korabban 1 lovunk is volt. Minden kezelhető, ha akarjuk. Néha a szívére is hallgatnia kell az embernek, nem csak az eszére. Ha az én gyerekem ennyire vágyna valami ilyesmire, biztosan megadnám neki...
2012. okt. 5. 18:02
 25/29 anonim ***** válasza:
44%

Ott a pont!:)

Én amúgy 14 éves vagyok, és minden hülyeségre gondolhattam volna, hogy úúristeeen egy légtérben egy állattal, aki kakil, egy ágyban aludni vele! Hát szööörnyűűű.

De képzeld el kedves kommentelő, én eddig mindig úgy mentem haza, hogy egyedül vagyok abban a szobában, be sem akarok menni. És most ott van egy pici cica, aki örül nekem, ahányszor csak vele vagyok, és szeret. Ez a legfontosabb. Ha valaki ennyire vágyik egy kis állatra, akinek elmondhatja a problémáit, és ölelgetheti, akkor szeretetre vágyik.

Én is ha szülő lennék, mindent megadnék a gyermekemnek, hogy boldog legyen...

2012. okt. 5. 18:52
 26/29 anonim ***** válasza:
44%

"Nekem két ivartalanított macskám van egy elég nagy házban, és hiába takarítok rendszeresen, minden tiszta szőr, és hajnalban már nem lehet tőlük aludni, mert nagyon hangosak. "

ez nevelés kérdése... Mármint az hogy hangosak reggel. Az én cicám két hónapos, három napja van nálam, és megtanulta, hogy amíg én alszom, addig ő is csendben van.

2012. okt. 5. 19:02
 27/29 anonim ***** válasza:
44%

Lehet hogy te megadnád neki, de had döntse már el a kérdező édesanyja, hogy ő megadja-e neki! :S Nagy felelőtlenség ilyesmire buzdítani egy gyereket úgy, hogy közben otthon tiltják neki.

Kedves 14 éves, te meg kőkemény 2 hónap után ne oktass a macskanevelésről! :) Több, mint 10 éve van macskám, úgyhogy talán kicsit jobban értek hozzájuk mint te.

Ja igen, és amint a kérdező leírta, ő nem egyedül van a szobában, hanem hárman vannak...

2012. okt. 5. 21:31
 28/29 anonim ***** válasza:

Pár hete halt meg a 16 éves macskánk, és előtte és közben volt nekünk négy.

Nem 3 nap után oktatok, kiskorom óta állatokkal vagyok körbevéve ;) És had tegyem hozzá, hogy mindegyik jól nevelt volt.

És én azért buzdítottam, mert velem is ez volt a helyzet. ennyi.

2012. okt. 6. 07:36
 29/29 A kérdező kommentje:
figyi, mindennek van oka. mielőtt csak 'dobálózol a szavakkal', kérdezz, ne csak írj. azért kellett elköltöznünk az 5 SZOBÁS CSALÁDI HÁZUNKBÓL, mert eddig autóval vittek suliba, de amikor 6. osztályos lettem akkor már nem lehetett megoldani mert a papa túl idős hogy vezessen, anya meg folyton dolgozik. szóval ideköltöztünk hogy 2 percnyire legyen az iskola és egyedül el tudjak menni, ugyanis a régi házunktól az iskola 20 percnyire volt/van.
2012. okt. 7. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!