Mennyi idős kortól lehet nőstény macskát ivartalanítani?
Figyelt kérdés
Az állatorvos azt mondta, hogy meg kell várnunk az első tüzelését, és utána. Ez igaz? Nem lehet előbb? Most 4 hónapos a cica.2012. szept. 21. 11:41
1/11 anonim válasza:
Nem kell megvárni.Akár most is lehet ivartalanítani,de az én véleményem,hogy 6 hónapos kortól jobb.
2/11 anonim válasza:
A mienk 6 hónapos kora körül volt.
(Azért mem tudom, pontosan, mert menhelyről hoztuk kiscicaként. )
3/11 anonim válasza:
Változó, hogy mit javasolnak az orvosok. Találkoztam olyannal, aki 3 hónapos kortól javasolta, valaki pedig 8 hónapostól.
Az enyém most 5 hónaposan lett ivartalanítva.
Jobb, ha nem tüzel, mert felvehet rossz szokásokat.
4/11 Vicuska87 válasza:
Ez kamu!
Az enyém, elérte az 1 kg-ot, és meg lett műtve, ma 7 hónapos és minden rendben!
5/11 anonim válasza:
Ha tüzel, akkor megdagad a petefészek, méh, nagyobb vágást kell ejteni, jobban megviseli az állatot.
Minnél kevésbé vannak kifejlődve ezek a szervek, annál kevésbé viseli meg az állatot.
7/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat. Panelcica ugyan (tehát titkos kandúr-randi kizárva), azért nem szeretném hallgatni a vernyákolását...
2012. szept. 21. 21:29
8/11 anonim válasza:
Minden esetben hasznos az ivartalanítás.Az enyémet 7 hónaposan fogadtuk be,8 hónaposan lett ivartalanítva.
10/11 anonim válasza:
4/9 igazad van. Külföldi országokban, ha a cica elérte az 1 kg sulyt. ivartalanitják. Ebből nem volt probléma, petefészek és méh eltávolitás, és ugye, ami nincs, az nem betegszik meg.Már nálunk is igy ivartalanitanak orvosok, főleg aki külfödön dolgozott, van tapasztalata. az 1 kg suly változó, le kell mérni a cicát.Hamarabb gyógyul, nem viseli annyira meg a mütét.Az USA-ban dolgoztam, 15 éves tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!