Fel tudok nevelni 4 kiscicát?
A tejpor ára , most néztem neten olyan 1-2 ezer forint körül mozog 300 g-os kiadásban. Ez elég drága :S Szerintem hónap elejéig kibírják kecske tejen és majd ha kapsz pénzt veszel nekik tápszert.:)
2012. szept. 22. 22:44
12/25 A kérdező kommentje:
A tejport hogy kell beadni nekik? És nincs olcsóbb? kecsketejet nem tudok szerezni! :((( vmi más megteszi? :'( :O
A fecskendő és pipetta helyett van jobb: orrcseppentős műanyag üveg (szóval, amiben az orrcsepp van). Nem túl drága, nálunk 30 Ft volt darabja a patikában. Teletöltöd kész tápszerrel és egy evésre elég. Egyébként tökéletesen megfelel a boltokban kapható laktózmentes UHT tej, hidd el a "macskatápszer"-ben sincs más, mint abban. Csak langyosítsd meg etetés előtt. Esetleg, ha úgy látod, hogy a cicáknak szorulásuk lenne tőle, tegyél hozzá egy kis kávétejszínt... Ilyenkor még sokszor (napi 5-6X is) esznek...
A későbbiekben (kb egy hét múlva) próbálkozhatsz kis kefírrel, joghurttal, de csak naponta 1X.
2012. szept. 23. 09:14
14/25 A kérdező kommentje:
a fecskendőből nem tudom kivenni a tűt mert már olyan modernek meg stb... Tej is csak pár csepp menne bele ha tudnék bele önteni,mert már a mai dolgok nem olyanok mint régen...
Szerintetek hol tudok venni olyan cumisüveget aminek sokkal kisebb a szája mint a normálisnak? Vagy cicacumisüveget? tehéntej jó felhígítva? vagy natúr joghurt felhígítva? vagy ilyenek? És a kamillatea tejben jó? Nagyim mondta. A szemüket kamilla teával szoktam törölgetni,..,
Itt van egy videolink, remélem, hasznos lesz. A mi cicánkat így neveltük fel - illetve ez a mi cicánk kb ennyi idősen...
Hétfőn menj el egy gyógyszertárba, és ott lehet kapni ilyen orrcseppes üveget...
* Automatikusan eltávolított tartalom.2012. szept. 23. 10:59
16/25 A kérdező kommentje:
köszi a videót.a cicáim SOKKAL kisebbek!!! És fogkefével kell dörzsölgetni a lába alatt?? utána rögtön pisili meg kakilni fog???????
elég egy nedves törlőkendő vagy törölköző. A tej semmiképp ne legyen tehéntej, ha nagyon nem tudod megoldani, kézmeleg vízben oldj fel porállagú kávétejszínt és keverj hozzá kevés vajat. Nálunk a kiscicák 2 hetesen ezért gyilkolták egymást. Esetleg hogy megkapják a kellő vitaminokat pár csepp bérescsepp is jót tesz nekik, meg legen bent nekik valami, amihez tudnak bújni. Egy-két óránként rájuk kell azért nézni, de nem olyan nehéz felnevelni őket.5-6 hetesen turmixolhatsz bele nekik majd alutasakos junior cicakaját, azt nagyon fogják szeretni
2012. szept. 23. 15:00
A fogkefe sokkal praktikusabb megoldás, mint a törlőkendő. Nem szabad vele persze erősen, csak éppenhogy simogatni a combja alját és a hasát.. Ki kell tapasztalni, ha a pisi megy, akkor a kaki is fog. A kávétejszínnek nevezett porban nem sokminden van csak növényi zsiradékok + színezék + mindenféle állományjavító stb (mondom ezt mint ABC eladó, szóval tanultam). Akkor inkább a feles forralt tej... később persze, ha nem lesz hasmenésük fokozatosan lehet emelni a tejadagot és csökkenteni a vizet.
2012. szept. 23. 16:23
19/25 A kérdező kommentje:
akkor tej hígítva vízzel?
20/25 A kérdező kommentje:
kamillateát főztem és azt raktam bele a tejbe.Nagymamám szerint ez jó a hasmenés ellen.
Kapcsolódó kérdések: