Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Akinek van/volt cicájuk, ti...

Akinek van/volt cicájuk, ti mikor engedtétek ki őket a kertbe? és mindig visszajöttek?

Figyelt kérdés
Nem rég kaptam két kiscicát.2 hónaposak. Még a szobámban vannak, de ki is viszem őket a kertbe. Mondták h vigyem ki nyugodtan őket, nem kell rájuk mindig figyelni. Már próbálkoztak felmászni a kerítésre, de mindig levettem őket. Félek h elmennek és nem jönnek vissza!
2012. aug. 16. 16:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mikor megkapok egy macskát ( bár azok már fél évesek voltak kb.) Akkor 2 hétig a pincében laktak, és csak felügyelet mellett engedtem ki őket, mert ha nem , akkor visszamennek oda ahonnan hoztuk őket. Ez azért van, mert a macska nem az emberhez,hanem a helyhez .! !!
2012. aug. 16. 16:50
 2/11 anonim ***** válasza:
kötődik.. -bocs, lemaradt a végéről!:)
2012. aug. 16. 16:50
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot :)
2012. aug. 16. 16:56
 4/11 anonim ***** válasza:
A mi kiscicáink a kertben játszottak mindig is, és a fészerben aludtak egymás mellett :) Nem jártak be a lakásba, de nem is volt rá igény.
2012. aug. 16. 17:01
 5/11 anonim válasza:
100%

A macska nem a helyhez ragaszkodik, ez óriási tévhit..

az állat az emberhez ragaszkodik, de idő kell, hogy megszokjon. nekem 1 hétig voltak mindig bezárva, zaba, simi stb és nem sűrűn mentek el :)

viszont fél éves korban irány ivartalanítani. Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy meglép ha ivaros, nem beszélve a nem kívánt kicsikről.

2012. aug. 16. 17:09
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha szeretetben élnek és megvan a kötődés a gazdihoz akkor az emberhez és nem a helyhez kötődnek. Ezt a régi időkben mondták mikor még azért tartottak szinte minden macskát hogy egerésszen.

Fél éves koruk körül ivartalanítsd a cicusokat így nem fognak messzire mászkálni és megnövelheted az élethosszukat.

Jó cicázást!:)

2012. aug. 16. 17:30
 7/11 anonim ***** válasza:
Amíg kicsi ne engedd őket messzire mert bajuk eshet. Túl játékosak, túl sok bajt csinálnak.
2012. aug. 16. 17:40
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem meg a helyhez ( és ahol a kaját kapja) kötődik LEGINKÁBB.

Egyik barátnőmék elköltöztek, azt hitték, hogy jobban a lányhoz kötődik, és nem zárték be. Persze rögtön vissza ment a régi helyére, mégis a gazdája nem ott volt...

2012. aug. 16. 19:19
 9/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi a tanácsokat. :D Használni fogom.. :))
2012. aug. 16. 20:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem van egy benti cicám. Az csak idebent van,bár amilyen lüke lehet,hogy nem is tudna alkalmazkodni a kinti életmódhoz,kb fél éves korában került be a házba. A többi macska kint van és még egy se ment el sőőt még ide is fialt. És már több generáció alatt megtapasztaltam. Mindig csak a lány macskák maradtak életben. Így van odakint 7 cicám :D
2012. aug. 22. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!