Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mikor érdemes ivartalanítani...

Mikor érdemes ivartalanítani (nőstény) cicámat?

Figyelt kérdés

Tavaszi születésű cica. Azon tanakodunk mikor is lenne érdemes, de azt se tudjuk hány hónapos kortól lehetne.

Az is közbeszól hogy kinti cica és tartunk attól hogy nagyon hideg lenne kint neki, addig ameddig lábadozik. De félünk attól, hogy tavasszal meg már késő lenne...

2011. nov. 13. 13:33
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
6hetes kortól már nyugodtan lehet :) úgyhogy amikor jónak látjátok, lehetőleg, minél előbb :)
2011. nov. 13. 13:43
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

6 hetes kortól??? gratulálok.

Műtsünk meg egy kiscicát, aki még alig szopik, és gyakorlatilag ki sem fejlődött az ivarszerve.

7 HÓNAPOS kortól ajánlott.:)

Ha tavasz eleji, akkor már érdemes műttetni, ha végi, még várhattok decemberig.

Ha kinti cica, a műtét után pár napig mindenképpen tartsátok bent és figyeljétek, hogy ne piszkálja a sebét!

(Ajánlott nem szőnyegre tenni, mert jó eséllyel fog hányni a műtét után.)

Ja, és szédülni is fog, tehát ne asztalra tegyétek...:)

2011. nov. 13. 14:29
 3/10 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem az első félreírta gondolom 6 hónaposra gondolt de amúgy 6-7 hónapos kortól szokták ivartalanítani.Ha kinti cica akkor addig amíg lábadozik addig tartsd bent szerintem és csak utána engedd ki:)
2011. nov. 13. 15:02
 4/10 anonim ***** válasza:
61%

Nem, nem tévedés. 6 HETES kortól már lehet műteni őket mind a kutyákat, mind a cicákat. Cicáknál igazából az a fontos, hogy az 1 kilogrammos súlyt elérjék, mert ettől lehet biztonságosan bealtatni őket. Ezt általában 3 hónapos kor körül szokták elérni, ezért ez az ideális életkor a műtéthez. De mindenképpen még az ivarérés előtt történjen meg a műtét, vagyis legkésőbb 6 hónapos korig. Vagyis most minél hamarabb vidd el. Nézz utána, a Zöld Zebránál talán még tart az akció. Az ivartalanítás ideális időpontjáról pedig itt lehet olvasni:

[link]

2011. nov. 13. 16:17
 5/10 anonim ***** válasza:
A fenti rendelőt egyébként minden pesti vagy Pest környéki kutya-cica tulajdonosnak melegen ajánlom, főleg ivartalanításhoz. Nagyon jól műtenek, jó technikával. Nagyon pici és szép a seb, könnyen gyógyul. Én cicával voltam ott, de láttam náluk olyan 5 hónapos kislány kutyát, akit 4-5 nappal előtte ivartalanítottak. Ha nem látom a hasán a sebet, nem jövök rá, mert a kutyán semmi sem látszott.
2011. nov. 13. 16:23
 6/10 anonim ***** válasza:
71%
köszi 88% fel is pontoztalak, engem meg szépen lepontoznak ezek a tudatlanok... -.-
2011. nov. 14. 16:45
 7/10 anonim ***** válasza:
80%

állatorvos:

"Magam is sokszor végeztem korai ivartalanítást, amíg az Egyesült Államokban praktizáltam, így "első kézből" tudom, hogy ebben az életkorban a műtét valóban könnyebb és gyorsabban végrehajtható, mint a felnőtt állatokon. Az ilyen fiatal kölykök altatása ugyan speciális ismereteket és felszerelést igényel, de a sebgyógyulás rapid, a műtéti komplikációk esélye pedig egészen minimális. Ezek a kölykök néhány órával a műtét után ugyanúgy játszanak, mint előtte. Itthon mégis sokan gondolják, hogy barbárság ilyen fiatal állatokat operálni, mert nincsenek tudatában annak, hogy milyen könnyen viselik el a beavatkozást, szemben az idősebb állatokkal. Ezért téves aggály az, hogy "embertelenség bébiket műteni", a valóság ennek pont a fordítottját mutatja: embertelenség nem vagy csak későn operálni!"

[link]

KÖSZ A LEPONTOZÁST, KÖSZI, TÉNYLEG !!! AZ EMBER ITT SEGÍTENI AKAR ÉS EZ A HÁLA........ PFFF

2011. nov. 14. 16:50
 8/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat mindenkitől ma visszük el ivartalaítani. Remélhetőleg jól fogja majd viselni :)

És... bárki is pontozott le én nem voltam köztük... Tanultam is belőle, mert én se tudtam hogy ilyen korban is lehet ivatalanítani.

2011. nov. 29. 12:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Én az USÁ-ban dolgoztam cicamenhelyen, 15 évig. Mikor a cirmó eléri az 1 kg-os sulyt, mehet ivartalanitásra. Néha meg kell mérni, mársok országban ez a gyakorlat. Persze a macsek legyen egészséges, fejlett, van ahol megnézik a szivét, az altatás miatt. Igy sokkal kevesebb trauma éri a mütét miatt, petefészkeket és méhet is ki kell venni, igy életében ezen a területen nem lesz beteg.Sajnos nálunk a dokik még ebben nem gyakorlottak, és lebeszélnek. Pedig megvan már mindenük a lánycicáknak, olyan édes kis pici nemiszervük van. Néha mutatnak a You Tubon is ilyen felvételt. a sok cica mind gyönyörű nagy macsek lett, nagyon cukik.!
2023. febr. 23. 20:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Hozzátenném: nálunk is ivartalanitanak 1 kg feletti sulyu cicákat, Itt ha akarsz venni egy komoly tenyészretből cicát, 3 hónaposan eladók, ivartalanitottan. Ezek magyar tenyésztők!
júl. 12. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!