Dilis szomszéd szenvedő macskájával mit lehet tenni?
Nehéz ügy,mivel beleszólni egy szomszéd állattartásába úgy,hogy azért utalnak jelek arra,hogy törődött a macskájával (pl ivartalanította),nem a legtipikusabb állatvédős probléma,amivel szervezetek foglalkoznak.
Ezzel együtt maximálisan értékelhető az aggodalmad és a törődésed a cicus iránt.
Szerintem nyugodtan hívj fel egy állatvédő szervezetet (csak üsd be a gugliba),és érdeklődj,mik a lehetőségek ilyen esetben.
Vagy másik lehetőség,hogy legyűröd az ellenszenvet magadban a szomszéd iránt (bár nem tudom,milyen viszonyban vagytok) és a cica érdekében a sarkadra állsz,és elmondod neki,hogy erősen gyanús,hogy beteg a cica és kezelésre lenne szüksége.Nekem is volt már hasonló szitum,és úgy gondolom,megérte hogy kinyitottam a szám!
Szerintem mindkét vonalat indítsd el,és remélhetőleg történik valami,mert a cicának nem szabad tovább szenvednie!:(
Nem lehetne mégis befogadni a macskát? így érthető, hogy nem szeretnél rá költeni, főleg, ha sok pénzbe kerül a kezelés. De nézhetnéd úgy, hogy befogadod, most már a tied és rendbe teheted a cicát.
Csak egy ötlet, én nagyon szeretem a macskákat, sokszor magamhoz vettem rá kóbor macskákat és sose bántam meg.
Ha semmiképp se szeretnéd, akkor biztosan segítenek az állatvédők.
5. vagyok.
Azt is csinálhatnád, hogy kérsz segítséget állatvédőktől, de utána magadhoz veszed a cicát. Ahogy olvasom, a szomszéd sajnos már egyáltalán nem törődik vele, ígyis te itatod, előbb utóbb oda szokik, max kinti macska marad. De így zavarni fog, hogy nem a tied, de oda jár. Tudom 3 macska sem kevés, meg van kutyád is, de ahol 3 elfér, elfér 4 is :) Én legalábbis így gondolkodtam, most már 5 macskám van.
Én így tennék, de persze nem akarlak és nem is tudlak rábeszélni, csak leírtam :)
Szerintem azt jól csinálod,hogy a kert eldugott végében adsz neki enni/inni úgy,hogy tudja,és megszokja,hogy oda járhat enni.Így a szomszéd sem tud róla,a cica viszont nem hal éhen.
Valószínű a leírtakból,hogy így is kinti macska már és lehet,nálatok kavarodást okozna a meglévő állatkáidnál a lakásban egy új jövevény,ha befogadnád.Esetleg hidegebb időkre még egy kis doboz szerű házacskát is kirakhatnál majd neki.
Ezzel még nem is lenne probléma,ellenne a kertben és idővel úgyis odaszokik majd valamennyire az étel miatt-ha már ugyan nem szokott oda mostanra,viszont a betegsége már nagyon aggasztó,azt kezelni kellene.
Szerintem is mielőbb vedd fel a kapcsolatot az állatvédőkkel,ha meglátják,milyen körülmények között tartják (például még vize sincs),talán még el is viszik a cicát,nem tudom,ilyenkor mi az eljárás,lehet az is,hogy csak beszélnek majd a tulaj fejével.De szerintem nem fogják kiadni neki a bejelentő nevét,úgyhogy ez ne tartson vissza,hogy keresd őket!!Sok sikert hozzá!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!