A macskák meg szokták érezni, ha gazdájuk beteg, szomorú, depressziós?
Látszik, hogy a másodiknak nem volt macskája, nem is értem, az ilyen minek válaszol.
Amúgy igen, megérzik. Amikor valami bajom van, még az amúgy nagyon vad és akaratos lánymacskám is hozzám bújik.
Igen.
Illetve a testünk kémiai változásait érzik meg. Az izzadtság összetételének megváltozását, stb.
Az én macskám pl. ha beteg vagyok (fizikailag mármint), nem nagyon jön a közelembe, elég távolságtartó lesz.
Ezért soha nem tudnék haragudni rá, azért van mert a macskák a vadonban magányos állatok és a vérükben van hogy a túlélésért nem szabad hogy megbetegedjenek. Így nem fognak bújni az emberhez amikor az beteg, a túlélési ösztönük azt diktálja hogy eltávolodjanak a beteg élőlénytől, nehogy megfertőződjenek.
Van olyan cica nem is egy, amelyik a beteg gazdi ágya mellett marad, virraszt vele, dorombol, bújik, persze. Csak épp az enyém nem ilyen, pedig amikor egészséges vagyok akkor le sem lehet vakarni rólam, valamint meggyőződésem hogy a macskám félig kutya. :)
Ha szimplán szomorú vagy levert vagyok akkor belém bújik, mert ugye az lelki eredetű gond, nem fizikai. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!