Mikor érdemes ivartalanítani (nőstény) cicámat?
Tavaszi születésű cica. Azon tanakodunk mikor is lenne érdemes, de azt se tudjuk hány hónapos kortól lehetne.
Az is közbeszól hogy kinti cica és tartunk attól hogy nagyon hideg lenne kint neki, addig ameddig lábadozik. De félünk attól, hogy tavasszal meg már késő lenne...
6 hetes kortól??? gratulálok.
Műtsünk meg egy kiscicát, aki még alig szopik, és gyakorlatilag ki sem fejlődött az ivarszerve.
7 HÓNAPOS kortól ajánlott.:)
Ha tavasz eleji, akkor már érdemes műttetni, ha végi, még várhattok decemberig.
Ha kinti cica, a műtét után pár napig mindenképpen tartsátok bent és figyeljétek, hogy ne piszkálja a sebét!
(Ajánlott nem szőnyegre tenni, mert jó eséllyel fog hányni a műtét után.)
Ja, és szédülni is fog, tehát ne asztalra tegyétek...:)
Nem, nem tévedés. 6 HETES kortól már lehet műteni őket mind a kutyákat, mind a cicákat. Cicáknál igazából az a fontos, hogy az 1 kilogrammos súlyt elérjék, mert ettől lehet biztonságosan bealtatni őket. Ezt általában 3 hónapos kor körül szokták elérni, ezért ez az ideális életkor a műtéthez. De mindenképpen még az ivarérés előtt történjen meg a műtét, vagyis legkésőbb 6 hónapos korig. Vagyis most minél hamarabb vidd el. Nézz utána, a Zöld Zebránál talán még tart az akció. Az ivartalanítás ideális időpontjáról pedig itt lehet olvasni:
állatorvos:
"Magam is sokszor végeztem korai ivartalanítást, amíg az Egyesült Államokban praktizáltam, így "első kézből" tudom, hogy ebben az életkorban a műtét valóban könnyebb és gyorsabban végrehajtható, mint a felnőtt állatokon. Az ilyen fiatal kölykök altatása ugyan speciális ismereteket és felszerelést igényel, de a sebgyógyulás rapid, a műtéti komplikációk esélye pedig egészen minimális. Ezek a kölykök néhány órával a műtét után ugyanúgy játszanak, mint előtte. Itthon mégis sokan gondolják, hogy barbárság ilyen fiatal állatokat operálni, mert nincsenek tudatában annak, hogy milyen könnyen viselik el a beavatkozást, szemben az idősebb állatokkal. Ezért téves aggály az, hogy "embertelenség bébiket műteni", a valóság ennek pont a fordítottját mutatja: embertelenség nem vagy csak későn operálni!"
KÖSZ A LEPONTOZÁST, KÖSZI, TÉNYLEG !!! AZ EMBER ITT SEGÍTENI AKAR ÉS EZ A HÁLA........ PFFF
köszönöm a válaszokat mindenkitől ma visszük el ivartalaítani. Remélhetőleg jól fogja majd viselni :)
És... bárki is pontozott le én nem voltam köztük... Tanultam is belőle, mert én se tudtam hogy ilyen korban is lehet ivatalanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!