Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Most mit tegyek?! (kiscica)

Most mit tegyek?! (kiscica)

Figyelt kérdés
Tegnap délután találtam egy kiscicát. Ahol találtam, már 1-2 napja ott volt, mert apukám is látta. Annyira megsajnáltam, hogy hazavittem. Szerintem olyan 3-4 hetes lehet. Vannak fogai, és a szemei is nyitva vannak, csak csipásak. Miután hazavittem, kifésültem a szőréből az összes fűszálat és egyebet, utána pedig kamillával megtöröltem a szemét, így teljesen tiszta lett. Mivel még nem tud lefetyelve inni, fecskendővel adtam neki meleg tejet, és egy db galuskát a macskakonzervből (mivel van otthon egy nőstény cicám, és az övéből adtam). Nagyon ízlett neki, de nem mertem konzervből többet adni neki, nehogy megártson. Már futni is tud, szóval elég önálló. Mosakszik evés után és a szőrét is tisztán tudja tartani. Éjszakára becsuktam egy kis helységbe, ahová raktam be neki egy kis dobozba egy törölközőt és egy puha vastag rongyot, valamint egy kis homokot, hogy tudjon hova WC-zni. A szüleim azt mondták, hogy ha nem takarítom el azt a beteg macskát az udvarunkról, majd ők visszaviszik. Nem volt szívem visszavinni, de miután a túl sok tej miatt hányt egy kicsit, betelt a pohár, és vissza kellett vinnem. Ez délben volt. Oda vittem, ahonnan hoztam. Rajtam oda neki egy kis tálba vizet, hátha a szomjúságtól megpróbál majd inni. Azóta kétszer mentem el arra a szüleimmel kocsival, mert arra vitt az utunk és még most is ugyanott van. Egy fa alatt fekszik, vagy a kerítés tövében. Szerintem amúgy elég süket lehet, mivel, ha szóltam neki, sosem jött utánam, és úgy nyávog, hogy a száját kinyitja, de hang nem jön ki rajta. A nőstény cicám nagy ívben elkerülte, amíg az udvarunkban volt. Nagyon sajnálom, de nem hozhatom haza a szüleim miatt. Abban bízok, hogy az anyja esetleg megtalálja és szoptatja majd, mert különben nem hiszem, hogy életben maradna. Elég sovány, szinte csontos volt, mikor hazavittem, de vacsi után kikerekedett a pocija. Mindenki ellenem van, hogy hülye ötlet volt hazahozni, de nincs szívem egyedül hagyni. Félek, hogy egy kandúr lefojtja, vagy esetleg elüti egy autó. Mit tudnék tenni??? :(
2012. aug. 26. 17:09
1 2
 11/15 anonim válasza:
100%
Ha tehéntejet adtál neki, akkor azért hányt, mert az emésztőrendszere nem elég fejlett, és nem tudná megemészteni. Én is csak ismételni tudom az előttem hozzászólókat, és próbálj hatni valahogy a szüleidre.
2012. aug. 26. 18:57
 12/15 anonim ***** válasza:
50%
Ja igen, nem említettük, amit kedves 18:57-es hozzászóló. Macskák nem ihatnak tehéntejet, mert laktózérzékenyek. Hányhatnak, mehet a hasuk. Kölyök korban pedig ezzel különösen vigyázni kell.
2012. aug. 26. 23:03
 13/15 A kérdező kommentje:
Én is tudom, hogy tehéntejet nem lehet adni nekik, de mivel más volt itthon, gondoltam ez is jobb a semminél. Amúgy csak másnap hányt, szóval szerintem inkább a konzervet nem bírta a gyomra. Pedig csak 2 gombócot kapott. Vagy esetleg a tej volt túl sok... :( De nem hozhattam haza. És ma pedig sehol sem találom. Nem tudom, hová mehetett a vihar elől. De az a baj, hogy a szüleim szavára kell hallgatnom, szóval nem hozhattam volna vissza. Most meg nincs meg. :'( És tudom, hogy az én hibám. Igazából anya nem engedte, apát meg az bosszantotta fel, hogy behányt a garázsba. De azt mondták, legalább volt egy jó napja, amikor foglalkozott vele valaki. :/ De én akkor is sajnálom, és már nem egyszer sírtam miatta, mert miattam meg is halhat. Igaz, ha nem találok rá, ugyanez a sorsa, de mivel már egyszer magamhoz fogadtam, nem tudom túltenni magam rajta, hogy miattam halt meg.
2012. aug. 27. 10:29
 14/15 anonim ***** válasza:

" Macskák nem ihatnak tehéntejet, mert laktózérzékenyek. "

Ezen megállapítás helytelen. Noha a kifejlett macskák jelentős részénél a tejben található laktóz hasmenést okozhat, nem minden példány érzékeny rá. (Viszont a tejfehérje esetleges allergizáló hatása miatt sem szabad a macskát tehéntejjel itatni.)

"És tudom, hogy az én hibám. " Nem, nem a te hibád. A szüleid hibája, illetve azé, aki kitette oda a kiscicát , vagy akinek a macskájához visszavezethető ez, mert nem ivartalaníttatta a macskáit és mentek mindenfelé.

Egyedül te cselekedtél lelkiismeretesen, gyerekként megtettél minden tőled telhetőt.

A vihar elől pedig jól el tudnak rejtőzni, mindenféle kis helyekre bebújnak.

"De azt mondták, legalább volt egy jó napja, amikor foglalkozott vele valaki. :/ " Kérdezd meg szüleidet, hogy ha ők most utcára kerülnének pénz, étel, hitelkártya és okmányok, pl. személyi nélkül, messze az otthonuktól és nem lenne hova menniük és az éhhalál fenyegetné őket, akkor őket vigasztalná-e, vagy szerintük rendben van-e, hogy előtte jól éltek?

Persze valószínűleg nem fognak elgondolkozni a kérdésen, csupán rávágnak valamit vagy ha olyanok, akkor elzavarnak a szobádba.

2012. aug. 27. 17:07
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Tudom, hogy nem az én hibám, de mégis magamat vádolom vele, mivel ha kitartóbban küzdöttem volna azért, hogy a cica itt maradjon, talán itt maradhatott volna, bár erre olyan 1% esély volt. De már mondtam ugyanezt a szüleimnek, és ahogy te is írtad, csak rávágtak valamit. Szomorú, de ilyen az élet.
2012. aug. 27. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!