Az állat orvosi patikában meglehet venni az összes oltást jóval olcsóbban, mintha egy állatorvos adná be az állatnak. Ha megveszem az "anyagot" akkor ugyanúgy bepecsételhetik nekem a kis könyvébe?
Van nálunk egy állatorvosi rendelő, egy hozzá tartozó patikával, ahol meglehetne venni a cicák oltásait.
Egyet már vettem, 1500ft-ért, és mivel anyukám fönővér ezért tudd is szúrni, így ő adta be neki.
Na már most, ezt az orvos lepecsételi nekem a könyvébe?
Mert nálunk egy sima vizsgálat és oltást 5000-től felfelé attól függ milyen betegségre utaló jelet vél felfedezni az állaton, és én imádom a cicáimat de igen sokallom kicsit.
Nem a pénzt sajnálom az állatra, hanem mert egyszerűen a számlákra kell már legtöbbet költenem, így ez a megoldás jutott eszembe.
Ha megveszem az oltóanyagot ami kell, akkor az belekerülhet valahogy a könyvébe?
Értem. Mondjuk gondoltam is.
De hallottam olyan lehetőségről is, hogy én megveszem az oltó anyagot, és állatorvos adja be. Az mennyire lenne olcsóbb?
Ezt ugye nem gondolod komolyan?
Oltsd nyugodtan, de ne várd el, hogy az orvos a te munkádért felelősséget vállaljon!
És ha valami baja lesz, és az ő pecsétje van ott? Akkor őt veszik elő, és pedig nem is csinált semmit!
Tisztább látásért:
Egy állatorvoshoz járok, aki egyben a patikus. Vagyis az előtérben van egy várakozó helység, és a patika maga. Ott lehet megvenni az oltásokat.
S ugyanaz a pasi egyben állatorvos is.
Vagyis ha tőle veszem meg, de ő adná be, akkor nem vállal elvileg semmilyen felelősséget, mert mindig mondja nekem, melyik oltás kéne, de talán így olcsóbb.
Viszont a kutyámat is elvittem hozzá beregisztrálni a rendszerbe, németjuhász, szuka, kölyök.
Ránézett, megállapította h milyen fajta, nőstény-e kora, stb... s ez került nála 5500ft-ba. + az oltás ára...
Lehet, hogy nem nagy pénz, de nem tudom ti milyen világban éltek, ahol most bocs a durva kifejezésért, de az emberek is alig tudják fent tartani magukat, nem még az állatokat.
Én vagyok elég becsületes, és ha már elvállaltam őket akkor nem dobom menhelyre, sem utcára és ahogyan tudom megadok nekik mindent. S lehet, neked csak pár ezer forint, de igenis van, mikor a cicák kapnak enni és a kutya is, de én nem. Sajnos ez van, ezért keresem a megoldást.
A tisztelt állatorvosod a patikusi engedélyét veszélyezteti azzal, hogy vényköteles oltóanyagot orvoson kívül másnak is elad.Oltani csak orvosnak van joga. Hiába van akár humán orvos ismerősöd. Neki sincs orvosilag engedélye állatot oltani , mivel a szabály szerint nem is juthat oltóanyaghoz.
Az, hogy némely állatorvosok akár az ismert tenyésztőnek odaadják az oltóanyagot és az beadja, igen erősen szabálytalan. Vontak már el emiatt orvostól praktizálási engedélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!