Vakaródzik a cica és sebes a bőre, mitől?
Vidd el, az a legbiztosabb.
Lehet rüh is.
mielőtt lehurrogtok 16 éve van macskám, kinti és benti is...szóval tudom miről beszélek!
ha kinti cicc megeshet, hogy csak megkarcolta magát egy ággal (nálunk szeretnek a rózsának dörgölőzni ami, mint tudjuk tüskés) vagy összeverekedett egy másik cicával és az megkarmolta. nálunk is ilyen okai szoktak lenni a kisebb sebeknek. és mivel macskából van, vakarja ahogy gyógyul :) többnyire maguktól meggyógyulnak az ilyen sérülések.
azt viszont erősen kétlem, hogy rüh vagy gomba lenne a háttérben, mert ezektől többnyire előbb kihullik a szőr és utána sebesedik ki a bőr, na és persze nem havonta jönnek elő a rüh vagy gomba jelei -.-
előfordulhat bolha allergia is, egyik macskámnak ez a baja. nem kell, hogy bolhája legyen...elég egy átutazó "vendég" aki megcsípi és máris sebes a bőre és viszket neki...
valamint megeshet, hogy kullancs volt ott és kikaparta magának. nálunk már volt ilyen, egy fél kullancs a seb melletti szőrre rászáradva árulkodott arról, hogy mi történt.
aloe vera levelének nedve többnyire segít a cicák sebein is. legalábbis nálunk sokat segít az ilyen apró sérüléseken.
persze egy állatorvos okosabb, mint én...szóval ha egyik opciót se tartod valószínűnek orvossal nézesd meg. de szinte biztos, hogy nem rüh vagy gomba ugyanis akármilyen hihetetlenül is hangzik, egyik sem túl elterjedt betegség manapság.
esetleg még atka lehet, kis fehér mozgó izék a szőrön és a bőrön. 1-2 alapos bolhasamponos pancsi segít a helyzeten. bolha gondon szintúgy. persze csak gyógyult sebbel!
Köszönöm a hozzáértő választ! Már megjártuk az orvost, mert kicsit megijedtem, hogy tényleg komolyabb, kezelést igénylő baja van a cicámnak. Nem kijárós (8.on lakunk), így az élősködők gyakorlatilag kizártak. Az orvos átvizsgálta, nem talált semmit. Kaptunk viszont egy szteroidos injekciót, amitől nem fog vakarózni. Azt mondta 1 hét múlva menjünk vissza kontrollra és akkor megbeszéljük a továbbiakat. Ő allergiás reakcióra gyanakszik, többet viszont nem tudott mondani. Nem tudom milyen olyan hatás érhette a cicát, ami eddig nem... nem volt ételváltás, itthon a tisztítószereket sem cseréltük le másra. Mondta doki, hogy akár porra vagy pollenre is lehet allergiás. Van nagy erkélyünk, kint szoktak lenni sokat 1 nap, úgyhogy mondjuk a pollenallergia nem annyira elképzelhetetlen.
Egyébként azt mondta, hogy nem súlyosak a tünetek, nem kell izgulni, de azért aggódom egy kicsit, hogy mi l esz 1 hét múlva..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!