Hogy tegyem ki a macskát az ágyamból?
Nekünk egy kutyusunk van, nem cicus. Ő is egy időben felugrott az ágyra, feküdt a fejemre és tök jól elvolt ott magának. Aztán 1-2 ilyen után megfogtam és leraktam az ágy végére.
Szerintem csináld azt,hogy olyankor fogod és lerakod az ágy végére, ha kell 20-szor is csináld meg.
Ha kicsi korában odaszokott, aligha tudod kitenni.
Egyet tudni kell a macsekról.
A macskafélék egyedül élő állatok, kivéve az oroszlánt, akik "nagy családban" élnek (és sokan nem tudják, de a nőstények vadásznak, a hímek őrzik a kicsiket).
Ellentétben a kutyákkal, akik a falkavezért keresik és követik, a macska EGÉSZ ÉLETÉBEN az anyját keresi. Teljesen mindegy, férfi vagy nő, akihez hozzászokott, hogy enni ad neki, inni ad, játszik vele, simogatja (nála ez az anyai nyalogatást idézi), az az ember lesz az anyja. Ha az ágyba szokott, akkor az anyai almot keresi egész életében. (Ha ráadásul sziámi is, az még inkább kötődik az emberhez).
Nem nagyon tehetsz semmit, pici korától kell a kosarához szoktatni. Megpróbálhatod, nagyon kicsi a valószínűsége, hogy elszokik onnét, persze erőszakot alkalmazhatsz, de ezt nem feltételezem (verés,és egyéb állatságok és bűncselekmények.)
Hadd mondjak egy kedves viccet erre.
"Itt van ez az ember. Enni ad nekem, inni ad nekem, szállást ad nekem, játszik velem, ő az Isten!" - gondolja a kutya.
"Itt van ez az ember. Enni ad nekem, inni ad nekem, szállást ad nekem, játszik velem, ÉN vagyok az Isten!" - gondolja a macska.
Ez van.
A macska az "önmagában való szépség". Azért tartjuk, mert kedves, szép, megnyugtat (ez orvosilag is igazolt), és igazán nem kér semmit, csak egy kis szeretetet. Miau. (az én macskám ezzel egyetért.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!