Új, befogadott, kinti házi cicának hol és hogyan készítsek kuckót télre a hidegek ellen?
Szerintem fáskamra vagy ilyesmi hely megfelelő, vagy valami védett, ahová nem esik be az eső/hó. Oda betehetsz egy kosarat (papírdobozt nem ajánlom, mert hamar elhasználódik) rongyokkal kitömve, de az enyémek szeretik a szárított füvet is (nézd át, nincs-e benne tüske, piszok, bogár stb.)így a kosarukat is azzal tömtem ki.
De igazából mindegy, mert a macska talál magának helyet, az én cicáim is kintiek és mindig behúzódnak valahová, szóval nem fog megfagyni a macska. :)
De ha most fogadtátok be akkor érdemes legalább 2 hétig bezárva tartani (akár garázsba, vagy valahová, ahonnan nem tud kijönni), oda gyakran bejárni megsimogatni, ott etetni stb. Azért, hogy megszokja, hogy ott él, ne szökjön el.
szia!
Szerintem felesleges fekhelyet készíteni, enyém 100%, hogy nem oda feküdt bele,hanem ahová ő akart...
Köszönöm a kedves válaszokat.
Közben odáig eljutottam, hogy egy jó vastag falú kartondobozt kibéleltem,aljára hungarocell, bele sok pokróc. A faházat választottam, ott bújósabb, védettebb. Azóta ott etetem, hagy szokjon oda...bár a dobozkától idegenkedik még, de néha dobok bele kis finomságokat, azért bemegy, kieszi...szóval télig még barátkozunk vele....de hallottam én is, hogy a macsekok öntörvényűek, nem mindig fekszenek oda, ahová mi gondolnánk, hogy jó lenne...:)
Egyébként nem kiscicáról van szó, hanem a szegény elhalálozott idős szomszéd nénike ittragadt cicájáról,őt fogadtuk be, ragaszkodik a környékhez, nyugodt, dorombolós, ismeri a terepet, enni is mindig jön, ha hívom akkor is...egyébként a konyhai teraszajtó elé vert tanyát, pedig az elég huzatos is, de annyira ragaszkodós, hogy megszerettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!